Stockholm
Resa direkt till Göteborg med buss, tåg, flyg
Göteborg
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Göteborg?

Planerar du att resa till Göteborg från Stockholm och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Stockholm till Göteborg, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Stockholm och Göteborg, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (FlixTrain, SJ, Snälltåget, FlixBus eller Swebus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Stockholm och Göteborg har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Stockholm-Göteborg-resa.

För din resa från Stockholm till Göteborg har du flera transportalternativ.

Buss från Stockholm till Göteborg

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Stockholm till Göteborg, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Stockholm Göteborg

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Stockholm Göteborg idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Stockholm Göteborg

Många flygningar förbinder Stockholm med Göteborg varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Göteborg på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Stockholm till Göteborg som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Stockholm Göteborg

Avgångsstad
Stockholm
Sverige
Staden som är destination
Göteborg
Sverige
Avstånd
397 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss, tåg och flyg
Sök efter Stockholm Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg
Planera din resa från Stockholm till Göteborg enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Stockholm till Göteborg enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Stockholm och Göteborg som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som FlixTrain, SJ, Snälltåget, FlixBus eller Swebus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Stockholm och Göteborg med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Stockholm och Göteborg

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Stockholm till Göteborg?
Hastighet Tåg från Stockholm till Göteborg är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Landskap Tågen mellan Stockholm och Göteborg erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Tillgänglighet Tågstationerna i Stockholm eller Göteborg ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Kostnad Stockholm-Göteborg-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Stockholm Göteborg-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Stockholm till Göteborg?
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Stockholm och Göteborg, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Priser Bussbiljetter från Stockholm till Göteborg är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Göteborg (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Stockholm och Göteborg är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Komfort Bussar mellan Stockholm och Göteborg kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Stockholm till Göteborg är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Göteborg för att täcka den 397 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Stockholm till Göteborg?
Hastighet Att flyga mellan Stockholm och Göteborg är det snabbaste sättet att resa de 397 km mellan Stockholm och Göteborg.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Stockholm till Göteborg, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Säkerhetskontroller Resenärer till Göteborg måste ofta anlända tidigt till Stockholms flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Priser Flygbiljetter från Stockholm till Göteborg kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Nackdelar med miljön Flyg till Stockholm Göteborg har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.

Var ska man börja från i Stockholm? Var anländer jag i Göteborg?

Bussstationer för avgång i Stockholm

Stockholm
Karta
Karolinska institutet
Karta
Rålambshovsparken
Karta

Avgångsstationer i Stockholm

Stockholm Centralstation
Karta

Avgångsflygplatser i Stockholm

Arlanda
Karta
Bromma
Karta

Bussstationer för ankomst till Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta
Liseberg station
Karta
Landvetter flygplats
Karta

Ankomststationer i Göteborg

Göteborg Centralstation
Karta

Ankomstflygplatser i Göteborg

Landvetter
Karta
Sök efter Stockholm Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

3 tips för billigare resor mellan Stockholm och Göteborg

Har du bestämt dig för att resa från Stockholm till Göteborg och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Göteborg.

  • 1. Undvik rusningstider
    Biljetter Stockholm-Göteborg är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Göteborg under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 2. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Stockholm till Göteborg, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Göteborg och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 3. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Stockholm och Göteborg med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Göteborg.

Buss Stockholm Göteborg

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Stockholm-Göteborg, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Bussar mellan Stockholm och Göteborg har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Stockholm-Göteborg. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Frekvensen av avgångarna till Stockholm från Göteborg varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Göteborg, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Stockholm-Göteborg extra kostnader.

De flesta bussar mellan Stockholm och Göteborg är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Bussbolag Stockholm Göteborg

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Stockholm Göteborg

Tåg Stockholm Göteborg

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Stockholm till Göteborg beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Göteborg är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Stockholm till Göteborg. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Stockholm och Göteborg.

Tågen mellan Stockholm och Göteborg är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Stockholm till Göteborg minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Stockholm till Göteborg kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

På tågen mellan Stockholm och Göteborg finns det matmöjligheter ombord, inklusive snacks, drycker och varma måltider, antingen i barvagnarna eller via en mobiltjänst.

Tågbolag från Stockholm till Göteborg

FlixTrain
FlixTrain
SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Stockholm Göteborg

Flyg Stockholm Göteborg

Flygbolag Stockholm Göteborg

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Malmo Aviation
Malmo Aviation
Avies
Avies
Sök efter flyg Stockholm Göteborg
Stockholm till Göteborg - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Stockholm till Göteborg

Vad man ska se och göra i Göteborg?

Bland stadens främsta sevärdheter finns nöjesparken Liseberg, en av Skandinaviens största, och Göteborgs konstmuseum, som visar verk av stora svenska konstnärer. Fisk- och skaldjursälskare bör besöka Feskekôrka fiskmarknad, där du kan prova lokala rätter som gravlax eller inlagd sill.

Naturälskare kan åka till ön Hönö, ungefär en timmes bilresa från Göteborg, för att njuta av hav, strand och vandringsleder. Staden är också omgiven av många naturparker, bland annat Kosterhavets nationalpark, Särö naturpark och Delsjöns naturpark.

Slutligen är staden hemvist för många årliga evenemang, bland annat Göteborgs kulturfestival och Göteborgs ölfestival, som hyllar den svenska kulturen genom en mängd olika aktiviteter, till exempel musik, dans och provsmakning av lokala hantverksöl.

Sök efter Stockholm Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid