Lund
Resa direkt till Malmö med buss, tåg
Malmö
Se priser

Hur tar man sig från Lund till Malmö?

Planerar du att resa till Malmö från Lund och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Lund till Malmö, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Lund och Malmö, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, Swebus, VY Buss - NettBuss eller Bus4You) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Lund och Malmö har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Lund-Malmö-resa.

För din resa från Lund till Malmö har du flera transportalternativ.

Buss från Lund till Malmö

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Lund till Malmö, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Lund Malmö

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Lund Malmö idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Lund till Malmö som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Lund Malmö

Avgångsstad
Lund
Sverige
Staden som är destination
Malmö
Sverige
Avstånd
16 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss och tåg
Sök efter Lund Malmö biljetter
Sök efter boende i Malmö
Planera din resa från Lund till Malmö enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Lund till Malmö enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Lund och Malmö som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, Swebus, VY Buss - NettBuss eller Bus4You för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Lund och Malmö med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Lund och Malmö

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Lund till Malmö?
Hastighet Tåg från Lund till Malmö är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Tillgänglighet Tågstationerna i Lund eller Malmö ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Miljövänligt Tåget Lund-Malmö anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Flexibilitet Tågtiderna för Lund Malmö-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Kostnad Lund-Malmö-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Lund till Malmö?
Priser Bussbiljetter från Lund till Malmö är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Malmö (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Lund och Malmö är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Lund och Malmö, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Restid Bussar från Lund till Malmö är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Malmö för att täcka den 16 km långa sträckan.
Komfort Bussar mellan Lund och Malmö kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.

Var ska man börja från i Lund? Var anländer jag i Malmö?

Bussstationer för avgång i Lund

Lund Centralstation
Karta

Avgångsstationer i Lund

Lund Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Malmö

Malmö Triangeln station
Karta
Malmö Svävarterminalen
Karta
Malmö Shell Holma
Karta
Malmö
Karta

Ankomststationer i Malmö

Malmö Centralstation
Karta
Sök efter Lund Malmö biljetter
Sök efter boende i Malmö

3 tips för billigare resor mellan Lund och Malmö

Har du bestämt dig för att resa från Lund till Malmö och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Lund till Malmö.

  • 1. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Lund till Malmö. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Malmö kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 2. Undvik rusningstider
    Biljetter Lund-Malmö är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Malmö under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 3. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Lund till Malmö, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Malmö och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.

Buss Lund Malmö

Frekvensen av avgångarna till Lund från Malmö varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Malmö, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Lund-Malmö varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Lund till Malmö på Vivanoda.

De flesta bussar mellan Lund och Malmö är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Lund-Malmö, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Lund-Malmö. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

De flesta bussbolag tillåter passagerare att äta eller dricka på Lund-Malmö-bussarna, vissa erbjuder till och med en snackservice där du kan köpa en drink eller en smörgås. Det är dock lämpligt att kontrollera varje företags specifika policy innan du reser.

Bussbolag Lund Malmö

Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
FlixBus
FlixBus
Sök efter bussbiljetter Lund Malmö

Tåg Lund Malmö

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Lund till Malmö minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Lund till Malmö kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Tågen mellan Lund och Malmö är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Lund till Malmö, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Lund till Malmö beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Malmö är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Lund och Malmö rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Tågbolag från Lund till Malmö

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Lund Malmö
Lund till Malmö - Billiga buss, tåg | Vivanoda

Turistguide för resan från Lund till Malmö

Vad man ska se och göra i Malmö?

Sevärdheter som man inte får missa i Malmö är Turning Torso, ett modernt spiralformat bostadshus, och Malmö slott, en medeltida fästning från 1500-talet i stadens centrum. Stadsdelen Västra Hamnen är också en intressant plats att besöka, med sina gator som kantas av kaféer, restauranger och designbutiker.

När det gäller transporter är Malmö en lätt stad att utforska till fots eller med cykel. Staden har också ett nätverk av lokala bussar och tåg samt färjeförbindelser till Köpenhamn. Nätet av cykelvägar är mycket välutvecklat, vilket gör det till ett miljövänligt och bekvämt transportalternativ för att ta sig runt i staden.

Se slutligen till att besöka stadens många parker och trädgårdar, bland annat Pildammsparken och Malmö botaniska trädgård. Dessa grönområden erbjuder en fridfull miljö där du kan koppla av och njuta av vädret.

Sök efter Lund Malmö biljetter
Sök efter boende i Malmö

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid