Stockholm
Resa direkt till Jönköping med buss, flyg, tåg
Jönköping
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Jönköping?

Planerar du att resa till Jönköping från Stockholm och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Stockholm till Jönköping, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Stockholm och Jönköping, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Stockholm och Jönköping har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Stockholm-Jönköping-resa.

För din resa från Stockholm till Jönköping har du flera transportalternativ.

Buss från Stockholm till Jönköping

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Stockholm till Jönköping, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Stockholm Jönköping

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Stockholm Jönköping idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Stockholm Jönköping

Många flygningar förbinder Stockholm med Jönköping varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Jönköping på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Stockholm till Jönköping som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Stockholm Jönköping

Avgångsstad
Stockholm
Sverige
Staden som är destination
Jönköping
Sverige
Avstånd
285 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss, flyg och tåg
Sök efter Stockholm Jönköping biljetter
Sök efter boende i Jönköping
Planera din resa från Stockholm till Jönköping enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Stockholm till Jönköping enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Stockholm och Jönköping som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Stockholm och Jönköping med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Stockholm och Jönköping

Fördelar och nackdelar med att flyga från Stockholm till Jönköping?
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Stockholm till Jönköping, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Hastighet Att flyga mellan Stockholm och Jönköping är det snabbaste sättet att resa de 285 km mellan Stockholm och Jönköping.
Nackdelar med miljön Flyg till Stockholm Jönköping har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.
Priser Flygbiljetter från Stockholm till Jönköping kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Säkerhetskontroller Resenärer till Jönköping måste ofta anlända tidigt till Stockholms flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Stockholm till Jönköping?
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Stockholm och Jönköping är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Stockholm till Jönköping är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Jönköping (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Stockholm och Jönköping, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Restid Bussar från Stockholm till Jönköping är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Jönköping för att täcka den 285 km långa sträckan.
Komfort Bussar mellan Stockholm och Jönköping kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Stockholm till Jönköping?
Tillgänglighet Tågstationerna i Stockholm eller Jönköping ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Bekvämlighet Tåg mellan Stockholm och Jönköping erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Hastighet Tåg från Stockholm till Jönköping är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Flexibilitet Tågtiderna för Stockholm Jönköping-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Kostnad Stockholm-Jönköping-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.

Var ska man börja från i Stockholm? Var anländer jag i Jönköping?

Bussstationer för avgång i Stockholm

Stockholm
Karta
Rålambshovsparken
Karta
Karolinska institutet
Karta

Avgångsstationer i Stockholm

Stockholm Centralstation
Karta

Avgångsflygplatser i Stockholm

Bromma
Karta

Bussstationer för ankomst till Jönköping

Jönköping Centralstation
Karta

Ankomststationer i Jönköping

Jönköping Centralstation
Karta

Ankomstflygplatser i Jönköping

Axamo
Karta
Sök efter Stockholm Jönköping biljetter
Sök efter boende i Jönköping

3 tips för billigare resor mellan Stockholm och Jönköping

Har du bestämt dig för att resa från Stockholm till Jönköping och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Jönköping.

  • 1. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Stockholm-Jönköping är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Jönköping under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Stockholm-Jönköping. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Jönköping.
  • 2. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Stockholm till Jönköping. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Jönköping kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 3. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Stockholm till Jönköping, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Jönköping och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.

Buss Stockholm Jönköping

Bussar mellan Stockholm och Jönköping har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Frekvensen av avgångarna till Stockholm från Jönköping varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Jönköping, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Stockholm-Jönköping varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Stockholm till Jönköping på Vivanoda.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Stockholm-Jönköping extra kostnader.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Stockholm-Jönköping, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Stockholm-Jönköping. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Bussbolag Stockholm Jönköping

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Stockholm Jönköping

Tåg Stockholm Jönköping

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Stockholm till Jönköping. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Stockholm och Jönköping.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Stockholm till Jönköping. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Stockholm till Jönköping, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Stockholm till Jönköping minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Stockholm till Jönköping beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Jönköping är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Stockholm och Jönköping rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Tågbolag från Stockholm till Jönköping

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Stockholm Jönköping

Flyg Stockholm Jönköping

Flygbolag Stockholm Jönköping

Avies
Avies
Sök efter flyg Stockholm Jönköping
Stockholm till Jönköping - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Stockholm till Jönköping

Vad man ska se och göra i Jönköping?

Bland stadens sevärdheter kan nämnas gamla stan med sina kullerstensgator, färgglada hus och marknad samt Jönköpings domkyrka från 1800-talet. Besökare kan också ta en promenad längs Vätternpromenaden, beundra landskapet eller ta ett dopp i sjön.

En annan populär attraktion är Jönköpings museum, som ligger i ett före detta tobakslager. Här finns utställningar om stadens och regionens historia samt tillfälliga utställningar med samtidskonst.

Staden är också en idealisk utgångspunkt för att utforska den omgivande landsbygden. Tiveden nationalpark ligger bara en timmes bilresa bort och erbjuder fantastiska vandringsmöjligheter. Sjön Vättern är ett paradis för fiskare och vattensportsentusiaster.

Kollektivtrafiken är väl utbyggd i Jönköping, med lokalbussar som trafikerar staden och dess omgivningar. Taxibilar och cyklar kan också hyras av besökare. Staden är lätt att nå till fots, och besökare kan lätt förflytta sig från en turistplats till en annan på några minuter.

Sök efter Stockholm Jönköping biljetter
Sök efter boende i Jönköping

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid