Hur tar man sig till Sverige?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Sverige är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Sverige.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Sverige och göra din resa till större städer som Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Orebro, Linköping eller Helsingborg enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Sverige, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel SAS - Scandinavian Airlines, Ryanair, Norwegian Air Shuttle, SJ, Scandlines, Destination Gotland, Viking Line, Swebus, FlixBus och VY Buss - NettBuss, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Sverige

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Sverige, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från SJ förbinder städer som Uppsala, Orebro eller Linköping på kort tid.

Med buss till Sverige

Att resa med buss till Sverige är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från Swebus, FlixBus och VY Buss - NettBuss förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Visby, Växjö eller Kalmar, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Sverige

Att flyga till Sverige erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Stockholm, Göteborg eller Malmö. Flygbolag som SAS - Scandinavian Airlines, Ryanair och Norwegian Air Shuttle erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Sverige

Resa till Sverige
Sök och hitta biljetter till Sverige
Sök efter boende i Sverige

Kortfattad guide för resor i Sverige

Sverige, ett skandinaviskt land med stora skogs- och sjöområden, är ett utmärkt resmål för naturälskare och entusiaster av nordisk kultur. Här är de viktigaste sevärdheterna att se på en resa till Sverige.

Stockholm, huvudstaden, är ett måste att se. Besök Kungliga slottet, promenera genom Gamla Stan och upptäck Vasamuseet, som rymmer ett krigsfartyg från 1600-talet. Göteborg, landets näst största stad, är också ett intressant stopp. Den botaniska trädgården, akvariet och museet för samtida konst är populära platser.

Norra Sverige bjuder på en unik upplevelse. Abisko är känt för sin stjärnhimmel och sitt norrsken, medan Jokkmokk i Lappland är ett centrum för samisk kultur. Gruvstaden Kiruna är en bra utgångspunkt för att utforska regionens berg och nationalparker.

Sverige har också en vacker kustlinje med tusentals öar och skär. Besök Stockholms skärgård med färja eller kajak för hisnande havsbilder. I Östersjön är ön Gotland en historisk och naturlig skatt, med medeltida kyrkor, sandstränder och kalkstensklippor.

För att ta dig runt i Sverige är tåget ett smidigt och bekvämt sätt att resa mellan större städer. Bussar och bilpooler är också populära alternativ, särskilt för mer avlägsna destinationer. Inrikesflyg finns tillgängligt för snabbare resor.

Sverige erbjuder en mängd olika upplevelser att upptäcka, från vildmarken i norr till charmen i kuststäderna och de historiska städerna. Resenärer kan utforska detta unika resmål i sin egen takt med hjälp av de många transportmedel som finns tillgängliga.

Sök och hitta biljetter till Sverige
Sök efter boende i Sverige

Resa till Sverige från Sverige

None
None
None
None