Så tar du dig till Lund

Planerar du en resa till Lund? Men du vet inte hur du ska ta dig dit? Vivanoda hjälper dig att organisera din resa till Lund genom att låta dig söka och jämföra de bästa erbjudandena för tåg och buss.

Med tåg till Lund

Tåget är ett ekonomiskt och ekologiskt sätt att ta sig till Lund. Det gör att du enkelt kan komma fram till Lunds centrum och njuta av sevärdheterna.

Med buss till Lund

Långfärdsbussen är ett mycket ekonomiskt transportmedel för en vistelse i Lund. Å andra sidan är det mycket långsammare att resa med buss till Lund än att resa med tåg eller flyg.

Transport till Lund i siffror

Land
Sverige
Antal flygbolag som flyger till Lund
6
Antal stationer eller flygplatser i Lund
1 stationer
1 busstationer
Sök och hitta biljetter till Lund
Sök efter boende i Lund
Varför söka efter biljetter för att resa till Lund med Vivanoda?

Varför söka efter biljetter för att resa till Lund med Vivanoda?

När du planerar en resa till Lund är det viktigt att välja transportmedel utifrån dina behov, budget, tid och komfort. Oavsett om du reser med tåg eller buss kan ditt val av transportmedel ha en betydande inverkan på priset och kvaliteten på din resa till Lund. Därför är det viktigt att använda ett verktyg för att jämföra transporter och priser när du köper en biljett till Lund.

Vivanoda är ett praktiskt verktyg som gör att du snabbt kan hitta de bästa resealternativen till Lund när det gäller pris, tid och kvalitet. Med Vivanoda kan du jämföra de olika tåg och bussbiljetter som finns tillgängliga för din resa till Lund. På så sätt kan du hitta de billigaste och mest lämpliga alternativen för dina behov.

De mest populära rutterna till Lund

Vi presenterar de mest populära rutterna till Lund från alla större europeiska städer, oavsett om det är med tåg eller buss. Vare sig du vill hitta det billigaste flyget till Lund, det snabbaste tåget eller den mest bekväma bussen har vi samlat all information du behöver för att kunna planera din resa till Lund med säkerhet.

Oavsett om du reser från Malmö, Göteborg, Stockholm, Uppsala, Linköping eller Helsingborg eller någon annan större europeisk stad jämför vi de olika transportsätten för att hjälpa dig att välja det bästa alternativet för att ta dig till Lund. Du hittar information om de populäraste rutterna, transportföretag, restider, biljettpriser och tips för en säker och bekväm resa. Vi har också inkluderat tips om hur du kan spara pengar och hitta de bästa priserna till Lund. Vare sig du är en budgetresenär eller letar efter den ultimata komforten kommer du att hitta alla alternativ för att planera din resa till Lund med självförtroende.

Sök och hitta biljetter till Lund
Sök efter boende i Lund

Resa till Lund med tåg

Var finns tågstationer i Lund?

"Lund Centralstation" station är den enda stationen som betjänar Lund.

Lund Centralstation
Station belägen 0.5 km från Lunds centrum
Karta
Hitta tågbiljetter till Lund

Resa till Lund med buss

Tips för att hitta en billigare bussbiljett till Lund

Även om bussresor i sig är ett billigt sätt att ta sig till Lund finns det alltid sätt att spara ännu mer.

Håll utkik efter kampanjer från FlixBus, Swebus och VY Buss - NettBuss.
Under hela året anordnar bussbolagen Bus4You, VY Buss - NettBuss, Swebus och FlixBus kampanjer med kampanjpriser (tävlingar, öppnande av linjer...) för resor från Malmö, Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Uppsala eller Linköping eller intressanta rabatter (studenter, seniorer...).
Jämför busspriser till Lund
Med Vivanoda kan du se, filtrera och välja alla erbjudanden från FlixBus, Swebus, VY Buss - NettBuss och Bus4You i en enda sökning. Oavsett om du reser från Malmö, Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Uppsala eller Linköping gör detta det lättare för dig att hitta de bussar som bäst uppfyller dina kriterier när det gäller pris, tid och varaktighet.
Resa till Lund med flexibla datum
Om du inte har ett specifikt datum för att resa till Lund med buss är det bäst att prova flera datum och undvika helger, eftersom biljetter från Ullared, Huddinge, Duved, Järpen, Ånge eller Krokom ofta är dyrare!

