Så tar du dig till Göteborg

Planerar du en resa till Göteborg? Men du vet inte hur du ska ta dig dit? Vivanoda hjälper dig att organisera din resa till Göteborg genom att låta dig söka och jämföra de bästa erbjudandena för tåg, buss och flyg.

Med tåg till Göteborg

Tåget är ett ekonomiskt och ekologiskt sätt att ta sig till Göteborg. Det gör att du enkelt kan komma fram till Göteborgs centrum och njuta av sevärdheterna.

Med buss till Göteborg

Långfärdsbussen är ett mycket ekonomiskt transportmedel för en vistelse i Göteborg. Å andra sidan är det mycket långsammare att resa med buss till Göteborg än att resa med tåg eller flyg.

Flyg till Göteborg

Att flyga är det snabbaste sättet att ta sig till Göteborg. Du måste dock lägga till den tid det tar att ta sig till flygplatsen, som ligger utanför Göteborgs centrum. Priserna på flyg till Göteborg är också ofta attraktiva.

Transport till Göteborg i siffror

Land
Sverige
Antal flygbolag som flyger till Göteborg
35
Antal stationer eller flygplatser i Göteborg
2 flygplatser
9 busstationer
1 stationer
Sök och hitta biljetter till Göteborg
Sök efter boende i Göteborg
Varför söka efter biljetter för att resa till Göteborg med Vivanoda?

Varför söka efter biljetter för att resa till Göteborg med Vivanoda?

När du planerar en resa till Göteborg är det viktigt att välja transportmedel utifrån dina behov, budget, tid och komfort. Oavsett om du reser med tåg, buss eller flyg kan ditt val av transportmedel ha en betydande inverkan på priset och kvaliteten på din resa till Göteborg. Därför är det viktigt att använda ett verktyg för att jämföra transporter och priser när du köper en biljett till Göteborg.

Vivanoda är ett praktiskt verktyg som gör att du snabbt kan hitta de bästa resealternativen till Göteborg när det gäller pris, tid och kvalitet. Med Vivanoda kan du jämföra de olika tåg, buss och flygbiljetter som finns tillgängliga för din resa till Göteborg. På så sätt kan du hitta de billigaste och mest lämpliga alternativen för dina behov.

De mest populära rutterna till Göteborg

Vi presenterar de mest populära rutterna till Göteborg från alla större europeiska städer, oavsett om det är med tåg, buss eller flyg. Vare sig du vill hitta det billigaste flyget till Göteborg, det snabbaste tåget eller den mest bekväma bussen har vi samlat all information du behöver för att kunna planera din resa till Göteborg med säkerhet.

Oavsett om du reser från Stockholm, Uppsala, Borås, Malmö, Linköping eller Norrköping eller någon annan större europeisk stad jämför vi de olika transportsätten för att hjälpa dig att välja det bästa alternativet för att ta dig till Göteborg. Du hittar information om de populäraste rutterna, transportföretag, restider, biljettpriser och tips för en säker och bekväm resa. Vi har också inkluderat tips om hur du kan spara pengar och hitta de bästa priserna till Göteborg. Vare sig du är en budgetresenär eller letar efter den ultimata komforten kommer du att hitta alla alternativ för att planera din resa till Göteborg med självförtroende.

Sök och hitta biljetter till Göteborg
Sök efter boende i Göteborg

Resa till Göteborg med tåg

Var finns tågstationer i Göteborg?

"Göteborg Centralstation" station är den enda stationen som betjänar Göteborg.

Göteborg Centralstation
Station belägen 1.5 km från Göteborgs centrum
Karta
Hitta tågbiljetter till Göteborg

Resa till Göteborg med buss

Tips för att hitta en billigare bussbiljett till Göteborg

Även om bussresor i sig är ett billigt sätt att ta sig till Göteborg finns det alltid sätt att spara ännu mer.

Resa till Göteborg med flexibla datum
Om du lämnar lite utrymme i datumet för din resa till Göteborg ökar du dina chanser att få ett bättre pris med VY Buss - NettBuss, Bus4You, Swebus, Eurolines och FlixBus, särskilt genom att undvika rusningstid.
Vänta inte till sista minuten med att boka din biljett till Göteborg
När du har hittat det lägsta priset på Vivanoda för din resa till Göteborg från till exempel Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Uppsala, London eller Sarpsborg, välj det och du kommer att omdirigeras till transportföretagets webbplats (FlixBus, Eurolines och Swebus). Vi rekommenderar att du bokar din biljett snabbt, eftersom priserna kan stiga snabbt!
Håll utkik efter kampanjer från FlixBus, Eurolines och Swebus.
Under hela året anordnar bussbolagen VY Buss - NettBuss, Bus4You, Swebus, Eurolines och FlixBus kampanjer med kampanjpriser (tävlingar, öppnande av linjer...) för resor från Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Uppsala, London eller Sarpsborg eller intressanta rabatter (studenter, seniorer...).

Var är busstationerna i Göteborg?

Här är listan över 9 busstationer (eller busshållplatser) som betjänar staden Göteborg.

Gothenburg
Busshållplats 1.5 km från Göteborg
Karta
Göteborg Nils Ericsonterminal
Busshållplats 1.7 km från Göteborg
Karta
Liseberg station
Busshållplats 0.5 km från Göteborg
Karta
Landvetter flygplats
Busshållplats 18.7 km från Göteborg
Karta
Angered centrum
Busshållplats 11.6 km från Göteborg
Karta
Kärra Klareberg
Busshållplats 11.5 km från Göteborg
Karta
Göteborg Brunnsbotorget
Busshållplats 3.5 km från Göteborg
Karta
Klippan
Busshållplats 4.5 km från Göteborg
Karta
Frölunda Torg
Busshållplats 6.7 km från Göteborg
Karta
Hitta bussbiljetter till Göteborg

Flyg till Göteborg

Några tips för billiga flyg till Göteborg

För att optimera dina chanser att hitta ett flyg till Göteborg med bäst valuta för pengarna finns det några regler att följa. Vi påminner dig om dem här.

En flygbiljett till Göteborg är dyrare i sista minuten
Ju längre du väntar med att boka din flygresa till Göteborg, desto högre priser kan du räkna med. Därför är det bäst att planera din vistelse i Göteborg i god tid.
Välj vissa dagar för din flygavgång
Undvik att resa till Göteborg på hektiska dagar, till exempel helger. Flyg till Göteborg är ofta mycket billigare under veckan, särskilt på tisdagar och onsdagar.
Jämför alla flygbolagens erbjudanden.
Jämför alltid alla erbjudanden och priser på flyg till Göteborg. Att använda en plattform som Vivanoda underlättar denna sökning.

Var ligger flygplatserna i Göteborg?

Flyg till Göteborg anländer till de 2 flygplatserna i Landvetter och Saeve.

Landvetter
Flygplatsen ligger 18.6 km från Göteborg
Karta
Saeve
Flygplatsen ligger 11.5 km från Göteborg
Karta
Hitta flyg till Göteborg
Resa till Göteborg med tåg, buss och flyg - Billiga biljetter!

Resor och transport till Göteborg

Vad att se och göra i Göteborg?

Göteborg, Sveriges näst största stad efter Stockholm, ligger på landets västkust och erbjuder en rik kulturell och kulinarisk upplevelse. Det främsta transportmedlet för att ta sig runt i staden är spårvagn, som betjänar de flesta områden, och det finns även bussar för att nå mer avlägsna områden.

Bland stadens främsta sevärdheter finns nöjesparken Liseberg, en av Skandinaviens största, och Göteborgs konstmuseum, som visar verk av stora svenska konstnärer. Fisk- och skaldjursälskare bör besöka Feskekôrka fiskmarknad, där du kan prova lokala rätter som gravlax eller inlagd sill.

Naturälskare kan åka till ön Hönö, ungefär en timmes bilresa från Göteborg, för att njuta av hav, strand och vandringsleder. Staden är också omgiven av många naturparker, bland annat Kosterhavets nationalpark, Särö naturpark och Delsjöns naturpark.

Slutligen är staden hemvist för många årliga evenemang, bland annat Göteborgs kulturfestival och Göteborgs ölfestival, som hyllar den svenska kulturen genom en mängd olika aktiviteter, till exempel musik, dans och provsmakning av lokala hantverksöl.

Hur man förflyttar sig i Göteborg?

När du besöker Göteborg finns det ett antal transportalternativ som tar dig runt i staden på ett bekvämt och effektivt sätt. Oavsett om du vill utforska sevärdheterna, ta dig till ditt hotell eller besöka det omgivande området, här är allt du behöver veta om transport i Göteborg.

Kollektivtrafiknätet i Göteborg är mycket väl utbyggt och erbjuder ett bekvämt och prisvärt sätt att ta sig runt i staden. Västtrafik driver regionens bussar, spårvagnar och färjor. Bussar och spårvagnar är särskilt populära och trafikerar nästan alla delar av staden. Tidtabellerna är regelbundna och biljettpriserna är relativt låga, en enkelbiljett kostar cirka 32 SEK för en vuxen. Det är också möjligt att köpa laddningsbara kort för långtidsanvändning, vilket kan vara mer ekonomiskt om du planerar att använda kollektivtrafiken ofta.

Förutom bussar och spårvagnar har Göteborg också ett nätverk av färjor som förbinder olika öar och destinationer längs Göta älv. Detta är ett utmärkt sätt att upptäcka stadens omgivningar samtidigt som du njuter av en naturskön kryssning. Priserna varierar beroende på avståndet, men du kan vanligtvis köpa en färjebiljett för cirka 40 kr.

Ett annat praktiskt transportalternativ i Göteborg är cykling. Staden är känd för sina väl underhållna cykelvägar, vilket gör den till en idealisk destination för cykelentusiaster. Det finns också ett antal prisvärda cykeluthyrningstjänster, så att du kan utforska staden i din egen takt. Priserna varierar beroende på uthyrningsföretag, men du kan förvänta dig att betala cirka 100 kr per dag för en hyrcykel.

Om du föredrar ett mer privat transportmedel finns det även taxibilar i Göteborg. Taxibilar är vanligtvis taxameterstyrda, vilket innebär att du betalar efter hur långt du kör. Grundpriset ligger på ca 40 kr, med ett timpris på ca 400 kr.

Slutligen erbjuder Göteborg också hyrbilsalternativ för dem som föredrar att köra själva. Det finns många biluthyrningsfirmor i hela staden, och priserna varierar beroende på vilken storlek och modell av bil du väljer.

När ska man besöka Göteborg?

Sommaren, från juni till augusti, är den bästa tiden att resa i Sverige om du letar efter milda temperaturer och gott om solsken. Medeltemperaturen ligger mellan 20°C och 25°C, med längre dagar och kortare nätter. Det här är den perfekta tiden att utforska Sveriges magnifika skärgårdar, njuta av stränderna, vandra eller campa.

Vår och höst, från mars till maj och september till november, erbjuder mildare temperaturer, men kan åtföljas av regn. Medeltemperaturen varierar mellan 10°C och 15°C, med soliga dagar och svalare nätter. Det här är en bra tid att upptäcka naturen när den återföds eller pryds av magnifika höstfärger, men det är nödvändigt att ta med skydd mot regn.

Sök och hitta biljetter till Göteborg
Sök efter boende i Göteborg

None

None
None
None