Rekommenderad rutt
Lund
Resa direkt till Göteborg med buss
Göteborg
Se priser
Alternativa rutter
Lund
Resa med tåg, buss till Köpenhamn
Köpenhamn
Resa med flygplan, buss till Göteborg
Göteborg
Se priser
Lund
Resa med tåg, buss till Malmö
Malmö
Resa med buss till Göteborg
Göteborg
Se priser

Hur tar man sig från Lund till Göteborg?

Planerar du att resa till Lund från Göteborg och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Lund till Göteborg, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Lund och Göteborg, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller Eurolines) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Lund och Göteborg har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Lund-Göteborg-resa.

För din resa från Lund till Göteborg har du flera transportalternativ.

Buss från Lund till Göteborg

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Lund till Göteborg, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Lund Göteborg med tåg

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Lund Göteborg idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Lund Göteborg med flyg

Många flygningar förbinder Lund med Göteborg varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Göteborg på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Lund till Göteborg som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Lund Göteborg

Avgångsstad
Lund
Sverige
Staden som är destination
Göteborg
Sverige
Avstånd
234 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss
Sök efter Lund Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg
Planera din resa från Lund till Göteborg enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Lund till Göteborg enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Lund och Göteborg som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller Eurolines för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Lund och Göteborg med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Lund och Göteborg

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Lund till Göteborg?
Priser Bussbiljetter från Lund till Göteborg är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Göteborg (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Lund och Göteborg är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Lund och Göteborg, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Komfort Bussar mellan Lund och Göteborg kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Lund till Göteborg är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Göteborg för att täcka den 234 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Lund till Göteborg?
Hastighet Att flyga mellan Lund och Göteborg är det snabbaste sättet att resa de 234 km mellan Lund och Göteborg.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Lund till Göteborg, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Priser Flygbiljetter från Lund till Göteborg kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Nackdelar med miljön Flyg till Lund Göteborg har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.
Säkerhetskontroller Resenärer till Göteborg måste ofta anlända tidigt till Lunds flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Lund till Göteborg?
Landskap Tågen mellan Lund och Göteborg erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Hastighet Tåg från Lund till Göteborg är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Bekvämlighet Tåg mellan Lund och Göteborg erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Kostnad Lund-Göteborg-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Lund Göteborg-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Lund? Var anländer jag i Göteborg?

Bussstationer för avgång i Lund

Lund Centralstation
Karta

Avgångsstationer i Lund

Lund Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta
Liseberg station
Karta
Gothenburg
Karta

Ankomstflygplatser i Göteborg

Landvetter
Karta
Sök efter Lund Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

3 tips för billigare resor mellan Lund och Göteborg

Har du bestämt dig för att resa från Lund till Göteborg och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flygplan kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Lund till Göteborg.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Lund till Göteborg, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Göteborg och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Lund och Göteborg med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Göteborg.
  • 3. Undvik rusningstider
    Biljetter Lund-Göteborg är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Göteborg under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.

Buss Lund Göteborg

De flesta bussar mellan Lund och Göteborg är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Lund-Göteborg varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Lund till Göteborg på Vivanoda.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Lund-Göteborg extra kostnader.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Lund-Göteborg, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Lund-Göteborg. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Frekvensen av avgångarna till Lund från Göteborg varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Göteborg, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Bussbolag Lund Göteborg

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
Eurolines
Eurolines
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Lund Göteborg

Tåg Lund Göteborg

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Lund och Göteborg rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Tågbiljetter från Lund till Göteborg kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Lund till Göteborg, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Lund till Göteborg minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågen mellan Lund och Göteborg är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Lund till Göteborg. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Lund och Göteborg.

Tågbolag från Lund till Göteborg

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Lund Göteborg

Flyg Lund Göteborg

Flygbolag Lund Göteborg

Air Serbia
Air Serbia
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Sök efter flyg Lund Göteborg
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid