Rekommenderad rutt
Lund
Resa direkt till Uppsala med tåg, buss
Uppsala
Se priser
Alternativa rutter
Lund
Resa med buss, tåg till Stockholm
Stockholm
Resa med buss, tåg till Uppsala
Uppsala
Se priser
Lund
Resa med buss, tåg till Malmö
Malmö
Resa med buss, tåg till Uppsala
Uppsala
Se priser

Hur tar man sig från Lund till Uppsala?

Planerar du att resa till Uppsala från Lund och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Lund till Uppsala, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Lund och Uppsala, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Lund och Uppsala har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Lund-Uppsala-resa.

För din resa från Lund till Uppsala har du flera transportalternativ.

Buss från Lund till Uppsala

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Lund till Uppsala, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Lund Uppsala

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Lund Uppsala idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Lund till Uppsala som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Lund Uppsala

Avgångsstad
Lund
Sverige
Staden som är destination
Uppsala
Sverige
Avstånd
532 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg och buss
Sök efter Lund Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala
Planera din resa från Lund till Uppsala enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Lund till Uppsala enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Lund och Uppsala som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Lund och Uppsala med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Lund och Uppsala

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Lund till Uppsala?
Tillgänglighet Tågstationerna i Lund eller Uppsala ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Hastighet Tåg från Lund till Uppsala är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Bekvämlighet Tåg mellan Lund och Uppsala erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Flexibilitet Tågtiderna för Lund Uppsala-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Kostnad Lund-Uppsala-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Lund till Uppsala?
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Lund och Uppsala är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Lund och Uppsala, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Priser Bussbiljetter från Lund till Uppsala är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Uppsala (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Restid Bussar från Lund till Uppsala är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Uppsala för att täcka den 532 km långa sträckan.
Komfort Bussar mellan Lund och Uppsala kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.

Var ska man börja från i Lund? Var anländer jag i Uppsala?

Bussstationer för avgång i Lund

Lund Centralstation
Karta

Avgångsstationer i Lund

Lund Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Uppsala

Uppsala Business Park
Karta
Uppsala Stationsgatan
Karta
Uppsala Ekonomikum
Karta
Uppsala Studentstaden
Karta
Uppsala Flogsta väg 55
Karta

Ankomststationer i Uppsala

Uppsala Centralstation
Karta
Sök efter Lund Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala

3 tips för billigare resor mellan Lund och Uppsala

Har du bestämt dig för att resa från Lund till Uppsala och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Lund till Uppsala.

  • 1. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Lund till Uppsala. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Uppsala kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 2. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Lund-Uppsala är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Uppsala under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Lund-Uppsala. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Uppsala.
  • 3. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Lund till Uppsala. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Uppsala.

Buss Lund Uppsala

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Lund-Uppsala extra kostnader.

Längden på bussresan mellan Lund och Uppsala varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Uppsala för ditt resedatum.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Lund-Uppsala. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Frekvensen av avgångarna till Lund från Uppsala varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Uppsala, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Lund-Uppsala, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Lund-Uppsala varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Lund till Uppsala på Vivanoda.

Bussbolag Lund Uppsala

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Lund Uppsala

Tåg Lund Uppsala

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Lund till Uppsala, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Lund till Uppsala beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Uppsala är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Tågen mellan Lund och Uppsala är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Lund till Uppsala. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Lund till Uppsala minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Lund och Uppsala rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Tågbolag från Lund till Uppsala

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Lund Uppsala
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid