Letar du efter en lösning för att resa med färja i Europa? Då har du kommit till rätt ställe!

Vi erbjuder ett brett urval av färjedestinationer från Sverige till Danmark, Tyskland, Norge, England, Gotland och många fler. Vi har de mest populära färjerederierna på marknaden, till exempel Stena Line, Scandlines, Viking Line, Unity Line och TT Line. Så du kan vara säker på att hitta den överfart som passar dina behov och din budget bäst.

Oavsett om du vill utforska nya städer, koppla av på en ö eller göra en roadtrip gör hamnar på populära destinationer som Helsingborg, Visby, Gedser, Gdansk, Rostock, Puttgarden och Kapellskar det enkelt att nå din destination.

Våra mest populära färjerutter är Helsingborg-Helsingor, Trelleborg-Swinoujscie, Göteborg-Fredrikshamn, Nynäshamn-Gdansk, Trelleborg-Travemünde och Oskarshamn-Visby. Så gå vidare och jämför färjebiljetter och hitta det bästa erbjudandet för dina behov.

Varför använda Vivanoda för att söka efter färjebiljetter?

Varför använda Vivanoda för att söka efter färjebiljetter?

Som du förmodligen redan har upplevt kan det vara mycket tidskrävande att söka efter färjebiljetter.

Med Vivanoda kan du enkelt se och jämföra alla tillgängliga erbjudanden från alla färjerederier i en enda sökning. På så sätt kan du få de bästa priserna och spara tid när du söker efter en färjebiljett.

På Vivanoda har du tillgång till ett brett utbud av nästan 3 000 avgångar, med en fullständig täckning av Europa till och från Nederländerna, Belgien, Frankrike, Storbritannien, Grekland, Italien, Spanien, Sverige, Norge, Danmark, Kroatien.....

Jämför färjepriser och boka din biljett direkt online.

Jämför färjepriser och boka din biljett direkt online.

För att enkelt få fram biljettpriser och alla tidtabeller för fartygen på den önskade rutten anger du avgångs- och ankomsthamnen i sökformuläret. Vivanoda söker sedan efter alla rederier som trafikerar sträckan (med eller utan mellanlandning) för att få fram priser och tillgänglighet i realtid. Välj helt enkelt det erbjudande du är intresserad av och boka din fartygsbiljett online.

Reser du till din avgångshamn med tåg eller buss? Vivanoda är en multimodal jämförare och låter dig söka efter buss-, samåkning- och tågerbjudanden till reducerade priser som du kan kombinera med din färjebiljett. Du hittar alla transporterbjudanden på en och samma plattform och sparar dyrbar tid.

Färjepriser i Europa

På Vivanoda ville vi göra en större studie av färjepriserna i Europa för att få en bättre förståelse för hur färjepriserna varierar beroende på ett antal kriterier (destinationsland, avstånd, säsong, etc.). Vi har därför analyserat tiotusentals färjepriser på hundratals linjer i Europa, samt överfarter till Turkiet och Maghrebländerna (Marocko, Algeriet, Tunisien), för att få en så uttömmande bild som möjligt. Det bör noteras att endast priset har beaktats i denna undersökning, oberoende av kvaliteten på servicen ombord, skillnader i personalens löner, ekonomiska skillnader mellan länderna etc.

  • Färjeöverfarter till Tunisien, Litauen, Lettland, Polen och Sverige har det lägsta prisindexet.
  • Omvänt har färjeförbindelserna till Turkiet, Förenade kungariket och Marocko det högsta prisindexet.
  • Förbindelserna mellan Grekland och Turkiet samt mellan Marocko och Spanien är proportionellt sett de dyraste i Europa.
  • Förbindelserna mellan Tyskland och Litauen eller Lettland är de billigaste i förhållande till avståndet.
  • Ju kortare överfarten är, desto dyrare är den.
  • I hela Europa är priserna i genomsnitt högre från juli till september. De är också något högre på helgerna.
Se alla resultat från undersökningen av färjepriserna i Europa
Färjepriser i Europa

Färjerederier

Vi presenterar de viktigaste färjerederierna som erbjuder färjetjänster från Sverige. Alla dessa färjerederier finns med i vårt verktyg för jämförelse av färjor så att du enkelt kan hitta din färjebiljett.

Stena Line
Stena Line
Stena Line är ett svenskt färjerederi som driver ett stort antal färjerutter i Europa, främst på de brittiska öarna, Nederländerna, Belgien, Sverige, Danmark, Tyskland, Norge och Polen.
Color Line
Color Line
Color Line är ett norskt färjerederi som trafikerar mellan Tyskland, Danmark, Norge och Sverige. Företaget erbjuder kvalitetstjänster ombord på sina fartyg, inklusive restauranger, barer, butiker, spa och lekplatser för barn. Det är särskilt känt för sin trafik mellan Oslo och Kiel i Tyskland.
Viking Line
Viking Line
Viking Line är ett finskt färjerederi som erbjuder färjetrafik på Östersjön, särskilt mellan Finland, Sverige, Estland och Lettland. Företaget är känt för sina moderna och miljövänliga fartyg som är utrustade med många fritidsfaciliteter, restauranger och barer. Företaget erbjuder även sightseeingkryssningar i Östersjön.
Eckerö Line
Eckerö Line
Eckerö Line är ett finskt färjerederi som grundades 1995. Det erbjuder regelbundna förbindelser mellan Helsingfors i Finland och Tallinn i Estland samt nöjeskryssningar i Helsingfors skärgård. Eckerö Lines fartyg erbjuder ett brett utbud av tjänster ombord, till exempel restauranger, barer, butiker, lekrum för barn, bastu och pool.
Tallink
Tallink
Tallink är ett estniskt färjerederi som grundades 1989. Det driver färjor mellan Estland, Finland, Sverige, Lettland, Ryssland och Tyskland. Tallinks flotta består av moderna fartyg med ett brett utbud av tjänster ombord, t.ex. restauranger, barer, affärer, spa, lekrum för barn och biografer.
Scandlines
Scandlines
Scandlines är ett danskt färjerederi som grundades 1998. Det driver färjor mellan Danmark, Tyskland och Sverige. Scandlines flotta består av moderna fartyg med ett brett utbud av tjänster ombord, som restauranger, barer, butiker, lekplatser för barn och bekväma passagerarsalonger. Scandlines fartyg är också utrustade med gratis wifi för passagerarna.
Unity Line
Unity Line
Unity Line, ett polskt färjerederi som grundades 1994, erbjuder färjetrafik mellan Polen, Sverige och Danmark. Det driver för närvarande två färjerutter: Gdynia-Karlskrona och Swinoujscie-Ystad. Unity Lines fartyg erbjuder en hög nivå av komfort och tjänster ombord, till exempel restauranger, barer, butiker och bekväma hytter.
TT-Line
TT-Line
TT Line är ett tyskt färjerederi som grundades 1962 och erbjuder färjetrafik mellan Tyskland, Polen, Sverige och Danmark. För närvarande driver företaget fyra färjerutter: Travemünde-Trelleborg, Rostock-Trelleborg, Świnoujście-Trelleborg och Świnoujście-Rønne. TT Lines fartyg är moderna och bekväma, med faciliteter som restauranger, barer, butiker och bekväma hytter.

För att ge dig ännu mer omfattande resultat växer nätverket av färjerutter på Vivanodas webbplats för färjejämförelser ständigt. I resultaten hittar du färjor från andra färjerederier som Condor Ferries, Irish Ferries, Algeria Ferries, LD Lines, Minoan Lines, Anek Lines, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries,...

Viktigaste destinationer för färjor

Med vår sökmotor för färjebiljetter kan du hitta priser för hundratals färjeöverfarter i Europa och runt om i världen.

Här är en lista över de viktigaste destinationerna från de över 3 000 färjerutter som finns tillgängliga på vår webbplats.

Riga Ventspils
Dublin Rosslare
Tunis
Madeira Funchal
Tanger Nador
Klaipeda
Paldiski Tallinn
Durres

Varför resa med färja?

Med nästan 400 miljoner färjeresor per år och de allestädes närvarande haven (Medelhavet, Adriatiska havet, Egeiska havet, Engelska kanalen...), oceanerna och sjöarna som utgör dess geografi är Europa en idealisk plats att resa med båt.

Även om det är ett ganska långsamt transportmedel, och även om allt fler företag introducerar ultrasnabba färjor på de mest trafikerade rutterna, som kan halvera eller tredubbla restiden, har färjan många fördelar att erbjuda:

Hur är en färjeöverfart?

När du har hittat och bokat din färjebiljett via Vivanoda får du snabbt ett bekräftelsemail med den viktigaste informationen (pris, antal passagerare, fordon, cyklar eller fotgängare, utrustning ombord: kabin eller liggplats, etc.). Det är absolut nödvändigt att du respekterar denna tid, annars kommer du att nekas tillträde till fartyget.

Om du reser med bil går ombordstigningen mycket snabbt och du går direkt till incheckningsdiskarna som är dekorerade i ditt företags färger. Om du reser till fots checkar du in vid färjeterminalen och går sedan ombord. Se till att du har med dig giltiga identitetshandlingar, pass eller nationellt identitetskort, beroende på destination och vilken gräns du passerar.

När du väl är ombord kan alla bestämma över sin egen tid: restauranger för gourmeter, underhållning och shower för barn, bio och videospel för tonåringar, läsning och vila för föräldrar.... Tjänsterna ombord på färjorna strävar efter att tillgodose behoven hos alla åldersgrupper och individer.

För att undvika sjösjuka är de flesta nyare fartyg utrustade med stabilisatorer som minskar känslan av att båten rör sig på vågorna. Men för dem som är mer känsliga, och beroende på väderförhållandena, är det tillrådligt att ta regelbunden frisk luft på båtens däck, att sitta nära ett fönster för att se horisonten för att ge hjärnan bättre koordinerad information. Man kan också ta läkemedel mot sjösjuka, som vanligtvis gör en sömnig.

När överfarten är över njuter du av kusten på din slutdestination som gradvis tar form tills du anländer i hamn.

Färjeresorternas ekologiska påverkan?

Precis som alla transportmedel och alla resor producerar färjeresor växthusgaser och har därför en ekologisk påverkan på planeten. Fartygen förbrukar mycket bränsle och släpper ut avgaser som innehåller tungmetaller. Men som alla industrier har sjöfarten spelat en roll i kampen mot den globala uppvärmningen.

Konventionen om havsföroreningar (MARPOL), som initierades av Internationella sjöfartsorganisationen och antogs av Europeiska kommissionen i Europa, kräver att färjor och andra transportfartyg ska uppfylla maximala utsläppsnormer. Rederierna är de första att införa renare och mer miljövänliga fartyg.

Brittany Ferries har till exempel utrustat alla sina fartyg med skrubber för att tvätta och rena de avgaser de producerar, tack vare EU-stöd. Fartyg som drivs med flytande naturgas (LNG) kommer också att bli normen inom en snar framtid.

Frågor som ofta ställs av resenärer när de planerar en färjeresa och köper en färjebiljett.

Du kan hitta billiga färjepriser genom att boka i förväg, resa under lågsäsong, jämföra priser mellan olika färjerederier via Vivanoda eller genom att leta efter specialerbjudanden och kampanjer.

För att boka en färjebiljett online går du in på Vivanoda, väljer datum och tid för resan, väljer vilken typ av biljett du vill ha, anger passagerarens uppgifter och gör betalningen online.

Tjänsterna ombord på färjan varierar beroende på rederi och färjetyp. I allmänhet kan passagerarna förvänta sig att hitta restauranger, barer, butiker, avkopplingsområden, lekplatser för barn, hytter, duschar, toaletter, Wi-Fi-uppkoppling och medicinsk nödhjälp.

Ja, de flesta färjor erbjuder hytter för passagerare som vill vila eller resa i avskildhet. Hytter är ofta utrustade med sängar, privata badrum och andra bekvämligheter.

Det är ofta möjligt att transportera fordon ombord på färjan, men förfaranden och kostnader varierar från bolag till bolag. Det är lämpligt att kontrollera färjerederiets krav och priser innan du bokar din resa.

Att välja det bästa färjerederiet beror på flera faktorer, till exempel destination, önskad färjetyp, budget och personliga preferenser. Det är bäst att använda Vivanoda för att jämföra olika färjerederiers erbjudanden och tjänster innan du fattar ett beslut.

Ja, det är ofta möjligt att resa med husdjur ombord på färjor, men reglerna och priserna varierar från bolag till bolag. Det är lämpligt att kontrollera färjerederiets villkor och priser innan du bokar din resa.

Vissa färjerederier erbjuder specialerbjudanden för grupper, vanligtvis med 10 eller fler personer. Dessa erbjudanden kan omfatta rabatter på biljetter, förmåner som gratis måltider ombord eller rabatter på hyttbokningar. Det är tillrådligt att kontakta färjerederiet direkt för mer information om specialerbjudanden för grupper.

De flesta färjehamnar har betalda parkeringsmöjligheter i närheten för resenärer som vill parkera sina fordon under färjeresan. Det är tillrådligt att kontrollera parkeringsmöjligheterna i den hamn du väljer före avresa.

Det kan finnas transferalternativ till färjehamnen, till exempel pendeltåg med kollektivtrafik eller lokala taxibilar. Vissa färjerederier erbjuder också skytteltrafik från utsedda påstigningsplatser. Det är tillrådligt att kontakta färjerederiet eller kontrollera transportalternativen i den valda färjehamnen före avresa.

Många färjerederier erbjuder en rad olika typer av underhållning ombord, bland annat restauranger, barer, butiker, lekplatser för barn, lounger och biografer. Underhållningsalternativen kan variera beroende på färjerederi och resans längd. Det är lämpligt att kontrollera färjerederiets underhållningsalternativ innan du bokar en biljett.

Många färjerederier erbjuder Wi-Fi ombord, ofta mot en avgift. Kvaliteten på anslutningen kan dock variera beroende på nätverkets täckning och hastighet i reseområdet. Det är tillrådligt att kontrollera färjerederiets Wi-Fi-möjligheter innan du bokar en biljett.

De flesta färjerederier erbjuder faciliteter och tjänster för personer med nedsatt rörlighet, till exempel ramper, hissar och tillgängliga toaletter. Det rekommenderas att du kontaktar färjerederiet direkt för att få mer information om vilka faciliteter som finns tillgängliga för funktionshindrade personer.

Många färjerederier erbjuder butiker ombord där passagerarna kan köpa souvenirer, lyxartiklar, snacks och drycker. Det är tillrådligt att kontrollera de alternativ som färjerederiet erbjuder innan du bokar en biljett. Det är viktigt att notera att priserna ombord kan vara högre än priserna i butikerna.

None

None
None
None