Så tar du dig till Stockholm

Planerar du en resa till Stockholm? Men du vet inte hur du ska ta dig dit? Vivanoda hjälper dig att organisera din resa till Stockholm genom att låta dig söka och jämföra de bästa erbjudandena för tåg, buss och flyg.

Med tåg till Stockholm

Tåget är ett ekonomiskt och ekologiskt sätt att ta sig till Stockholm. Det gör att du enkelt kan komma fram till Stockholms centrum och njuta av sevärdheterna.

Med buss till Stockholm

Långfärdsbussen är ett mycket ekonomiskt transportmedel för en vistelse i Stockholm. Å andra sidan är det mycket långsammare att resa med buss till Stockholm än att resa med tåg eller flyg.

Flyg till Stockholm

Att flyga är det snabbaste sättet att ta sig till Stockholm. Du måste dock lägga till den tid det tar att ta sig till flygplatsen, som ligger utanför Stockholms centrum. Priserna på flyg till Stockholm är också ofta attraktiva.

Transport till Stockholm i siffror

Land
Sverige
Antal flygbolag som flyger till Stockholm
53
Antal stationer eller flygplatser i Stockholm
4 flygplatser
3 busstationer
1 stationer
Sök och hitta biljetter till Stockholm
Sök efter boende i Stockholm
Varför söka efter biljetter för att resa till Stockholm med Vivanoda?

Varför söka efter biljetter för att resa till Stockholm med Vivanoda?

När du planerar en resa till Stockholm är det viktigt att välja transportmedel utifrån dina behov, budget, tid och komfort. Oavsett om du reser med tåg, buss eller flyg kan ditt val av transportmedel ha en betydande inverkan på priset och kvaliteten på din resa till Stockholm. Därför är det viktigt att använda ett verktyg för att jämföra transporter och priser när du köper en biljett till Stockholm.

Vivanoda är ett praktiskt verktyg som gör att du snabbt kan hitta de bästa resealternativen till Stockholm när det gäller pris, tid och kvalitet. Med Vivanoda kan du jämföra de olika tåg, buss och flygbiljetter som finns tillgängliga för din resa till Stockholm. På så sätt kan du hitta de billigaste och mest lämpliga alternativen för dina behov.

De mest populära rutterna till Stockholm

Vi presenterar de mest populära rutterna till Stockholm från alla större europeiska städer, oavsett om det är med tåg, buss eller flyg. Vare sig du vill hitta det billigaste flyget till Stockholm, det snabbaste tåget eller den mest bekväma bussen har vi samlat all information du behöver för att kunna planera din resa till Stockholm med säkerhet.

Oavsett om du reser från Göteborg, Malmö, Uppsala, Östersund, Jönköping eller Linköping eller någon annan större europeisk stad jämför vi de olika transportsätten för att hjälpa dig att välja det bästa alternativet för att ta dig till Stockholm. Du hittar information om de populäraste rutterna, transportföretag, restider, biljettpriser och tips för en säker och bekväm resa. Vi har också inkluderat tips om hur du kan spara pengar och hitta de bästa priserna till Stockholm. Vare sig du är en budgetresenär eller letar efter den ultimata komforten kommer du att hitta alla alternativ för att planera din resa till Stockholm med självförtroende.

Sök och hitta biljetter till Stockholm
Sök efter boende i Stockholm

Resa till Stockholm med tåg

Var finns tågstationer i Stockholm?

"Stockholm Centralstation" station är den enda stationen som betjänar Stockholm.

Stockholm Centralstation
Station belägen 0.5 km från Stockholms centrum
Karta
Hitta tågbiljetter till Stockholm

Resa till Stockholm med buss

Tips för att hitta en billigare bussbiljett till Stockholm

Även om bussresor i sig är ett billigt sätt att ta sig till Stockholm finns det alltid sätt att spara ännu mer.

Jämför alla busserbjudanden till Stockholm
Med Vivanoda kan du snabbt se alla priser och kampanjer från VY Buss - NettBuss, Bus4You, Swebus, Eurolines och FlixBus. Så oavsett om du reser från Göteborg, Helsingfors, Köpenhamn, Malmö, Oslo eller Uppsala kan du enkelt hitta din perfekta bussbiljett till Stockholm.
Vänta inte till sista minuten med att boka din biljett till Stockholm
När du har hittat det lägsta priset på Vivanoda för din resa till Stockholm från till exempel Göteborg, Helsingfors, Köpenhamn, Malmö, Oslo eller Uppsala, välj det och du kommer att omdirigeras till transportföretagets webbplats (FlixBus, Eurolines och Swebus). Vi rekommenderar att du bokar din biljett snabbt, eftersom priserna kan stiga snabbt!
Resa till Stockholm med flexibla datum
Om du lämnar lite utrymme i datumet för din resa till Stockholm ökar du dina chanser att få ett bättre pris med VY Buss - NettBuss, Bus4You, Swebus, Eurolines och FlixBus, särskilt genom att undvika rusningstid.

Var är busstationerna i Stockholm?

Här är listan över 3 busstationer (eller busshållplatser) som betjänar staden Stockholm.

Stockholm
Busshållplats 0.5 km från Stockholm
Karta
Karolinska institutet
Busshållplats 2.6 km från Stockholm
Karta
Rålambshovsparken
Busshållplats 2.4 km från Stockholm
Karta
Hitta bussbiljetter till Stockholm

Flyg till Stockholm

Några tips för billiga flyg till Stockholm

För att optimera dina chanser att hitta ett flyg till Stockholm med bäst valuta för pengarna finns det några regler att följa. Vi påminner dig om dem här.

Jämför alla flygbolagens erbjudanden.
Genom att använda en flygaggregator som Vivanoda säkerställer du att du har ett brett utbud av flyg till Stockholm och optimerar dina chanser att hitta det bästa flyget med flygbolag som Yuzmashavia, Norwegian Air Shuttle, Niki Airlines, Malmo Aviation och Luxair.
Det är bäst att flyga till Stockholm på en tisdag eller onsdag.
Vissa dagar i veckan, till exempel tisdagar och onsdagar, är flygningarna till Stockholm mindre fulla än på fredagar och söndagar. De är därför billigare.
En flygbiljett till Stockholm är dyrare i sista minuten
Ju längre du väntar med att boka din flygresa till Stockholm, desto högre priser kan du räkna med. Därför är det bäst att planera din vistelse i Stockholm i god tid.

Var ligger flygplatserna i Stockholm?

Flyg till Stockholm anländer till de 4 flygplatserna i Arlanda, Bromma, Skavsta och Vasteras/Hasslo.

Arlanda
Flygplatsen ligger 36.3 km från Stockholm
Karta
Bromma
Flygplatsen ligger 7.6 km från Stockholm
Karta
Skavsta
Flygplatsen ligger 89.4 km från Stockholm
Karta
Vasteras/Hasslo
Flygplatsen ligger 86.0 km från Stockholm
Karta
Hitta flyg till Stockholm
Resa till Stockholm med tåg, buss och flyg - Billiga biljetter!

Resor och transport till Stockholm

Vad att se och göra i Stockholm?

Stockholm, staden vid vattnet, är Sveriges huvudstad. Den består av 14 öar som är sammanlänkade med broar och kanaler, vilket gör den till ett unikt resmål i Europa. Gamla Stan, med sina kullerstensgator, färgglada byggnader och magnifika kungliga palats, är ett måste för alla besökare. Staden har också många intressanta museer, bland annat Vasamuseet, som rymmer ett svenskt krigsfartyg från 1600-talet, samt museet för modern konst och Nationalmuseet.

Stockholm är också känt för sin eleganta och minimalistiska design, med många mode-, möbel- och inredningsbutiker. För matälskare erbjuder staden ett modernt nordiskt kök samt traditionella svenska rätter som köttbullar och smörgåsbord.

Stadens grönområden får du inte heller missa, med Kungliga Djurgårdsparken och Bergius botaniska trädgård som populära mål för promenader och picknickar. För en panoramautsikt över staden får du inte missa tv-tornet Kaknästornet.

