Rekommenderad rutt
Stockholm
Resa direkt till Umeå med tåg, flyg
Umeå
Se priser
Alternativa rutter
Stockholm
Resa med flyg, tåg till Sundsvall
Sundsvall
Resa med tåg till Umeå
Umeå
Se priser
Stockholm
Resa med buss, tåg till Uppsala
Uppsala
Resa med tåg till Umeå
Umeå
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Umeå?

Planerar du att resa till Umeå från Stockholm och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Stockholm till Umeå, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Stockholm och Umeå, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, Norrtåg, Swebus eller FlixBus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Stockholm och Umeå har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Stockholm-Umeå-resa.

För din resa från Stockholm till Umeå har du flera transportalternativ.

Buss från Stockholm till Umeå

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Stockholm till Umeå, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Stockholm Umeå

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Stockholm Umeå idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Stockholm Umeå

Många flygningar förbinder Stockholm med Umeå varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Umeå på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Stockholm till Umeå som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Stockholm Umeå

Avgångsstad
Stockholm
Sverige
Staden som är destination
Umeå
Sverige
Avstånd
513 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg och flyg
Sök efter Stockholm Umeå biljetter
Sök efter boende i Umeå
Planera din resa från Stockholm till Umeå enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Stockholm till Umeå enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Stockholm och Umeå som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, Norrtåg, Swebus eller FlixBus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Stockholm och Umeå med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Stockholm och Umeå

Fördelar och nackdelar med att flyga från Stockholm till Umeå?
Hastighet Att flyga mellan Stockholm och Umeå är det snabbaste sättet att resa de 513 km mellan Stockholm och Umeå.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Stockholm till Umeå, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Nackdelar med miljön Flyg till Stockholm Umeå har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.
Priser Flygbiljetter från Stockholm till Umeå kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Säkerhetskontroller Resenärer till Umeå måste ofta anlända tidigt till Stockholms flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Stockholm till Umeå?
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Stockholm och Umeå är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Stockholm till Umeå är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Umeå (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Stockholm och Umeå, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Komfort Bussar mellan Stockholm och Umeå kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Stockholm till Umeå är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Umeå för att täcka den 513 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Stockholm till Umeå?
Tillgänglighet Tågstationerna i Stockholm eller Umeå ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Bekvämlighet Tåg mellan Stockholm och Umeå erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Hastighet Tåg från Stockholm till Umeå är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Kostnad Stockholm-Umeå-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Stockholm Umeå-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Stockholm? Var anländer jag i Umeå?

Bussstationer för avgång i Stockholm

Stockholm
Karta
Karolinska institutet
Karta

Avgångsstationer i Stockholm

Stockholm Centralstation
Karta

Avgångsflygplatser i Stockholm

Arlanda
Karta
Bromma
Karta

Ankomststationer i Umeå

Umeå Centralstation
Karta
Umeå Östra station
Karta

Ankomstflygplatser i Umeå

Umea
Karta
Sök efter Stockholm Umeå biljetter
Sök efter boende i Umeå

3 tips för billigare resor mellan Stockholm och Umeå

Har du bestämt dig för att resa från Stockholm till Umeå och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Umeå.

  • 1. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Stockholm till Umeå. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Umeå kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 2. Undvik rusningstider
    Biljetter Stockholm-Umeå är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Umeå under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 3. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Stockholm till Umeå, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Umeå och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.

Buss Stockholm Umeå

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Stockholm-Umeå, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Frekvensen av avgångarna till Stockholm från Umeå varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Umeå, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Stockholm-Umeå. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Stockholm-Umeå extra kostnader.

De flesta bussar mellan Stockholm och Umeå är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Längden på bussresan mellan Stockholm och Umeå varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Umeå för ditt resedatum.

Bussbolag Stockholm Umeå

Swebus
Swebus
FlixBus
FlixBus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Stockholm Umeå

Tåg Stockholm Umeå

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Stockholm till Umeå beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Umeå är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Stockholm till Umeå. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Stockholm till Umeå, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Stockholm till Umeå minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Stockholm till Umeå kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Stockholm och Umeå rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Tågbolag från Stockholm till Umeå

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Norrtåg
Norrtåg
Sök efter tågbiljetter Stockholm Umeå

Flyg Stockholm Umeå

Flygbolag Stockholm Umeå

Golden Air
Golden Air
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Malmo Aviation
Malmo Aviation
Sök efter flyg Stockholm Umeå
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid