Rekommenderad rutt
Uppsala
Resa med buss, tåg till Stockholm
Stockholm
Resa med flyg till Växjö
Växjö
Se priser
Alternativa rutter
Uppsala
Resa direkt till Växjö med buss, tåg
Växjö
Se priser
Uppsala
Resa med tåg till Alvesta
Alvesta
Resa med tåg till Växjö
Växjö
Se priser

Hur tar man sig från Uppsala till Växjö?

Planerar du att resa till Växjö från Uppsala och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Uppsala till Växjö, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Uppsala och Växjö, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, Swebus, FlixBus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Uppsala och Växjö har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Uppsala-Växjö-resa.

För din resa från Uppsala till Växjö har du flera transportalternativ.

Buss från Uppsala till Växjö

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Uppsala till Växjö, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Uppsala Växjö

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Uppsala Växjö idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Uppsala Växjö

Många flygningar förbinder Uppsala med Växjö varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Växjö på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Uppsala till Växjö som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Uppsala Växjö

Avgångsstad
Uppsala
Sverige
Staden som är destination
Växjö
Sverige
Avstånd
370 km
Direktförbindelse
Ingen direkt förbindelse med något transportmedel
Sök efter Uppsala Växjö biljetter
Sök efter boende i Växjö
Planera din resa från Uppsala till Växjö enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Uppsala till Växjö enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Uppsala och Växjö som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, Swebus, FlixBus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Uppsala och Växjö med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Uppsala och Växjö

Fördelar och nackdelar med att flyga från Uppsala till Växjö?
Hastighet Att flyga mellan Uppsala och Växjö är det snabbaste sättet att resa de 370 km mellan Uppsala och Växjö.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Uppsala till Växjö, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Nackdelar med miljön Flyg till Uppsala Växjö har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.
Priser Flygbiljetter från Uppsala till Växjö kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Uppsala till Växjö?
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Uppsala och Växjö är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Uppsala till Växjö är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Växjö (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Komfort Bussar mellan Uppsala och Växjö kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Uppsala till Växjö är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Växjö för att täcka den 370 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Uppsala till Växjö?
Tillgänglighet Tågstationerna i Uppsala eller Växjö ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Hastighet Tåg från Uppsala till Växjö är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Kostnad Uppsala-Växjö-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Uppsala Växjö-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Uppsala? Var anländer jag i Växjö?

Bussstationer för avgång i Uppsala

Uppsala Business Park
Karta
Uppsala Stationsgatan
Karta
Uppsala Ekonomikum
Karta
Uppsala Studentstaden
Karta
Uppsala Flogsta väg 55
Karta

Avgångsstationer i Uppsala

Uppsala Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Växjö

Växjö Universitet PG Veides v
Karta
Växjö station
Karta

Ankomststationer i Växjö

Växjö station
Karta

Ankomstflygplatser i Växjö

Vaxjo
Karta
Sök efter Uppsala Växjö biljetter
Sök efter boende i Växjö

Buss Uppsala Växjö

Bussar mellan Uppsala och Växjö har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Längden på bussresan mellan Uppsala och Växjö varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Växjö för ditt resedatum.

Frekvensen av avgångarna till Uppsala från Växjö varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Växjö, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Uppsala-Växjö varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Uppsala till Växjö på Vivanoda.

Bussbolag Uppsala Växjö

Swebus
Swebus
FlixBus
FlixBus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Uppsala Växjö

Tåg Uppsala Växjö

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Uppsala till Växjö minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Uppsala till Växjö beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Växjö är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Tågbiljetter från Uppsala till Växjö kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Uppsala till Växjö. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Tågbolag från Uppsala till Växjö

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Uppsala Växjö

Flyg Uppsala Växjö

Flygbolag Uppsala Växjö

Golden Air
Golden Air
Sök efter flyg Uppsala Växjö
Uppsala till Växjö - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Uppsala till Växjö

Vad man ska se och göra i Växjö?

En av Växjös måste-se-attraktioner är dess medeltida stadskärna, med sina kullerstensgator, färgglada hus och pittoreska små butiker. Du kan promenera på de livliga gågatorna, beundra Växjö domkyrka och besöka Emigrationsmuseet för att lära dig mer om historien om svenskar som emigrerade till andra länder.

För att upptäcka den omgivande landsbygden rekommenderar vi att du hyr en cykel, ett mycket populärt transportmedel i staden. Du kan också enkelt ta dig till de många sjöarna i regionen, inklusive Helgasjön, där du kan simma, fiska eller paddla kanot.

Om du föredrar kollektivtrafik har staden också ett effektivt och väl sammankopplat bussnät, vilket gör det enkelt att ta sig runt i hela regionen. Dessutom har Växjö en egen flygplats, vilket också gör det enkelt att resa från andra svenska och internationella städer.

Växjö är därför en idealisk destination för den som älskar natur, historia och ekologiska upptäckter.

Sök efter Uppsala Växjö biljetter
Sök efter boende i Växjö

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid