Stockholm
Resa direkt till Karlstad med buss, tåg
Karlstad
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Karlstad?

Planerar du att resa till Karlstad från Stockholm och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Stockholm till Karlstad, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Stockholm och Karlstad, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (FlixBus, Swebus eller SJ) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Stockholm och Karlstad har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Stockholm-Karlstad-resa.

För din resa från Stockholm till Karlstad har du flera transportalternativ.

Buss från Stockholm till Karlstad

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Stockholm till Karlstad, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Stockholm Karlstad

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Stockholm Karlstad idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Stockholm till Karlstad som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Stockholm Karlstad

Avgångsstad
Stockholm
Sverige
Staden som är destination
Karlstad
Sverige
Avstånd
258 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss och tåg
Sök efter Stockholm Karlstad biljetter
Sök efter boende i Karlstad
Planera din resa från Stockholm till Karlstad enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Stockholm till Karlstad enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Stockholm och Karlstad som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som FlixBus, Swebus eller SJ för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Stockholm och Karlstad med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Stockholm och Karlstad

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Stockholm till Karlstad?
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Stockholm och Karlstad är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Stockholm till Karlstad är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Karlstad (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Stockholm och Karlstad, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Komfort Bussar mellan Stockholm och Karlstad kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Stockholm till Karlstad är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Karlstad för att täcka den 258 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Stockholm till Karlstad?
Landskap Tågen mellan Stockholm och Karlstad erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Tillgänglighet Tågstationerna i Stockholm eller Karlstad ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Bekvämlighet Tåg mellan Stockholm och Karlstad erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Kostnad Stockholm-Karlstad-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Stockholm Karlstad-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Stockholm? Var anländer jag i Karlstad?

Bussstationer för avgång i Stockholm

Stockholm
Karta

Avgångsstationer i Stockholm

Stockholm Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Karlstad

Karlstad busstation
Karta
Karlstad Universitetet
Karta

Ankomststationer i Karlstad

Karlstad Centralstation
Karta
Sök efter Stockholm Karlstad biljetter
Sök efter boende i Karlstad

3 tips för billigare resor mellan Stockholm och Karlstad

Har du bestämt dig för att resa från Stockholm till Karlstad och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Karlstad.

  • 1. Undvik rusningstider
    Biljetter Stockholm-Karlstad är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Karlstad under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 2. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Stockholm och Karlstad med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Karlstad.
  • 3. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Stockholm till Karlstad. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Karlstad.

Buss Stockholm Karlstad

Längden på bussresan mellan Stockholm och Karlstad varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Karlstad för ditt resedatum.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Stockholm-Karlstad. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

De flesta bussar mellan Stockholm och Karlstad är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Frekvensen av avgångarna till Stockholm från Karlstad varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Karlstad, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Stockholm-Karlstad, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Stockholm-Karlstad varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Stockholm till Karlstad på Vivanoda.

Bussbolag Stockholm Karlstad

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
Sök efter bussbiljetter Stockholm Karlstad

Tåg Stockholm Karlstad

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Stockholm till Karlstad beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Karlstad är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Stockholm till Karlstad. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Stockholm till Karlstad minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Stockholm till Karlstad kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Stockholm till Karlstad. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Stockholm och Karlstad.

På tågen mellan Stockholm och Karlstad finns det matmöjligheter ombord, inklusive snacks, drycker och varma måltider, antingen i barvagnarna eller via en mobiltjänst.

Tågbolag från Stockholm till Karlstad

SJ
SJ
Sök efter tågbiljetter Stockholm Karlstad
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid