Rekommenderad rutt
Stockholm
Resa direkt till Gävle med tåg
Gävle
Se priser
Alternativa rutter
Stockholm
Resa med buss, tåg till Uppsala
Uppsala
Resa med tåg till Gävle
Gävle
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Gävle?

Planerar du att resa till Gävle från Stockholm och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Stockholm till Gävle, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Stockholm och Gävle, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, Swebus, FlixBus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Stockholm och Gävle har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Stockholm-Gävle-resa.

För din resa från Stockholm till Gävle har du flera transportalternativ.

Buss från Stockholm till Gävle

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Stockholm till Gävle, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Stockholm Gävle

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Stockholm Gävle idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Stockholm till Gävle som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Stockholm Gävle

Avgångsstad
Stockholm
Sverige
Staden som är destination
Gävle
Sverige
Avstånd
158 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg
Sök efter Stockholm Gävle biljetter
Sök efter boende i Gävle
Planera din resa från Stockholm till Gävle enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Stockholm till Gävle enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Stockholm och Gävle som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, Swebus, FlixBus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Stockholm och Gävle med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Stockholm och Gävle

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Stockholm till Gävle?
Miljövänligt Tåget Stockholm-Gävle anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Bekvämlighet Tåg mellan Stockholm och Gävle erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Hastighet Tåg från Stockholm till Gävle är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Flexibilitet Tågtiderna för Stockholm Gävle-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Kostnad Stockholm-Gävle-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Stockholm till Gävle?
Priser Bussbiljetter från Stockholm till Gävle är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Gävle (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Stockholm och Gävle, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Stockholm och Gävle är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Restid Bussar från Stockholm till Gävle är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Gävle för att täcka den 158 km långa sträckan.
Komfort Bussar mellan Stockholm och Gävle kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.

Var ska man börja från i Stockholm? Var anländer jag i Gävle?

Bussstationer för avgång i Stockholm

Stockholm
Karta
Karolinska institutet
Karta

Avgångsstationer i Stockholm

Stockholm Centralstation
Karta

Ankomststationer i Gävle

Gävle Centralstation
Karta
Sök efter Stockholm Gävle biljetter
Sök efter boende i Gävle

3 tips för billigare resor mellan Stockholm och Gävle

Har du bestämt dig för att resa från Stockholm till Gävle och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Gävle.

  • 1. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Stockholm-Gävle är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Gävle under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Stockholm-Gävle. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Gävle.
  • 2. Boka i förväg
    Detta är ofta det mest kända tipset för att spara pengar på resor mellan Stockholm och Gävle. Det beror på att tåg-, flyg-, buss- eller färjebiljetter ofta är billigare om du köper dem i god tid. Detta kan ibland spara tiotals eller till och med hundratals euro på din resa Stockholm-Gävle.
  • 3. Undvik rusningstider
    Biljetter Stockholm-Gävle är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Gävle under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.

Buss Stockholm Gävle

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Stockholm-Gävle extra kostnader.

Längden på bussresan mellan Stockholm och Gävle varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Gävle för ditt resedatum.

De flesta bussar mellan Stockholm och Gävle är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Stockholm-Gävle. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Stockholm-Gävle, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Bussar mellan Stockholm och Gävle har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Bussbolag Stockholm Gävle

Swebus
Swebus
FlixBus
FlixBus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Stockholm Gävle

Tåg Stockholm Gävle

Tågbiljetter från Stockholm till Gävle kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Stockholm till Gävle beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Gävle är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Stockholm till Gävle, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Stockholm till Gävle minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Stockholm till Gävle. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Stockholm och Gävle.

Tågen mellan Stockholm och Gävle är utrustade med ramper och reserverade platser för rullstolsanvändare och passagerare med nedsatt rörlighet. Handikappade resenärer uppmanas att kontakta assistenttjänsten före resan för ytterligare hjälp och optimal vård i Stockholm.

Tågbolag från Stockholm till Gävle

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Stockholm Gävle
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid