Rekommenderad rutt
Stockholm
Resa direkt till Helsingborg med buss
Helsingborg
Se priser
Alternativa rutter
Stockholm
Resa med flyg, tåg, buss till Köpenhamn
Köpenhamn
Resa med buss till Helsingborg
Helsingborg
Se priser
Stockholm
Resa med buss, flyg, tåg till Jönköping
Jönköping
Resa med buss till Helsingborg
Helsingborg
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Helsingborg?

Planerar du att resa till Helsingborg från Stockholm och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Stockholm till Helsingborg, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Stockholm och Helsingborg, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, Eurolines, FlixBus eller Swebus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Stockholm och Helsingborg har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Stockholm-Helsingborg-resa.

För din resa från Stockholm till Helsingborg har du flera transportalternativ.

Buss från Stockholm till Helsingborg

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Stockholm till Helsingborg, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Stockholm Helsingborg

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Stockholm Helsingborg idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Stockholm Helsingborg

Många flygningar förbinder Stockholm med Helsingborg varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Helsingborg på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Stockholm till Helsingborg som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Stockholm Helsingborg

Avgångsstad
Stockholm
Sverige
Staden som är destination
Helsingborg
Sverige
Avstånd
485 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss
Sök efter Stockholm Helsingborg biljetter
Sök efter boende i Helsingborg
Planera din resa från Stockholm till Helsingborg enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Stockholm till Helsingborg enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Stockholm och Helsingborg som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, Eurolines, FlixBus eller Swebus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Stockholm och Helsingborg med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Stockholm och Helsingborg

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Stockholm till Helsingborg?
Priser Bussbiljetter från Stockholm till Helsingborg är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Helsingborg (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Stockholm och Helsingborg, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Stockholm och Helsingborg är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Komfort Bussar mellan Stockholm och Helsingborg kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Stockholm till Helsingborg är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Helsingborg för att täcka den 485 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Stockholm till Helsingborg?
Bekvämlighet Tåg mellan Stockholm och Helsingborg erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Landskap Tågen mellan Stockholm och Helsingborg erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Miljövänligt Tåget Stockholm-Helsingborg anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Kostnad Stockholm-Helsingborg-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Stockholm Helsingborg-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Stockholm till Helsingborg?
Hastighet Att flyga mellan Stockholm och Helsingborg är det snabbaste sättet att resa de 485 km mellan Stockholm och Helsingborg.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Stockholm till Helsingborg, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Priser Flygbiljetter från Stockholm till Helsingborg kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Säkerhetskontroller Resenärer till Helsingborg måste ofta anlända tidigt till Stockholms flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Nackdelar med miljön Flyg till Stockholm Helsingborg har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.

Var ska man börja från i Stockholm? Var anländer jag i Helsingborg?

Bussstationer för avgång i Stockholm

Stockholm
Karta
Rålambshovsparken
Karta
Karolinska institutet
Karta

Avgångsstationer i Stockholm

Stockholm Centralstation
Karta

Avgångsflygplatser i Stockholm

Arlanda
Karta
Skavsta
Karta
Bromma
Karta

Bussstationer för ankomst till Helsingborg

Helsingborg
Karta
Helsingborg Centralstation
Karta
Sök efter Stockholm Helsingborg biljetter
Sök efter boende i Helsingborg

3 tips för billigare resor mellan Stockholm och Helsingborg

Har du bestämt dig för att resa från Stockholm till Helsingborg och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Helsingborg.

  • 1. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Helsingborg. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Helsingborg.
  • 2. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Stockholm och Helsingborg med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Helsingborg.
  • 3. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Stockholm-Helsingborg är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Helsingborg under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Stockholm-Helsingborg. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Helsingborg.

Buss Stockholm Helsingborg

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Stockholm-Helsingborg varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Stockholm till Helsingborg på Vivanoda.

Bussar mellan Stockholm och Helsingborg har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Längden på bussresan mellan Stockholm och Helsingborg varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Helsingborg för ditt resedatum.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Stockholm-Helsingborg. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Frekvensen av avgångarna till Stockholm från Helsingborg varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Helsingborg, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Stockholm-Helsingborg extra kostnader.

Bussbolag Stockholm Helsingborg

Eurolines
Eurolines
FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Stockholm Helsingborg

Tåg Stockholm Helsingborg

Tågen mellan Stockholm och Helsingborg är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Stockholm till Helsingborg. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Stockholm och Helsingborg.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Stockholm till Helsingborg, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Stockholm och Helsingborg rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Stockholm till Helsingborg minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Stockholm till Helsingborg kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Tågbolag från Stockholm till Helsingborg

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Stockholm Helsingborg

Flyg Stockholm Helsingborg

Flygbolag Stockholm Helsingborg

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Ryanair
Ryanair
Avies
Avies
Sök efter flyg Stockholm Helsingborg
Stockholm till Helsingborg - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Stockholm till Helsingborg

Vad man ska se och göra i Helsingborg?

Helsingborg har också flera parker och trädgårdar, till exempel Slottshagens park med tropiska växthus, dammar och skulpturer. Kärnanparken är en annan trevlig plats att promenera på, med ett medeltida torn från 1200-talet.

För att ta sig runt i staden är buss och tåg populära alternativ, med regelbundna förbindelser till större destinationer. För en mer unik upplevelse är det möjligt att korsa Öresundssundet till Danmark med färja.

Helsingborg är också känt för sina stränder, till exempel Tropical Beach, där resenärer kan koppla av på den vita sanden och njuta av solen. Slutligen, för en lokal kulinarisk upplevelse bör besökare inte missa de utsökta lokala räkorna, nyfångade från Kattegatthavet.

Sök efter Stockholm Helsingborg biljetter
Sök efter boende i Helsingborg

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid