Rekommenderad rutt
Uppsala
Resa direkt till Umeå med tåg
Umeå
Se priser
Alternativa rutter
Uppsala
Resa med buss, tåg till Stockholm
Stockholm
Resa med flyg, tåg till Umeå
Umeå
Se priser
Uppsala
Resa med tåg till Örnsköldsvik
Örnsköldsvik
Resa med tåg till Umeå
Umeå
Se priser

Hur tar man sig från Uppsala till Umeå?

Planerar du att resa till Umeå från Uppsala och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Uppsala till Umeå, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Uppsala och Umeå, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Norrtåg, Snälltåget, FlixBus eller Swebus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Uppsala och Umeå har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Uppsala-Umeå-resa.

För din resa från Uppsala till Umeå har du flera transportalternativ.

Buss från Uppsala till Umeå

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Uppsala till Umeå, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Uppsala Umeå

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Uppsala Umeå idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Uppsala Umeå

Många flygningar förbinder Uppsala med Umeå varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Umeå på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Uppsala till Umeå som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Uppsala Umeå

Avgångsstad
Uppsala
Sverige
Staden som är destination
Umeå
Sverige
Avstånd
462 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg
Sök efter Uppsala Umeå biljetter
Sök efter boende i Umeå
Planera din resa från Uppsala till Umeå enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Uppsala till Umeå enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Uppsala och Umeå som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Norrtåg, Snälltåget, FlixBus eller Swebus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Uppsala och Umeå med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Uppsala och Umeå

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Uppsala till Umeå?
Priser Bussbiljetter från Uppsala till Umeå är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Umeå (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Uppsala och Umeå, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Uppsala och Umeå är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Komfort Bussar mellan Uppsala och Umeå kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Uppsala till Umeå är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Umeå för att täcka den 462 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Uppsala till Umeå?
Tillgänglighet Tågstationerna i Uppsala eller Umeå ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Bekvämlighet Tåg mellan Uppsala och Umeå erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Hastighet Tåg från Uppsala till Umeå är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Kostnad Uppsala-Umeå-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Uppsala Umeå-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Uppsala till Umeå?
Hastighet Att flyga mellan Uppsala och Umeå är det snabbaste sättet att resa de 462 km mellan Uppsala och Umeå.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Uppsala till Umeå, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Priser Flygbiljetter från Uppsala till Umeå kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Säkerhetskontroller Resenärer till Umeå måste ofta anlända tidigt till Uppsalas flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Nackdelar med miljön Flyg till Uppsala Umeå har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.

Var ska man börja från i Uppsala? Var anländer jag i Umeå?

Bussstationer för avgång i Uppsala

Uppsala Business Park
Karta
Uppsala Stationsgatan
Karta
Uppsala Ekonomikum
Karta
Uppsala Studentstaden
Karta
Uppsala Flogsta väg 55
Karta

Avgångsstationer i Uppsala

Uppsala Centralstation
Karta

Ankomststationer i Umeå

Umeå Centralstation
Karta
Umeå Östra station
Karta

Ankomstflygplatser i Umeå

Umea
Karta
Sök efter Uppsala Umeå biljetter
Sök efter boende i Umeå

3 tips för billigare resor mellan Uppsala och Umeå

Har du bestämt dig för att resa från Uppsala till Umeå och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Uppsala till Umeå.

  • 1. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Uppsala till Umeå. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Umeå kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 2. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Uppsala till Umeå. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Umeå.
  • 3. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Uppsala till Umeå, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Umeå och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.

Buss Uppsala Umeå

Bussar mellan Uppsala och Umeå har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Längden på bussresan mellan Uppsala och Umeå varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Umeå för ditt resedatum.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Uppsala-Umeå varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Uppsala till Umeå på Vivanoda.

Frekvensen av avgångarna till Uppsala från Umeå varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Umeå, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Uppsala-Umeå. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Uppsala-Umeå extra kostnader.

Bussbolag Uppsala Umeå

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Uppsala Umeå

Tåg Uppsala Umeå

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Uppsala till Umeå. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Uppsala och Umeå.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Uppsala till Umeå beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Umeå är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Uppsala till Umeå. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Uppsala till Umeå minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Uppsala till Umeå kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Uppsala och Umeå rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Tågbolag från Uppsala till Umeå

SJ
SJ
Norrtåg
Norrtåg
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Uppsala Umeå

Flyg Uppsala Umeå

Flygbolag Uppsala Umeå

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Malmo Aviation
Malmo Aviation
Sök efter flyg Uppsala Umeå
Uppsala till Umeå - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Uppsala till Umeå

Vad man ska se och göra i Umeå?

Umeås främsta turistattraktioner är Västerbottens museum, Umeå domkyrka, Nydalasjöns strand och Norrlands botaniska trädgård. Västerbottens museum presenterar regionens historia och kultur, medan Umeå domkyrka är ett fint exempel på nyklassisk arkitektur. Nydalasjöns strand är ett utmärkt ställe att njuta av den svenska sommaren och bada i sjön. Norrlands botaniska trädgård erbjuder ett fint urval av lokala och exotiska växter.

Umeå är också känt för sitt livliga nattliv och sin musikscen. Staden är värd för flera festivaler under året, bland annat Umeå Jazz Festival i oktober och folkmusikfestivalen Umeå Open i februari.

Kollektivtrafiken i Umeå är bekväm och lättillgänglig med bussar som går i hela staden. Taxibilar finns också tillgängliga, liksom cykelvägar för dem som föredrar att resa med cykel. Umeås stadskärna är relativt kompakt, så det är lätt att ta sig runt till fots.

Gör det mesta av din vistelse i Umeå för att upptäcka allt som denna svenska stad har att erbjuda, från kultur till nattliv och natur.

Sök efter Uppsala Umeå biljetter
Sök efter boende i Umeå

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid