Hur tar man sig till Norge?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Norge är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Norge.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Norge och göra din resa till större städer som Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad eller Sandnes enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Norge, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Wideroe, Norwegian Air Shuttle, SAS - Scandinavian Airlines, SJ, Fjord Line, Color Line, Rødne Fjord Cruise, VY Buss - NettBuss, Swebus och Bus4You, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Norge

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Norge, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från SJ förbinder städer som Stavanger, Kristiansand eller Fredrikstad på kort tid.

Med buss till Norge

Att resa med buss till Norge är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från VY Buss - NettBuss, Swebus och Bus4You förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Larvik, Alesund eller Sandefjord, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Norge

Att flyga till Norge erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Oslo, Bergen eller Trondheim. Flygbolag som Wideroe, Norwegian Air Shuttle och SAS - Scandinavian Airlines erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Norge

Resa till Norge
Sök och hitta biljetter till Norge
Sök efter boende i Norge

Kortfattad guide för resor i Norge

Norge är ett hisnande land med vacker natur och spännande utomhusaktiviteter. Här är de viktigaste sevärdheterna att se på en resa till Norge, samt information om hur du tar dig runt i landet.

Fjordar: Norges fjordar är unika naturformationer som erbjuder spektakulära landskap. Bland de mest kända är Geirangerfjorden och Sognefjorden. Fjordarna kan utforskas med båt, kajak eller bil längs den berömda Fjordturistrutten.

Tromsø: Staden Tromsø ligger i polcirkeln, vilket gör den till en idealisk plats för att se norrsken på vintern. Staden är också hemvist för Norges största akvarium, Tromsø Polar Aquarium.

Oslo: Norges huvudstad Oslo bjuder på en rikedom av kultur med vikingaskeppsmuseet, Munch-museet och Akershusfästningen. För en panoramautsikt över staden kan du ta bergbanan Holmenkollen till toppen av kullen.

Lofotenöarna: Lofotenöarna ligger i Atlanten och erbjuder ett vackert landskap med karga berg och pittoreska fiskebyar. Öarna kan utforskas med båt, till fots eller med bil.

Jostedalsbreens glaciär: Jostedalsbreens glaciär är Norges största glaciär och ligger i Jostedalsbreens nationalpark. Den kan utforskas på en glaciärtur med en lokal guide.

För att ta dig runt i Norge finns det många transportmedel som tåg, bussar, färjor och flyg. Tåg är ett bekvämt sätt att ta sig runt i landet med förbindelser mellan de största städerna och fantastisk utsikt över landskapet. Bussar är också ett bekvämt alternativ för resor mellan städer. För att utforska fjordarna är färjor ett idealiskt val och erbjuder spektakulära vyer över det omgivande landskapet. För längre sträckor är flyg det snabbaste sättet att resa mellan städer i Norge.

Norge är alltså ett vackert land med en enastående natur att utforska. De sevärdheter som nämns ovan ger en glimt av vad Norge har att erbjuda. Med en mängd olika transportalternativ är det lätt att ta sig runt i landet och utforska dessa sevärdheter i din egen takt.

Sök och hitta biljetter till Norge
Sök efter boende i Norge

Resa till Norge från Sverige

None
None
None
None