Hur tar man sig till Spanien?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Spanien är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Spanien.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Spanien och göra din resa till större städer som Madrid, Barcelona, Malaga, Alicante, Burgos, Teneriffa eller Bilbao enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Spanien, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Iberia, Ryanair, Air Europa, Renfe, Comboios de Portugal CP, SNCF, Acciona Trasmediterránea, Naviera Armas, Baleària, ALSA, Eurolines och FlixBus, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Spanien

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Spanien, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från Renfe, Comboios de Portugal CP och SNCF förbinder städer som Alicante, Burgos eller Teneriffa på kort tid.

Med buss till Spanien

Att resa med buss till Spanien är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från ALSA, Eurolines och FlixBus förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Badajoz, Algeciras eller Cadiz, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Spanien

Att flyga till Spanien erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Madrid, Barcelona eller Malaga. Flygbolag som Iberia, Ryanair och Air Europa erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Spanien

Resa till Spanien
Sök och hitta biljetter till Spanien
Sök efter boende i Spanien

Kortfattad guide för resor i Spanien

Spanien är ett måste för alla som älskar sol, strand, kultur och mat. Här är några av de viktigaste sevärdheterna att se på din resa till Spanien:

La Sagrada Familia i Barcelona: Denna imponerande basilika är ett verk av arkitekten Antoni Gaudí och har varit under uppbyggnad i över hundra år.

Alhambra i Granada: Detta moriska palats och trädgårdskomplex är ett mästerverk av islamisk arkitektur och en symbol för det muslimska Spanien.

Pradomuseet i Madrid: Detta museum rymmer en imponerande samling europeiska målningar, bland annat verk av Velázquez, Goya och Rubens.

Sevillas gamla stad: Sevillas historiska kvarter är ett av de största i Europa och är känt för sin gotiska katedral och sitt klocktorn.

La Concha-stranden i San Sebastian: Denna sandstrand anses vara en av de vackraste i Europa och kantas av tapasbarer och restauranger.

Det finns många sätt att ta sig runt i Spanien. Höghastighetståg är det snabbaste och mest bekväma sättet att resa mellan större städer, med linjer som den berömda AVE som förbinder Madrid och Barcelona. Bussar är också ett ekonomiskt sätt att resa, med företag som Alsa och Avanza som erbjuder regelbundna linjer mellan städer och regioner. För resor inom städer är tunnelbanan ofta det bekvämaste transportsättet, med välutvecklade nät i större städer som Madrid och Barcelona. Det är också möjligt att hyra en bil för att utforska Spaniens mer lantliga områden, även om det kan vara stressigt och komplicerat att köra i storstäderna.

Slutligen är maten en viktig del av den spanska kulturen och resenärer bör inte missa lokala specialiteter som paella, tapas och färska skaldjur. Spanska viner är också kända över hela världen, särskilt de röda vinerna från Rioja och de mousserande cavas från Katalonien.

Sök och hitta biljetter till Spanien
Sök efter boende i Spanien

Resa till Spanien från Sverige

None
None
None
None