Rekommenderad rutt
Stockholm
Resa direkt till Luleå med tåg, flyg
Luleå
Se priser
Alternativa rutter
Stockholm
Resa med flyg, tåg till Umeå
Umeå
Resa med tåg till Luleå
Luleå
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Luleå?

Planerar du att resa till Luleå från Stockholm och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Stockholm till Luleå, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Stockholm och Luleå, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (Norwegian Air Shuttle, SAS - Scandinavian Airlines, Malmo Aviation, SJ eller Norrtåg) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Stockholm och Luleå har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Stockholm-Luleå-resa.

För din resa från Stockholm till Luleå har du flera transportalternativ.

Tåg Stockholm Luleå

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Stockholm Luleå idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Stockholm Luleå

Många flygningar förbinder Stockholm med Luleå varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Luleå på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Stockholm till Luleå som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Stockholm Luleå

Avgångsstad
Stockholm
Sverige
Staden som är destination
Luleå
Sverige
Avstånd
726 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg och flyg
Sök efter Stockholm Luleå biljetter
Sök efter boende i Luleå
Planera din resa från Stockholm till Luleå enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Stockholm till Luleå enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Stockholm och Luleå som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som Norwegian Air Shuttle, SAS - Scandinavian Airlines, Malmo Aviation, SJ eller Norrtåg för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Stockholm och Luleå med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Stockholm och Luleå

Fördelar och nackdelar med att flyga från Stockholm till Luleå?
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Stockholm till Luleå, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Hastighet Att flyga mellan Stockholm och Luleå är det snabbaste sättet att resa de 726 km mellan Stockholm och Luleå.
Priser Flygbiljetter från Stockholm till Luleå kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Nackdelar med miljön Flyg till Stockholm Luleå har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.
Säkerhetskontroller Resenärer till Luleå måste ofta anlända tidigt till Stockholms flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Stockholm till Luleå?
Hastighet Tåg från Stockholm till Luleå är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Bekvämlighet Tåg mellan Stockholm och Luleå erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Tillgänglighet Tågstationerna i Stockholm eller Luleå ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Flexibilitet Tågtiderna för Stockholm Luleå-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Kostnad Stockholm-Luleå-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.

Var ska man börja från i Stockholm? Var anländer jag i Luleå?

Avgångsstationer i Stockholm

Stockholm Centralstation
Karta

Avgångsflygplatser i Stockholm

Arlanda
Karta
Bromma
Karta

Ankomststationer i Luleå

Luleå Centralstation
Karta
Luleå Notviken station
Karta

Ankomstflygplatser i Luleå

Kallax
Karta
Sök efter Stockholm Luleå biljetter
Sök efter boende i Luleå

3 tips för billigare resor mellan Stockholm och Luleå

Har du bestämt dig för att resa från Stockholm till Luleå och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Luleå.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Stockholm till Luleå, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Luleå och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Stockholm till Luleå. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Luleå kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 3. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Stockholm-Luleå är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Luleå under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Stockholm-Luleå. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Luleå.

Tåg Stockholm Luleå

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Stockholm till Luleå minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Stockholm till Luleå kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Stockholm till Luleå beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Luleå är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Stockholm till Luleå. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Stockholm och Luleå.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Stockholm till Luleå. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Tågen mellan Stockholm och Luleå är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Tågbolag från Stockholm till Luleå

SJ
SJ
Norrtåg
Norrtåg
Sök efter tågbiljetter Stockholm Luleå

Flyg Stockholm Luleå

Flygbolag Stockholm Luleå

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Malmo Aviation
Malmo Aviation
Sök efter flyg Stockholm Luleå
Stockholm till Luleå - Billiga tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Stockholm till Luleå

Vad man ska se och göra i Luleå?

En av Luleås huvudattraktioner är den berömda Gammelstads träkyrka. Den medeltida kyrkan, som byggdes på 1400-talet, finns med på UNESCO:s världsarvslista och ger en fascinerande inblick i regionens historia.

Kulturälskare kommer också att uppskatta kulturcentret Kulturens Hus, som är värd för en mängd olika konstnärliga evenemang, från samtida konstutställningar till konserter och pjäser. Missa inte heller friluftsmuseet Hägnan, där du kan lära dig mer om det traditionella livet hos samerna, regionens ursprungsbefolkning.

När det gäller transport har Luleå ett effektivt bussnät som trafikerar hela staden och det omgivande området. Om du föredrar att ta dig runt med cykel är staden också utrustad med välutvecklade cykelvägar. För längre resor kan du hyra en bil eller ta regionaltågen, som förbinder Luleå med andra destinationer i norra Sverige.

Oavsett om du är intresserad av historia, natur eller kultur erbjuder staden Luleå många fascinerande möjligheter att upptäcka. Se till att besöka denna unika nordiska destination på din nästa resa till Sverige.

Sök efter Stockholm Luleå biljetter
Sök efter boende i Luleå

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid