Stockholm
Resa direkt till Uppsala med buss, tåg
Uppsala
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Uppsala?

Planerar du att resa till Uppsala från Stockholm och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Stockholm till Uppsala, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Stockholm och Uppsala, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, Swebus, FlixBus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Stockholm och Uppsala har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Stockholm-Uppsala-resa.

För din resa från Stockholm till Uppsala har du flera transportalternativ.

Buss från Stockholm till Uppsala

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Stockholm till Uppsala, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Stockholm Uppsala

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Stockholm Uppsala idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Stockholm till Uppsala som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Stockholm Uppsala

Avgångsstad
Stockholm
Sverige
Staden som är destination
Uppsala
Sverige
Avstånd
63 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss och tåg
Sök efter Stockholm Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala
Planera din resa från Stockholm till Uppsala enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Stockholm till Uppsala enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Stockholm och Uppsala som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, Swebus, FlixBus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Stockholm och Uppsala med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Stockholm och Uppsala

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Stockholm till Uppsala?
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Stockholm och Uppsala är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Stockholm och Uppsala, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Priser Bussbiljetter från Stockholm till Uppsala är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Uppsala (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Komfort Bussar mellan Stockholm och Uppsala kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Stockholm till Uppsala är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Uppsala för att täcka den 63 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Stockholm till Uppsala?
Tillgänglighet Tågstationerna i Stockholm eller Uppsala ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Hastighet Tåg från Stockholm till Uppsala är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Bekvämlighet Tåg mellan Stockholm och Uppsala erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Kostnad Stockholm-Uppsala-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Stockholm Uppsala-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Stockholm? Var anländer jag i Uppsala?

Bussstationer för avgång i Stockholm

Stockholm
Karta
Karolinska institutet
Karta

Avgångsstationer i Stockholm

Stockholm Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Uppsala

Uppsala Business Park
Karta
Uppsala Stationsgatan
Karta
Uppsala Ekonomikum
Karta
Uppsala Studentstaden
Karta
Uppsala Flogsta väg 55
Karta

Ankomststationer i Uppsala

Uppsala Centralstation
Karta
Sök efter Stockholm Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala

3 tips för billigare resor mellan Stockholm och Uppsala

Har du bestämt dig för att resa från Stockholm till Uppsala och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Uppsala.

  • 1. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Stockholm till Uppsala. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Uppsala kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 2. Undvik rusningstider
    Biljetter Stockholm-Uppsala är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Uppsala under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 3. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Uppsala. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Uppsala.

Buss Stockholm Uppsala

De flesta bussar mellan Stockholm och Uppsala är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Längden på bussresan mellan Stockholm och Uppsala varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Uppsala för ditt resedatum.

Bussar mellan Stockholm och Uppsala har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Stockholm-Uppsala extra kostnader.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Stockholm-Uppsala, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Stockholm-Uppsala. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Bussbolag Stockholm Uppsala

Swebus
Swebus
FlixBus
FlixBus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Stockholm Uppsala

Tåg Stockholm Uppsala

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Stockholm till Uppsala. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Stockholm och Uppsala.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Stockholm till Uppsala beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Uppsala är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Stockholm till Uppsala minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Stockholm till Uppsala kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Stockholm till Uppsala. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Stockholm och Uppsala rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Tågbolag från Stockholm till Uppsala

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Stockholm Uppsala
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid