Hur tar man sig till Storbritannien?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Storbritannien är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Storbritannien.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Storbritannien och göra din resa till större städer som London, Birmingham, Manchester, Bristol, Leeds, Edinburgh eller Liverpool enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Storbritannien, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel FlyBE, Easyjet, Ryanair, First Great Western, ScotRail, Eurostar, Condor Ferries, Isle of Man Steam Packet, P&O Ferries, National Express, MegaBus och FlixBus, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Storbritannien

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Storbritannien, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från First Great Western, ScotRail och Eurostar förbinder städer som Bristol, Leeds eller Edinburgh på kort tid.

Med buss till Storbritannien

Att resa med buss till Storbritannien är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från National Express, MegaBus och FlixBus förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Douglas, Guernsey eller Southend On Sea, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Storbritannien

Att flyga till Storbritannien erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel London, Birmingham eller Manchester. Flygbolag som FlyBE, Easyjet och Ryanair erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Storbritannien

Resa till Storbritannien
Sök och hitta biljetter till Storbritannien
Sök efter boende i Storbritannien

Kortfattad guide för resor i Storbritannien

Storbritannien är ett turistmål som du måste besöka för kultur-, historie- och naturälskare. Här får du en titt på några av de främsta sevärdheterna i detta fascinerande land.

London är den mest besökta staden i Storbritannien och det finns goda skäl till det, den är full av historiska och kulturella sevärdheter som Tower Bridge, Tower of London, Buckingham Palace och British Museum. Staden är också känd för sina parker, som Hyde Park och Kensington Gardens, och för shoppingen på Oxford Street.

Edinburgh, Skottlands huvudstad, är en livlig stad med otrolig historisk arkitektur, bland annat Edinburgh Castle som dominerar staden och den imponerande St Giles Cathedral. Staden är också känd för sin sommarfestival, världens största festival för scenkonst.

Den historiska staden Bath i sydvästra England är känd för sina romerska bad och sin georgianska arkitektur. Royal Crescent och Circus är två berömda exempel på stadens georgianska arkitektur.

Staden Oxford i sydöstra England är känd för sitt prestigefyllda universitet och sina historiska byggnader, som Radcliffe Camera och Christ Church College.

Lake District, i nordvästra England, erbjuder magnifika vyer över berg och sjöar. Sjöarna Windermere, Coniston och Ullswater är de mest kända.

Transporterna i Storbritannien är välutvecklade, med tåg, bussar och flyg för enkla resor. Det finns även samåkningsalternativ för resenärer som vill spara pengar.

Storbritannien är därför ett utmärkt resmål för resenärer som vill utforska och erbjuder en otrolig variation av landskap, kulturer och turistupplevelser.

Sök och hitta biljetter till Storbritannien
Sök efter boende i Storbritannien

Resa till Storbritannien från Sverige

None
None
None
None