Slutligen är Stockholms livliga nattliv en annan attraktiv aspekt av staden, med många barer, klubbar och restauranger som är öppna till sent på kvällen. Stockholm är en fascinerande och mångsidig stad som erbjuder något för varje resenär.

Hur man förflyttar sig i Stockholm?

När du besöker Stockholm är det mycket enkelt att utforska staden och dess omgivningar tack vare en mängd effektiva och välorganiserade transportmedel. Oavsett om du snabbt vill ta dig runt i stadskärnan eller utforska den vackra skärgården finns här information och praktiska råd om hur du enkelt tar dig runt i Stockholm.

Tunnelbanan är ett av de mest populära och snabba sätten att ta sig runt i staden. Stockholms tunnelbana, som drivs av Storstockholms Lokaltrafik (SL), är känd för sin effektivitet och renlighet. Den har tre huvudlinjer (blå, röd och grön) och trafikerar alla delar av staden. Priserna varierar beroende på hur långt man reser, men i genomsnitt kostar en enkelbiljett ca 45 kr.

Bussar är också ett bra sätt att ta sig runt i Stockholm. De täcker de centrala delarna av staden men erbjuder även förbindelser till de yttre stadsdelarna. SL-bolaget hanterar även bussnätet och biljetterna är giltiga för båda transportmedlen. Priserna är ungefär desamma som för tunnelbanan.

Ett annat bra sätt att upptäcka Stockholm är med cykel. Staden har ett utmärkt nätverk av cykelvägar och erbjuder ett antal cykeluthyrningstjänster. Med Stockholm City Bikes självbetjäningssystem kan du till exempel hyra en cykel för en liten avgift, cirka 35 kr för en hel dag. Detta gör att du kan utforska staden i din egen takt och njuta av de magnifika naturomgivningarna.

Om du vill uppleva skönheten i Stockholms skärgård är färjor det perfekta sättet att ta sig dit. Regelbundna färjor tar dig till de mest populära öarna, som Djurgården och Södermalm. Priserna varierar beroende på destination, men i genomsnitt kan du förvänta dig att betala cirka 100 kr för en tur- och returresa.

Slutligen, glöm inte taxibilarna, som finns tillgängliga i hela staden. Priserna varierar beroende på avståndet, men det är bäst att kontrollera det ungefärliga priset innan du sätter dig i bilen. En 10-minuters taxiresa inom staden kan kosta mellan 150 SEK och 200 SEK.

För att få ut så mycket som möjligt av din resa till Stockholm är det lämpligt att använda Stockholm Pass. Detta ger dig obegränsad tillgång till kollektivtrafik, inklusive tunnelbana, bussar och färjor, och låter dig också besöka många av stadens turistattraktioner gratis. Priserna varierar beroende på hur långt passet är (24 timmar, 48 timmar etc.) och börjar på cirka 669 SEK för ett 24-timmarspass.

Att ta sig runt i Stockholm är en trevlig och praktisk upplevelse tack vare ett välutvecklat transportnät. Oavsett om du väljer tunnelbana, buss, cykel, färja eller taxi kan du enkelt utforska staden och dess omgivningar. Överväg att använda Stockholm Pass för att spara pengar när du besöker de största turistattraktionerna.

När ska man besöka Stockholm?

Sommaren, från juni till augusti, är den bästa tiden att resa i Sverige om du letar efter milda temperaturer och gott om solsken. Medeltemperaturen ligger mellan 20°C och 25°C, med längre dagar och kortare nätter. Det här är den perfekta tiden att utforska Sveriges magnifika skärgårdar, njuta av stränderna, vandra eller campa.

Vår och höst, från mars till maj och september till november, erbjuder mildare temperaturer, men kan åtföljas av regn. Medeltemperaturen varierar mellan 10°C och 15°C, med soliga dagar och svalare nätter. Det här är en bra tid att upptäcka naturen när den återföds eller pryds av magnifika höstfärger, men det är nödvändigt att ta med skydd mot regn.

Sök och hitta biljetter till Stockholm
Sök efter boende i Stockholm

None

None
None
None