Så tar du dig till Uppsala

Planerar du en resa till Uppsala? Men du vet inte hur du ska ta dig dit? Vivanoda hjälper dig att organisera din resa till Uppsala genom att låta dig söka och jämföra de bästa erbjudandena för tåg och buss.

Med tåg till Uppsala

Tåget är ett ekonomiskt och ekologiskt sätt att ta sig till Uppsala. Det gör att du enkelt kan komma fram till Uppsalas centrum och njuta av sevärdheterna.

Med buss till Uppsala

Långfärdsbussen är ett mycket ekonomiskt transportmedel för en vistelse i Uppsala. Å andra sidan är det mycket långsammare att resa med buss till Uppsala än att resa med tåg eller flyg.

Transport till Uppsala i siffror

Land
Sverige
Antal flygbolag som flyger till Uppsala
6
Antal stationer eller flygplatser i Uppsala
1 stationer
5 busstationer
Sök och hitta biljetter till Uppsala
Sök efter boende i Uppsala
Varför söka efter biljetter för att resa till Uppsala med Vivanoda?

Varför söka efter biljetter för att resa till Uppsala med Vivanoda?

När du planerar en resa till Uppsala är det viktigt att välja transportmedel utifrån dina behov, budget, tid och komfort. Oavsett om du reser med tåg eller buss kan ditt val av transportmedel ha en betydande inverkan på priset och kvaliteten på din resa till Uppsala. Därför är det viktigt att använda ett verktyg för att jämföra transporter och priser när du köper en biljett till Uppsala.

Vivanoda är ett praktiskt verktyg som gör att du snabbt kan hitta de bästa resealternativen till Uppsala när det gäller pris, tid och kvalitet. Med Vivanoda kan du jämföra de olika tåg och bussbiljetter som finns tillgängliga för din resa till Uppsala. På så sätt kan du hitta de billigaste och mest lämpliga alternativen för dina behov.

De mest populära rutterna till Uppsala

Vi presenterar de mest populära rutterna till Uppsala från alla större europeiska städer, oavsett om det är med tåg eller buss. Vare sig du vill hitta det billigaste flyget till Uppsala, det snabbaste tåget eller den mest bekväma bussen har vi samlat all information du behöver för att kunna planera din resa till Uppsala med säkerhet.

Oavsett om du reser från Göteborg, Stockholm, Linköping, Norrköping, Malmö eller Södertälje eller någon annan större europeisk stad jämför vi de olika transportsätten för att hjälpa dig att välja det bästa alternativet för att ta dig till Uppsala. Du hittar information om de populäraste rutterna, transportföretag, restider, biljettpriser och tips för en säker och bekväm resa. Vi har också inkluderat tips om hur du kan spara pengar och hitta de bästa priserna till Uppsala. Vare sig du är en budgetresenär eller letar efter den ultimata komforten kommer du att hitta alla alternativ för att planera din resa till Uppsala med självförtroende.

Sök och hitta biljetter till Uppsala
Sök efter boende i Uppsala

Uppsala stadsguide

Uppsala, norr om Stockholm, är en av Sveriges äldsta städer och är känd för sin rika historia och pittoreska charm. Stadens centrum är fullt av kaféer, butiker och restauranger som erbjuder en vänlig och välkomnande atmosfär.

Stora turistattraktioner är bland annat Uppsala domkyrka, en av Sveriges största och äldsta katedraler, och Uppsala slott, en magnifik fästning från 1500-talet. Gustavianum-museet, som ligger på universitetsområdet, rymmer en omfattande samling historiska föremål, bland annat en egyptisk mumie och ett rum tillägnat den berömda drottning Kristina.

För att ta sig runt i staden kan besökare använda kollektivtrafik som bussar och tåg. Cykelvägar är också populära i Uppsala, med många rutter för att utforska staden och dess omgivningar.

Slutligen är Uppsala en livlig universitetsstad med många kulturevenemang under hela året, till exempel musikfestivaler och konstutställningar. Den årliga julmarknaden är också ett måste, som erbjuder kulinariska läckerheter och unika gåvor för besökarna.

Sök och hitta biljetter till Uppsala
Sök efter boende i Uppsala

Resa till Uppsala med tåg

Var finns tågstationer i Uppsala?

"Uppsala Centralstation" station är den enda stationen som betjänar Uppsala.

Uppsala Centralstation
Station belägen 0.1 km från Uppsalas centrum
Karta
Hitta tågbiljetter till Uppsala

Resa till Uppsala med buss

Tips för att hitta en billigare bussbiljett till Uppsala

Även om bussresor i sig är ett billigt sätt att ta sig till Uppsala finns det alltid sätt att spara ännu mer.

Boka din bussresa till Uppsala snabbt
När du har hittat det lägsta priset på Vivanoda för din resa till Uppsala från till exempel Göteborg, Stockholm, Linköping, Norrköping, Malmö eller Södertälje, välj det och du kommer att omdirigeras till transportföretagets webbplats (FlixBus, Swebus och VY Buss - NettBuss). Vi rekommenderar att du bokar din biljett snabbt, eftersom priserna kan stiga snabbt!
Jämför alla busserbjudanden till Uppsala
Med Vivanoda kan du se, filtrera och välja alla erbjudanden från FlixBus, Swebus, VY Buss - NettBuss och Bus4You i en enda sökning. Oavsett om du reser från Göteborg, Stockholm, Linköping, Norrköping, Malmö eller Södertälje gör detta det lättare för dig att hitta de bussar som bäst uppfyller dina kriterier när det gäller pris, tid och varaktighet.
Resa till Uppsala med flexibla datum
Om du inte har ett specifikt datum för att resa till Uppsala med buss är det bäst att prova flera datum och undvika helger, eftersom biljetter från Kungsberget Centrumhuset, Finnerödja, Hova turistbyrån, Lyrestad, Knivsta eller Timrå ofta är dyrare!

Var är busstationerna i Uppsala?

Här är listan över 5 busstationer (eller busshållplatser) som betjänar staden Uppsala.

Uppsala Business Park
Busshållplats 3.6 km från Uppsala
Karta
Uppsala Stationsgatan
Busshållplats 0.2 km från Uppsala
Karta
Uppsala Ekonomikum
Busshållplats 1.4 km från Uppsala
Karta
Uppsala Studentstaden
Busshållplats 1.8 km från Uppsala
Karta
Uppsala Flogsta väg 55
Busshållplats 3.3 km från Uppsala
Karta
Hitta bussbiljetter till Uppsala
None
None
None
None