Så tar du dig till Malmö

Planerar du en resa till Malmö? Men du vet inte hur du ska ta dig dit? Vivanoda hjälper dig att organisera din resa till Malmö genom att låta dig söka och jämföra de bästa erbjudandena för tåg, buss och flyg.

Med tåg till Malmö

Tåget är ett ekonomiskt och ekologiskt sätt att ta sig till Malmö. Det gör att du enkelt kan komma fram till Malmös centrum och njuta av sevärdheterna.

Med buss till Malmö

Långfärdsbussen är ett mycket ekonomiskt transportmedel för en vistelse i Malmö. Å andra sidan är det mycket långsammare att resa med buss till Malmö än att resa med tåg eller flyg.

Flyg till Malmö

Att flyga är det snabbaste sättet att ta sig till Malmö. Du måste dock lägga till den tid det tar att ta sig till flygplatsen, som ligger utanför Malmös centrum. Priserna på flyg till Malmö är också ofta attraktiva.

Transport till Malmö i siffror

Land
Sverige
Antal flygbolag som flyger till Malmö
16
Antal stationer eller flygplatser i Malmö
1 flygplatser
5 busstationer
4 stationer
Sök och hitta biljetter till Malmö
Sök efter boende i Malmö
Varför söka efter biljetter för att resa till Malmö med Vivanoda?

Varför söka efter biljetter för att resa till Malmö med Vivanoda?

När du planerar en resa till Malmö är det viktigt att välja transportmedel utifrån dina behov, budget, tid och komfort. Oavsett om du reser med tåg, buss eller flyg kan ditt val av transportmedel ha en betydande inverkan på priset och kvaliteten på din resa till Malmö. Därför är det viktigt att använda ett verktyg för att jämföra transporter och priser när du köper en biljett till Malmö.

Vivanoda är ett praktiskt verktyg som gör att du snabbt kan hitta de bästa resealternativen till Malmö när det gäller pris, tid och kvalitet. Med Vivanoda kan du jämföra de olika tåg, buss och flygbiljetter som finns tillgängliga för din resa till Malmö. På så sätt kan du hitta de billigaste och mest lämpliga alternativen för dina behov.

De mest populära rutterna till Malmö

Vi presenterar de mest populära rutterna till Malmö från alla större europeiska städer, oavsett om det är med tåg, buss eller flyg. Vare sig du vill hitta det billigaste flyget till Malmö, det snabbaste tåget eller den mest bekväma bussen har vi samlat all information du behöver för att kunna planera din resa till Malmö med säkerhet.

Oavsett om du reser från Stockholm, Lund, Göteborg, Uppsala, Linköping eller Helsingborg eller någon annan större europeisk stad jämför vi de olika transportsätten för att hjälpa dig att välja det bästa alternativet för att ta dig till Malmö. Du hittar information om de populäraste rutterna, transportföretag, restider, biljettpriser och tips för en säker och bekväm resa. Vi har också inkluderat tips om hur du kan spara pengar och hitta de bästa priserna till Malmö. Vare sig du är en budgetresenär eller letar efter den ultimata komforten kommer du att hitta alla alternativ för att planera din resa till Malmö med självförtroende.

Sök och hitta biljetter till Malmö
Sök efter boende i Malmö

Resa till Malmö med tåg

Var finns tågstationer i Malmö?

För att nå Malmö med tåg kan du välja mellan 4 stationer, inklusive Malmö Centralstation, Lockarp, Triangeln St. och Hyllie St. (Malmö Arena).

Malmö Centralstation
Station belägen 0.7 km från Malmös centrum
Karta
Lockarp
Station belägen 6.7 km från Malmös centrum
Karta
Triangeln St.
Station belägen 1.0 km från Malmös centrum
Karta
Hyllie St. (Malmö Arena)
Station belägen 4.8 km från Malmös centrum
Karta
Hitta tågbiljetter till Malmö

Resa till Malmö med buss

Tips för att hitta en billigare bussbiljett till Malmö

Även om bussresor i sig är ett billigt sätt att ta sig till Malmö finns det alltid sätt att spara ännu mer.

Var flexibel när det gäller datum för din resa till Malmö
Om du lämnar lite utrymme i datumet för din resa till Malmö ökar du dina chanser att få ett bättre pris med Bus4You, VY Buss - NettBuss, Swebus, FlixBus och Eurolines, särskilt genom att undvika rusningstid.
Vänta inte med att boka din biljett till Malmö
När du har hittat det lägsta priset på Vivanoda för din resa till Malmö från till exempel Stockholm, Köpenhamn, Lund, Göteborg, Uppsala eller Linköping, välj det och du kommer att omdirigeras till transportföretagets webbplats (Eurolines, FlixBus och Swebus). Vi rekommenderar att du bokar din biljett snabbt, eftersom priserna kan stiga snabbt!
Håll utkik efter kampanjer från Eurolines, FlixBus och Swebus.
Under hela året anordnar bussbolagen Bus4You, VY Buss - NettBuss, Swebus, FlixBus och Eurolines kampanjer med kampanjpriser (tävlingar, öppnande av linjer...) för resor från Stockholm, Köpenhamn, Lund, Göteborg, Uppsala eller Linköping eller intressanta rabatter (studenter, seniorer...).

Var är busstationerna i Malmö?

Här är listan över 5 busstationer (eller busshållplatser) som betjänar staden Malmö.

Malmo
Busshållplats 0.2 km från Malmö
Karta
Malmö Triangeln station
Busshållplats 1.1 km från Malmö
Karta
Malmö Svävarterminalen
Busshållplats 1.1 km från Malmö
Karta
Malmö Shell Holma
Busshållplats 3.2 km från Malmö
Karta
Malmö
Busshållplats 0.5 km från Malmö
Karta
Hitta bussbiljetter till Malmö

Flyg till Malmö

Några tips för billiga flyg till Malmö

För att optimera dina chanser att hitta ett flyg till Malmö med bäst valuta för pengarna finns det några regler att följa. Vi påminner dig om dem här.

En flygbiljett till Malmö är dyrare i sista minuten
Ju längre du väntar med att boka din flygresa till Malmö, desto högre priser kan du räkna med. Därför är det bäst att planera din vistelse i Malmö i god tid.
Välj vissa dagar för din flygavgång
Undvik att resa till Malmö på hektiska dagar, till exempel helger. Flyg till Malmö är ofta mycket billigare under veckan, särskilt på tisdagar och onsdagar.
Jämför alla flygbolagens erbjudanden.
Genom att använda en flygaggregator som Vivanoda säkerställer du att du har ett brett utbud av flyg till Malmö och optimerar dina chanser att hitta det bästa flyget med flygbolag som Air Lituanica, Wizzair, SAS - Scandinavian Airlines, Ryanair och Norwegian Air Shuttle.

Var ligger flygplatserna i Malmö?

Om du vill ta dig till Malmö med flyg anländer du till flygplatsen Sturup.

Sturup
Flygplatsen ligger 24.0 km från Malmö
Karta
Hitta flyg till Malmö
Resa till Malmö med tåg, buss och flyg - Billiga biljetter!

Resor och transport till Malmö

Vad att se och göra i Malmö?

Malmö är Sveriges tredje största stad och ligger i södra Skåne. Staden är känd för sin moderna arkitektur och sitt mångkulturella förflutna. Staden är lättillgänglig med sin internationella flygplats, färjehamn och järnvägsförbindelser till Köpenhamn och andra svenska städer.

Sevärdheter som man inte får missa i Malmö är Turning Torso, ett modernt spiralformat bostadshus, och Malmö slott, en medeltida fästning från 1500-talet i stadens centrum. Stadsdelen Västra Hamnen är också en intressant plats att besöka, med sina gator som kantas av kaféer, restauranger och designbutiker.

När det gäller transporter är Malmö en lätt stad att utforska till fots eller med cykel. Staden har också ett nätverk av lokala bussar och tåg samt färjeförbindelser till Köpenhamn. Nätet av cykelvägar är mycket välutvecklat, vilket gör det till ett miljövänligt och bekvämt transportalternativ för att ta sig runt i staden.

Se slutligen till att besöka stadens många parker och trädgårdar, bland annat Pildammsparken och Malmö botaniska trädgård. Dessa grönområden erbjuder en fridfull miljö där du kan koppla av och njuta av vädret.

Hur man förflyttar sig i Malmö?

Malmö erbjuder ett brett utbud av transportalternativ för att ta sig runt på ett enkelt och effektivt sätt. Oavsett om du är en turist som besöker staden för första gången eller vill utforska det omgivande området, här är en praktisk guide som hjälper dig att välja det bästa transportmedlet.

Cykling är ett av de mest populära transportmedlen i Malmö, på grund av stadens cyklistvänlighet. Staden har ett utmärkt nätverk av väl underhållna cykelvägar, vilket gör det till ett säkert och bekvämt alternativ för att ta sig runt. Du kan hyra en cykel från en av de många uthyrningsstationerna som finns runt om i staden. Hyrpriserna ligger runt 130 SEK (svenska kronor) per dag.

Om du föredrar kollektivtrafik har Malmö ett välutvecklat buss- och spårvagnssystem. Det största transportföretaget är Skånetrafiken, som kör buss- och tågtrafik i regionen. Biljetter kan köpas ombord på bussar och spårvagnar, från biljettautomater vid hållplatser eller via Skånetrafikens mobilapp. Priserna varierar beroende på hur långt du reser, men du får räkna med att betala ca 30 SEK för en enkelbiljett till buss eller spårvagn.

Om du vill resa till Malmöområdet eller besöka andra städer är tåget det perfekta transportmedlet. Malmös centralstation, Malmö C, är väl ansluten till det svenska och internationella järnvägsnätet. Du kan använda Skånetrafiken för att köpa tågbiljetter, eller använda företag som SJ eller Öresundståg för längre resor. Tågbiljetter till populära destinationer som Köpenhamn kostar cirka 100-200 SEK enkel resa.

Slutligen, om du letar efter ett snabbare och bekvämare alternativ kan du också välja taxitjänster i Malmö. Det finns gott om taxibilar i hela staden och de har oftast taxameter. Det är dock viktigt att notera att taxipriserna kan vara relativt höga i Sverige. En 10-minuters taxiresa kostar dig cirka 150-200 SEK.

När ska man besöka Malmö?

Sommaren, från juni till augusti, är den bästa tiden att resa i Sverige om du letar efter milda temperaturer och gott om solsken. Medeltemperaturen ligger mellan 20°C och 25°C, med längre dagar och kortare nätter. Det här är den perfekta tiden att utforska Sveriges magnifika skärgårdar, njuta av stränderna, vandra eller campa.

Vår och höst, från mars till maj och september till november, erbjuder mildare temperaturer, men kan åtföljas av regn. Medeltemperaturen varierar mellan 10°C och 15°C, med soliga dagar och svalare nätter. Det här är en bra tid att upptäcka naturen när den återföds eller pryds av magnifika höstfärger, men det är nödvändigt att ta med skydd mot regn.

Sök och hitta biljetter till Malmö
Sök efter boende i Malmö

None

None
None
None