Rekommenderad rutt
Stockholm
Resa direkt till Paris med flyg, buss
Paris
Se priser
Alternativa rutter
Stockholm
Resa med buss, flyg till Bryssel
Bryssel
Resa med buss, tåg, samåkning till Paris
Paris
Se priser
Stockholm
Resa med flyg till London
London
Resa med tåg, samåkning, buss till Paris
Paris
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Paris?

Planerar du att resa till Paris från Stockholm och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Stockholm till Paris, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Stockholm och Paris, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (Thalys, Izy, SNCF, ALSA eller Eurolines) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Stockholm och Paris har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Stockholm-Paris-resa.

För din resa från Stockholm till Paris har du flera transportalternativ.

Buss från Stockholm till Paris

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Stockholm till Paris, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Stockholm Paris

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Stockholm Paris idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Stockholm Paris

Många flygningar förbinder Stockholm med Paris varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Paris på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Stockholm till Paris som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Stockholm Paris

Avgångsstad
Stockholm
Sverige
Staden som är destination
Paris
Frankrike
Île-de-France
Avstånd
1544 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med flyg och buss
Sök efter Stockholm Paris biljetter
Sök efter boende i Paris
Planera din resa från Stockholm till Paris enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Stockholm till Paris enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Stockholm och Paris som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som Thalys, Izy, SNCF, ALSA eller Eurolines för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Stockholm och Paris med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Stockholm och Paris

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Stockholm till Paris?
Priser Bussbiljetter från Stockholm till Paris är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Paris (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Stockholm och Paris, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Stockholm och Paris är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Restid Bussar från Stockholm till Paris är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Paris för att täcka den 1544 km långa sträckan.
Komfort Bussar mellan Stockholm och Paris kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Stockholm till Paris?
Bekvämlighet Tåg mellan Stockholm och Paris erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Miljövänligt Tåget Stockholm-Paris anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Landskap Tågen mellan Stockholm och Paris erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Flexibilitet Tågtiderna för Stockholm Paris-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Kostnad Stockholm-Paris-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Stockholm till Paris?
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Stockholm till Paris, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Hastighet Att flyga mellan Stockholm och Paris är det snabbaste sättet att resa de 1544 km mellan Stockholm och Paris.
Priser Flygbiljetter från Stockholm till Paris kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Säkerhetskontroller Resenärer till Paris måste ofta anlända tidigt till Stockholms flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Nackdelar med miljön Flyg till Stockholm Paris har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.

Var ska man börja från i Stockholm? Var anländer jag i Paris?

Bussstationer för avgång i Stockholm

Stockholm
Karta
Rålambshovsparken
Karta

Avgångsstationer i Stockholm

Stockholm Centralstation
Karta

Avgångsflygplatser i Stockholm

Arlanda
Karta
Bromma
Karta
Skavsta
Karta
Vasteras/Hasslo
Karta

Bussstationer för ankomst till Paris

Paris Galliéni
Karta
Parc d'autocars de la Porte Maillot
Karta
Paris-Bercy
Karta
Paris Quai de Bercy
Karta
Orly Sud
Karta
Paris Bercy (centre ville)
Karta
Bibliothèque François Mitterrand
Karta
Paris-La Défense
Karta
Aéroport Paris Charles de Gaulle - RoissyPole
Karta
Paris Marne La Vallée
Karta

Ankomststationer i Paris

Paris-Nord
Karta
Gare-du-Nord
Karta
Marne-la-Vallée-Chessy
Karta
Aérop-C-de-Gaulle-2-TGV
Karta

Ankomstflygplatser i Paris

Paris Charles De Gaulle
Karta
Paris Orly
Karta
Beauvais-Tille
Karta

Paris Charles de Gaulle (CDG) flygplats är en av Europas ledande internationella flygplatser. Före eller efter din flygresa vill du förmodligen veta mer om de olika transportalternativ som finns för att enkelt ta dig till centrala Paris. Här är en detaljerad guide till de tillgängliga transportalternativen, inklusive restider och ungefärliga priser i euro (€).

 1. RER (det regionala expressnätet):
  Det mest praktiska och ekonomiska sättet att ta sig till stadens centrum är med RER. Det finns två huvudlinjer: RER B (som trafikerar Paris och vissa förorter) och RER D (som även trafikerar förorterna).

 2. Restid: RER B kör från flygplatsen till Paris på cirka 30 till 35 minuter, medan RER D kan ta upp till 45 minuter.

 3. Ungefärlig kostnad: En enkelbiljett till RER kostar ca 10 €.

 4. Bussar:
  Flera busslinjer förbinder också CDG-flygplatsen med centrala Paris. Här är några av de mest populära alternativen:

 5. RoissyBus:
  Denna direktbuss förbinder flygplatsen med Opéra Garnier och passerar flera viktiga hållplatser i Paris.

 6. Restid: Cirka 45 minuter.
 7. Ungefärlig kostnad: En enkelbiljett kostar ca 12 €.

 8. RATP-bussar (linje 350 och 351):
  Dessa bussar trafikerar olika områden i Paris, inklusive Gare de l'Est och Nation.

 9. Restid: Cirka 60 till 90 minuter, beroende på trafikförhållanden.
 10. Ungefärlig kostnad: En enkelbiljett kostar ca 6 €.

 11. Taxi:
  För dem som vill ha en bekvämare och mer direkt transport finns taxibilar tillgängliga på CDG-flygplatsen. Priserna kan variera beroende på trafik och den exakta destinationen.

 12. Restid: Cirka 30 till 60 minuter, beroende på trafiksituationen.

 13. Ungefärligt pris: Taxibilar erbjuder fasta priser för resan mellan flygplatsen och Paris (ca 50 €), medan Uber kan kosta mellan 40 och 60 €.

Paris Charles de Gaulle flygplats erbjuder därför ett brett utbud av transportalternativ för att ta sig till stadens centrum. Ta reda på tidtabeller och priser, samt trafikförhållanden, innan du åker till flygplatsen.

Du har flera alternativ för att ta dig till centrala Paris från flygplatsen Paris-Orly (ORY) med kollektivtrafik eller taxi. Här är några av de alternativ som finns tillgängliga för dig:

 1. RER (tåg): Ett snabbt och ekonomiskt alternativ är att ta RER, förortstågsnätet. Två linjer, RER B och RER C, tar dig till centrala Paris. Resan till Gare du Nord (RER B) eller Gare d'Austerlitz (RER C) tar ca 45 minuter. Biljetterna kostar ca 12 euro.

 2. Buss: Flera busslinjer trafikerar Orly flygplats. Den viktigaste busslinjen är OrlyBus, som kör från flygplatsen till Place Denfert Rochereau. Bussresan tar ca 30-40 minuter och kostar ca 10 €. Buss nr 183 tar dig direkt till RER C-stationen "Pont de Rungis", som sedan tar dig till centrala Paris. Resan till RER tar ca 12 minuter och kostar ca 2,50 €.

 3. Orlyval shuttle: Orlyval är en automatisk skyttelbuss som kör mellan Orly flygplats och Antony RER-station. Från Antony kan du ta RER B till Paris. Resan med Orlyval tar ca 8 minuter och kostar ca 9 €.

 4. Taxi: Om du föredrar en bekvämare och bekvämare transport kan du välja en taxi. Priserna varierar beroende på avstånd och trafik, men räkna med att betala mellan 30 € och 50 € för att ta dig till centrala Paris från Orly flygplats. Se till att du tar en officiell taxi eller bokar en Uber för att undvika problem.

Glöm inte att ta hänsyn till kollektivtrafikens öppettider, som kan variera beroende på veckodag. För att se till att du kommer till din destination i tid bör du också ta reda på mer om trafikstockningar under rusningstid.

Sök efter Stockholm Paris biljetter
Sök efter boende i Paris

3 tips för billigare resor mellan Stockholm och Paris

Har du bestämt dig för att resa från Stockholm till Paris och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Paris.

 • 1. Undvik extrautrustning
  Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Stockholm till Paris, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Paris och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
 • 2. Boka i förväg
  Detta är ofta det mest kända tipset för att spara pengar på resor mellan Stockholm och Paris. Det beror på att tåg-, flyg-, buss- eller färjebiljetter ofta är billigare om du köper dem i god tid. Detta kan ibland spara tiotals eller till och med hundratals euro på din resa Stockholm-Paris.
 • 3. Var flexibel när det gäller datum
  Biljetter Stockholm-Paris är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Paris under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Stockholm-Paris. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Paris.

Buss Stockholm Paris

Bussar mellan Stockholm och Paris har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

De flesta bussar mellan Stockholm och Paris är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Stockholm-Paris, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Stockholm-Paris. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Stockholm-Paris extra kostnader.

Längden på bussresan mellan Stockholm och Paris varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Paris för ditt resedatum.

Bussbolag Stockholm Paris

ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
FlixBus
FlixBus
Blablabus
Blablabus
Swebus
Swebus
Sök efter bussbiljetter Stockholm Paris

Tåg Stockholm Paris

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Stockholm till Paris. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Stockholm och Paris.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Stockholm till Paris minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Stockholm till Paris beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Paris är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Stockholm till Paris. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Stockholm till Paris, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Stockholm och Paris rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Tågbolag från Stockholm till Paris

Thalys
Thalys
Izy
Izy
SNCF
SNCF
Eurostar
Eurostar
SJ
SJ
Sök efter tågbiljetter Stockholm Paris

Flyg Stockholm Paris

Flygbolag Stockholm Paris

Brussels Airlines
Brussels Airlines
Air France
Air France
Germanwings
Germanwings
Lufthansa
Lufthansa
Vueling Airlines
Vueling Airlines
Easyjet
Easyjet
British Airways
British Airways
Transavia.com France
Transavia.com France
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Air Berlin
Air Berlin
Ryanair
Ryanair
Sök efter flyg Stockholm Paris
Stockholm till Paris - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Stockholm till Paris

Vad man ska se och göra i Paris?

Eiffeltornet är ett av stadens mest kända monument och ett måste. Champs-Élysées med sina lyxbutiker, biografer och restauranger är också en populär plats att besöka.

Louvre-museet, med sin samling av klassisk konst, inklusive Leonardo da Vincis Mona Lisa, är ett annat måste. Katedralen Notre Dame de Paris är ett annat ikoniskt monument, som till stor del förstördes i en brand 2019, men som fortfarande är en symbol för staden.

Stadsdelen Montmartre är känd för sina gatukonstnärer, kabaréer och panoramautsikter över staden. Musée d'Orsay, som rymmer en samling impressionistisk konst, är också en populär plats att besöka.

Paris är också känt för sitt kök, med högkvalitativa restauranger över hela staden. Lokala specialiteter är bland annat croissanter, makaroner och sniglar.

Sök efter Stockholm Paris biljetter
Sök efter boende i Paris

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid