Hur tar man sig till Danmark?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Danmark är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Danmark.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Danmark och göra din resa till större städer som Köpenhamn, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Randers eller Kolding enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Danmark, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Cimber Air, SAS - Scandinavian Airlines, Primera Air, Deutsche Bahn, DFDS Seaways, IC Bus, Swebus och FlixBus, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Danmark

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Danmark, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från Deutsche Bahn förbinder städer som Aalborg, Esbjerg eller Randers på kort tid.

Med buss till Danmark

Att resa med buss till Danmark är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från IC Bus, Swebus och FlixBus förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Herning, Roskilde eller Vejle, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Danmark

Att flyga till Danmark erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Köpenhamn, Aarhus eller Odense. Flygbolag som Cimber Air, SAS - Scandinavian Airlines och Primera Air erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Danmark

Resa till Danmark
Sök och hitta biljetter till Danmark
Sök efter boende i Danmark

Kortfattad guide för resor i Danmark

Danmark är ett litet skandinaviskt land som erbjuder en mängd olika turistmål, från moderna huvudstäder till charmiga kuststäder och historiska platser. Här är några av de sevärdheter du bör se på din resa till Danmark.

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och landets mest besökta stad. Den är känd för sin design, kultur och avslappnade atmosfär. Besök den lilla sjöjungfrun, ett av stadens landmärken som ligger i hamnen, och promenera genom stadsdelen Nyhavn, som är känd för sina färgglada hus och livliga restauranger. Missa inte heller Tivoli, en av världens äldsta nöjesparker, och Amalienborgs slott, den danska kungafamiljens hem.

Århus är Danmarks näst största stad och har spännande modern och historisk arkitektur, bland annat Århus katedral och konserthuset Musikhuset Århus. Du kan också besöka Aros Art Museum för att se den danska konstnären Olafur Eliassons virtual reality-verk eller utforska Egå Engsø-skogen för en naturupplevelse.

Om du letar efter charmiga kuststäder får du inte missa städerna Skagen och Ebeltoft. Skagen är en fiskeby vid Danmarks nordligaste spets, där Östersjön möter Nordsjön. Staden är känd för sina vackra stränder, sitt naturlandskap och sina konstmuseer. Ebeltoft å andra sidan är en pittoresk kuststad med kullerstensgator, färgglada trähus och fantastisk havsutsikt.

För historieintresserade finns det i Danmark också många historiska platser, till exempel resterna av vikingaborgen i Aggersborg, gravhögarna från förhistorisk tid i Jelling och fästningen Kronborg, som inspirerade Shakespeare att skriva "Hamlet".

Kollektivtrafiken i Danmark är mycket effektiv och lätt att använda, oavsett om det gäller tåg, buss eller färja. Järnvägssystemet täcker hela landet, medan bussar och färjor trafikerar öarna och kuststäderna. Samåkning är också ett populärt alternativ i Danmark.

Danmark erbjuder en unik blandning av historia, kultur, natur och moderna städer. Vare sig du är intresserad av konst, historia eller helt enkelt letar efter vackra landskap har Danmark något att erbjuda alla resenärer.

Sök och hitta biljetter till Danmark
Sök efter boende i Danmark

Resa till Danmark från Sverige

None
None
None
None