Var är busstationerna i Lund?

Det finns bara en busstation (eller busshållplats) från vilken du kan nå Lund.

Lund Centralstation
Busshållplats 0.5 km från Lund
Karta
Hitta bussbiljetter till Lund
Resa till Lund med tåg, buss och flyg - Billiga biljetter!

Resor och transport till Lund

Vad att se och göra i Lund?

Lund i Sverige är en charmig liten stad med en befolkning på cirka 90 000 invånare. Staden är känd för sin studieinriktade atmosfär, tack vare det berömda Lunds universitet, som har haft sin bas här sedan 1400-talet. Med sina kullerstensgator och välbevarade medeltida byggnader har Lund behållit en autentisk charm som lockar besökare från hela världen.

En av Lunds huvudattraktioner är den majestätiska katedralen med anor från 1100-talet. Denna imponerande byggnad har magnifika glasmålningar och en krypta där de tidigare kungarna i Sverige vilar. Domkyrkan är ett måste för alla som älskar historia och arkitektur.

För att ta dig runt i Lund kan du låna de självbetjäningscyklar som är så populära i Sverige. Staden har också ett effektivt bussnät som trafikerar alla stadsdelar. Lund är en kompakt stad och det är lätt att ta sig runt till fots och upptäcka de många parkerna, trädgårdarna och sjöarna.

Förutom sitt historiska arv har Lund också en levande kulturscen med museer, konstgallerier och teatrar. Shoppingentusiaster kommer att bli förtjusta över de många lokala butikerna och marknaderna som erbjuder skandinaviskt hantverk och design.

Lund är en stad i mänsklig skala som kombinerar historia, kultur och natur. Här erbjuds en unik upplevelse med en kombination av tradition och modernitet. Oavsett om du är ute efter en kort semester eller en längre vistelse är Lund ett måste för alla som älskar att upptäcka nya saker.

Hur man förflyttar sig i Lund?

Lund erbjuder många sätt att ta sig runt och upptäcka sina turistattraktioner. Oavsett om du är en självständig resenär eller en turist som vill utforska denna charmiga stad, här är lite viktig information om de olika transportsätt som finns tillgängliga i Lund.

Kollektivtrafik är ett utmärkt val för att ta sig runt i staden. Lund är väl försörjt med bussar, vilket gör det enkelt att nå alla delar av staden. Bussarna går regelbundet och anses vara pålitliga. En enkel bussbiljett kostar cirka 25 SEK (svenska kronor) för en vuxen, och månadskort finns också tillgängliga för boende och studenter.

Ett annat bra alternativ för besökare är cykling. Lund är en cykelstad med många väl underhållna cykelvägar. Många hotell och vandrarhem erbjuder cykeluthyrning till överkomliga priser, från ca 100 kr per dag. Det är ett utmärkt sätt att ta sig runt i staden, njuta av den friska luften och undvika trafikstockningar.

Om du föredrar ett mer traditionellt transportmedel finns det även taxibilar i Lund. Taxibilar kan enkelt hittas på taxistationer eller bokas online. Taxipriserna i Lund är lite höga, med ett startpris på ca 35 kr plus en avgift per kilometer, så det här alternativet kan bli dyrare för längre resor.

Slutligen, om du vill besöka området runt Lund kan du överväga att hyra en bil. Det finns ett antal biluthyrningsfirmor i staden som erbjuder olika typer av fordon. Priserna varierar beroende på hur länge du hyr och vilken typ av bil du väljer, men räkna med att betala ca 400-600 kr per dag för en ekonomibil.

När ska man besöka Lund?

Sommaren, från juni till augusti, är den bästa tiden att resa i Sverige om du letar efter milda temperaturer och gott om solsken. Medeltemperaturen ligger mellan 20°C och 25°C, med längre dagar och kortare nätter. Det här är den perfekta tiden att utforska Sveriges magnifika skärgårdar, njuta av stränderna, vandra eller campa.

Vår och höst, från mars till maj och september till november, erbjuder mildare temperaturer, men kan åtföljas av regn. Medeltemperaturen varierar mellan 10°C och 15°C, med soliga dagar och svalare nätter. Det här är en bra tid att upptäcka naturen när den återföds eller pryds av magnifika höstfärger, men det är nödvändigt att ta med skydd mot regn.

Sök och hitta biljetter till Lund
Sök efter boende i Lund

None

None
None
None