Uppsala
Resa direkt till Stockholm med buss, tåg
Stockholm
Se priser

Hur tar man sig från Uppsala till Stockholm?

Planerar du att resa till Stockholm från Uppsala och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Uppsala till Stockholm, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Uppsala och Stockholm, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Uppsala och Stockholm har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Uppsala-Stockholm-resa.

För din resa från Uppsala till Stockholm har du flera transportalternativ.

Buss från Uppsala till Stockholm

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Uppsala till Stockholm, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Uppsala Stockholm

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Uppsala Stockholm idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Uppsala till Stockholm som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Uppsala Stockholm

Avgångsstad
Uppsala
Sverige
Staden som är destination
Stockholm
Sverige
Avstånd
63 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss och tåg
Sök efter Uppsala Stockholm biljetter
Sök efter boende i Stockholm
Planera din resa från Uppsala till Stockholm enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Uppsala till Stockholm enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Uppsala och Stockholm som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Uppsala och Stockholm med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Uppsala och Stockholm

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Uppsala till Stockholm?
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Uppsala och Stockholm är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Uppsala och Stockholm, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Priser Bussbiljetter från Uppsala till Stockholm är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Stockholm (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Komfort Bussar mellan Uppsala och Stockholm kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Uppsala till Stockholm är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Stockholm för att täcka den 63 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Uppsala till Stockholm?
Tillgänglighet Tågstationerna i Uppsala eller Stockholm ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Hastighet Tåg från Uppsala till Stockholm är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Bekvämlighet Tåg mellan Uppsala och Stockholm erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Kostnad Uppsala-Stockholm-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Uppsala Stockholm-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Uppsala? Var anländer jag i Stockholm?

Bussstationer för avgång i Uppsala

Uppsala Business Park
Karta
Uppsala Stationsgatan
Karta
Uppsala Ekonomikum
Karta
Uppsala Studentstaden
Karta
Uppsala Flogsta väg 55
Karta

Avgångsstationer i Uppsala

Uppsala Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Stockholm

Stockholm
Karta
Karolinska institutet
Karta
Rålambshovsparken
Karta

Ankomststationer i Stockholm

Stockholm Centralstation
Karta
Sök efter Uppsala Stockholm biljetter
Sök efter boende i Stockholm

3 tips för billigare resor mellan Uppsala och Stockholm

Har du bestämt dig för att resa från Uppsala till Stockholm och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Uppsala till Stockholm.

  • 1. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Uppsala till Stockholm. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Stockholm kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 2. Undvik rusningstider
    Biljetter Uppsala-Stockholm är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Stockholm under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 3. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Uppsala till Stockholm. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Stockholm.

Buss Uppsala Stockholm

De flesta bussar mellan Uppsala och Stockholm är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Längden på bussresan mellan Uppsala och Stockholm varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Stockholm för ditt resedatum.

Bussar mellan Uppsala och Stockholm har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Uppsala-Stockholm extra kostnader.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Uppsala-Stockholm, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Uppsala-Stockholm. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Bussbolag Uppsala Stockholm

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Uppsala Stockholm

Tåg Uppsala Stockholm

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Uppsala till Stockholm. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Uppsala och Stockholm.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Uppsala till Stockholm beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Stockholm är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Uppsala till Stockholm minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Uppsala till Stockholm kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Uppsala till Stockholm. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Uppsala och Stockholm rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Tågbolag från Uppsala till Stockholm

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Uppsala Stockholm
Uppsala till Stockholm - Billiga buss, tåg | Vivanoda

Turistguide för resan från Uppsala till Stockholm

Vad man ska se och göra i Stockholm?

Stockholm är också känt för sin eleganta och minimalistiska design, med många mode-, möbel- och inredningsbutiker. För matälskare erbjuder staden ett modernt nordiskt kök samt traditionella svenska rätter som köttbullar och smörgåsbord.

Stadens grönområden får du inte heller missa, med Kungliga Djurgårdsparken och Bergius botaniska trädgård som populära mål för promenader och picknickar. För en panoramautsikt över staden får du inte missa tv-tornet Kaknästornet.

Slutligen är Stockholms livliga nattliv en annan attraktiv aspekt av staden, med många barer, klubbar och restauranger som är öppna till sent på kvällen. Stockholm är en fascinerande och mångsidig stad som erbjuder något för varje resenär.

Sök efter Uppsala Stockholm biljetter
Sök efter boende i Stockholm

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid