Resa med båt från Venedig till Istrien

Att resa med färja från Venedig till Istrien är ett utmärkt val! Venedig Istrien-färjor körs av 2 rederier (Venezia Lines eller Atlas Kompas) som trafikerar hamnarna i Rovinj, Umag, Porec, Pula och Venedig.

För att vara säker på att hitta en billig Venedig Istrien båtbiljett rekommenderar vi att du använder vår sökmotor, som jämför erbjudanden, priser och tidtabeller från Venezia Lines och Atlas Kompas.

Den snabbaste överfarten tar 2 timmar 30 minuter (Venedig - Umag) för ett avstånd på 92 km och den längsta 3 timmar 50 minuter (Venedig - Rovinj) för ett avstånd på 109 km.

Färja Venedig Istrien i siffror

Länder
Italien
Kroatien
Antal överfarter
5 överfarter per dag
Antal hamnar
5
Antal färjeförbindelser
4
Antal färjerederier
2
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Mest populära Venedig Istrien färjeöverfarter

Sök på Vivanoda efter de billigaste, längsta och mest frekventa färjorna Venedig Istrien. Jämför erbjudanden från Venezia Lines och Atlas Kompas och boka din Venedig Istrien färjebiljett.

Alla Venedig Istrien färjerutter

Letar du efter en Venedig till Istrien färja? Upptäck de mest populära rutterna som gör att du kan segla mellan dessa olika regioner. Oavsett om du vill nå öar, historiska hamnar eller pittoreska stränder är färjor ett bekvämt och bekvämt sätt att resa mellan Venedig och Istrien. Bekväma hytter, restauranger ombord, biografer, barnaktiviteter... färjor från Atlas Kompas eller Venezia Lines erbjuder utmärkta faciliteter och tjänster för hela familjen.

För att planera din färjeresa till Venedig, Pula, Porec, Umag eller Rovinj använder du vårt prisjämförelseverktyg för att hitta de bästa erbjudandena på Venedig Istrien färjebiljetter som sparar dig tid och pengar. Med hjälp av vårt lättanvända prisjämförelseverktyg kan du hitta erbjudanden och tidtabeller från ett antal färjebolag inklusive Venezia Lines eller Atlas Kompas. Det finns säkert ett erbjudande som passar dina behov och din budget. Sök bland 4 färjerutter mellan Venedig och Istrien!

Sök efter färjor
Sök och boka boende
Färja Venedig Istrien - Billiga båtbiljetter

Guide för en färjeresa från Venedig till Istrien

Istrien: Ankomst med färja från Venedig och utforskning av regionen

Rovinj är en av Istriens mest pittoreska städer och ett måste för färjeresenärer. Den historiska stadskärnan domineras av kyrkan St Euphémie, som erbjuder en hisnande utsikt från sitt klocktorn. Strosa genom de smala gatorna i gamla stan och upptäck de charmiga hantverksbutikerna, konstgallerierna och restaurangerna som serverar färska fisk- och skaldjursrätter. Och missa inte det vackra naturreservatet Rovinjs skärgård, ett riktigt paradis för naturälskare och snorklare.

Från Pula, Istriens största färjehamn, får du inte missa den romerska amfiteatern, en av de bäst bevarade byggnaderna från romarriket. Förlora dig i den gamla stadens livliga gator och besök Pulas katedral och andra historiska platser. Om du är ute efter en avkopplande upplevelse kan du bege dig till kusten och njuta av de magnifika sandstränderna.

Istrien: Bästa tiden att resa?

I juni är medeltemperaturen mellan 20 och 25 grader Celsius, medan juli och augusti kan nå 30 grader Celsius eller mer. Dagarna är långa och kvällarna milda, vilket gör att resenärerna kan ägna sig åt utomhusaktiviteter.

Det är dock värt att notera att sommaren i Istrien också är den mest turistiska perioden, vilket innebär att stränderna kan vara fulla och priserna högre. Om du föredrar att undvika folkmassorna kan våren (april-maj) och hösten (september-oktober) också vara bra tider att resa till Istrien.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

None

None
None
None