Rekommenderad rutt
Uppsala
Resa direkt till Göteborg med buss, tåg
Göteborg
Se priser
Alternativa rutter
Uppsala
Resa med buss, tåg till Stockholm
Stockholm
Resa med flyg, tåg, buss till Göteborg
Göteborg
Se priser

Hur tar man sig från Uppsala till Göteborg?

Planerar du att resa till Göteborg från Uppsala och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Uppsala till Göteborg, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Uppsala och Göteborg, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, Swebus, FlixBus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Uppsala och Göteborg har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Uppsala-Göteborg-resa.

För din resa från Uppsala till Göteborg har du flera transportalternativ.

Buss från Uppsala till Göteborg

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Uppsala till Göteborg, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Uppsala Göteborg

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Uppsala Göteborg idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Uppsala Göteborg

Många flygningar förbinder Uppsala med Göteborg varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Göteborg på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Uppsala till Göteborg som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Uppsala Göteborg

Avgångsstad
Uppsala
Sverige
Staden som är destination
Göteborg
Sverige
Avstånd
405 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss och tåg
Sök efter Uppsala Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg
Planera din resa från Uppsala till Göteborg enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Uppsala till Göteborg enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Uppsala och Göteborg som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, Swebus, FlixBus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Uppsala och Göteborg med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Uppsala och Göteborg

Fördelar och nackdelar med att flyga från Uppsala till Göteborg?
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Uppsala till Göteborg, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Hastighet Att flyga mellan Uppsala och Göteborg är det snabbaste sättet att resa de 405 km mellan Uppsala och Göteborg.
Nackdelar med miljön Flyg till Uppsala Göteborg har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.
Priser Flygbiljetter från Uppsala till Göteborg kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Säkerhetskontroller Resenärer till Göteborg måste ofta anlända tidigt till Uppsalas flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Uppsala till Göteborg?
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Uppsala och Göteborg är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Uppsala till Göteborg är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Göteborg (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Uppsala och Göteborg, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Restid Bussar från Uppsala till Göteborg är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Göteborg för att täcka den 405 km långa sträckan.
Komfort Bussar mellan Uppsala och Göteborg kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Uppsala till Göteborg?
Landskap Tågen mellan Uppsala och Göteborg erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Tillgänglighet Tågstationerna i Uppsala eller Göteborg ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Hastighet Tåg från Uppsala till Göteborg är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Flexibilitet Tågtiderna för Uppsala Göteborg-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Kostnad Uppsala-Göteborg-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.

Var ska man börja från i Uppsala? Var anländer jag i Göteborg?

Bussstationer för avgång i Uppsala

Uppsala Business Park
Karta
Uppsala Stationsgatan
Karta
Uppsala Ekonomikum
Karta
Uppsala Studentstaden
Karta
Uppsala Flogsta väg 55
Karta

Avgångsstationer i Uppsala

Uppsala Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta
Gothenburg
Karta
Liseberg station
Karta
Landvetter flygplats
Karta

Ankomststationer i Göteborg

Göteborg Centralstation
Karta

Ankomstflygplatser i Göteborg

Landvetter
Karta
Sök efter Uppsala Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

3 tips för billigare resor mellan Uppsala och Göteborg

Har du bestämt dig för att resa från Uppsala till Göteborg och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Uppsala till Göteborg.

  • 1. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Uppsala till Göteborg. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Göteborg.
  • 2. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Uppsala och Göteborg med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Göteborg.
  • 3. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Uppsala till Göteborg. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Göteborg kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.

Buss Uppsala Göteborg

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Uppsala-Göteborg. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Längden på bussresan mellan Uppsala och Göteborg varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Göteborg för ditt resedatum.

Bussar mellan Uppsala och Göteborg har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

De flesta bussar mellan Uppsala och Göteborg är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Uppsala-Göteborg, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Bussarna Uppsala-Göteborg är i allmänhet utrustade med luftkonditionering för att hålla passagerarna bekväma, särskilt på sommaren när temperaturen är hög.

Bussbolag Uppsala Göteborg

Swebus
Swebus
FlixBus
FlixBus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Uppsala Göteborg

Tåg Uppsala Göteborg

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Uppsala till Göteborg. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Uppsala till Göteborg beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Göteborg är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Uppsala till Göteborg. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Uppsala och Göteborg.

Tågen mellan Uppsala och Göteborg är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Uppsala till Göteborg minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Biljetter för sträckan Uppsala-Göteborg kan hämtas på stationen, skrivas ut hemma eller direkt från din mobiltelefon. Det är också möjligt att hämta biljetter via en självbetjäningskiosk på vissa stationer.

Tågbolag från Uppsala till Göteborg

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Uppsala Göteborg

Flyg Uppsala Göteborg

Flygbolag Uppsala Göteborg

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Malmo Aviation
Malmo Aviation
Sök efter flyg Uppsala Göteborg
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid