Hur tar man sig till Tyskland?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Tyskland är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Tyskland.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Tyskland och göra din resa till större städer som Berlin, Hamburg, München, Köln, Frankfurt am Main, Essen eller Dortmund enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Tyskland, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Germania, Air Berlin, Germanwings, Deutsche Bahn, ÖBB, SNCF, Stena Line, Finnlines, TT-Line, FlixBus, ADAC PostBus och Eurolines CH, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Tyskland

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Tyskland, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från Deutsche Bahn, ÖBB och SNCF förbinder städer som Köln, Frankfurt am Main eller Essen på kort tid.

Med buss till Tyskland

Att resa med buss till Tyskland är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från FlixBus, ADAC PostBus och Eurolines CH förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Regensburg, Göttingen eller Würzburg, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Tyskland

Att flyga till Tyskland erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Berlin, Hamburg eller München. Flygbolag som Germania, Air Berlin och Germanwings erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Tyskland

Resa till Tyskland
Sök och hitta biljetter till Tyskland
Sök efter boende i Tyskland

Kortfattad guide för resor i Tyskland

Tyskland är ett land med många ansikten, med livliga, moderna städer, pittoreska byar och imponerande naturlandskap. Här är några av de viktigaste sevärdheterna att se på din resa till Tyskland.

Berlin är Tysklands huvudstad och en stad som du måste se. Den är full av historiska platser som Berlinmuren, Checkpoint Charlie och Förintelseminnesmärket. Staden erbjuder också ett pulserande nattliv och en blomstrande konstscen.

München, som ligger i södra Tyskland, är en charmig stad med historiska byggnader och många traditionella bryggerier. Besökare kan utforska Marienplatz, stadens berömda marknadstorg, eller besöka det närliggande slottet Neuschwanstein, en romantisk ikon för landet.

Hamburg är Tysklands näst största stad och en livlig hamnstad med pittoreska kanaler och många museer och konstgallerier. Resenärer kan också upptäcka den berömda Reeperbahn, stadens livliga gata med barer och klubbar.

Schwarzwald är en naturregion i sydvästra Tyskland med täta skogar, sjöar och pittoreska berg. Det är en idealisk plats för vandring, cykling och vintersport.

Nürnbergs slott är ett välbevarat medeltida slott som ligger i den historiska staden Nürnberg i södra Tyskland. Det är en plats av historisk betydelse, där Nürnbergtribunalen hölls efter andra världskriget.

När det gäller transporter är Tyskland väl försett med ett effektivt och pålitligt tågnät, med höghastighetsalternativ som ICE-tåget. Det finns också ett buss- och spårvagnsnät i många städer. Resenärer kan också överväga att hyra en bil för att utforska de mer lantliga områdena i landet.

Tyskland erbjuder alltså en mängd spännande reseupplevelser, från moderna städer till pittoreska naturlandskap. Med sitt välutvecklade transportnät är det lätt att ta sig runt och upptäcka allt som landet har att erbjuda.

Sök och hitta biljetter till Tyskland
Sök efter boende i Tyskland

Resa till Tyskland från Sverige

None
None
None
None