Rekommenderad rutt
Trelleborg
Resa direkt till Rostock med färja
Rostock
Se priser
Alternativa rutter
Trelleborg
Resa med färja till Sassnitz
Sassnitz
Resa med tåg, samåkning till Rostock
Rostock
Se priser

Hur tar man sig från Trelleborg till Rostock med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Trelleborg till Rostock? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Trelleborg till Rostock är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Trelleborg till Rostock, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Trelleborg till Rostock så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Scandlines, Stena Line eller TT-Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Trelleborg Rostock som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Scandlines, Stena Line eller TT-Line-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Trelleborg till Rostock behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Trelleborg till Rostock

Avgångshamn
Trelleborg
Sverige
Ankomsthamn
Rostock
Tyskland
Mecklenburg-Vorpommern
Avstånd
157 km
Färjerederier
Scandlines, Stena Line, TT-Line
Frekvens av överfarter
6 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
5 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Trelleborg Rostock: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Trelleborg till Rostock kan du hitta biljetter från 335 kr för en person om du reser utan bil till 2047 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Trelleborg till Rostock är 798 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Trelleborg till Rostock är 6 timmar 25 minuter. De långsammaste färjorna tar 8 timmar 5 minuter att nå Rostock, medan de snabbaste båtarna anländer till Rostock på 6 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Trelleborg kl 07:15. Den sista båten till Rostock avgår från hamnen i Trelleborg kl 23:55.

Genomsnittspris för en Trelleborg till Rostock färjeöverfart
798 kr
Prisintervall för färjor Trelleborg Rostock (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
335 kr - 2047 kr
Genomsnittlig överfartstid Trelleborg Rostock
6 timmar 25 minuter
Avgångstid för första färjan till Rostock
07:15
Tid då sista färjan avgår till Rostock
23:55
Ankomsttid för första färjan till Rostock
05:40
Ankomsttid för sista färjan till Rostock
22:30

Varför ta en färja från Trelleborg till Rostock?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Trelleborg till Rostock vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Rostock. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Trelleborg till Rostock är ett idealiskt sätt att resa.

Att ta sig tid blir ett nöje
Det är välkänt att vi lever i ett samhälle där allt måste gå fort, snabbare och snabbare. Ombord på en Scandlines, Stena Line eller TT-Line-färja får du en smidig start från Trelleborg och seglar i mindre än 40 km/h till Rostock. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Det är inte omöjligt att du kommer att känna att du anlände till Rostock för snabbt, eftersom upplevelsen är så trevlig!
Njut av den friska havsluften
Havets hälsofördelar är sedan länge bevisade. I Trelleborg kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Scandlines, Stena Line eller TT-Line-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! Den friska havsluften och vågorna som gungar färjan kommer att lugna dig omedelbart. Du kommer att anlända till Rostock och känna dig helt zen och energisk.
Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Generellt sett är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Rostock eller någon annanstans. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. Under färjeturen Trelleborg Rostock med TT-Line, Stena Line eller Scandlines finns det otaliga möjligheter att njuta av restauranger och barer, eller att promenera och sola på ett strandpromenaddäck... Ett flyg kommer aldrig att ge dig så många tjänster under resan.

Vilka bolag trafikerar mellan Trelleborg och Rostock?

Om du vill resa mellan Trelleborg och Rostock med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Scandlines, Stena Line eller TT-Line som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Scandlines Trelleborg Rostock
Scandlines
Scandlines grundades 1998 och har sitt säte i Danmark. Det erbjuder överfarter mellan Danmark och Tyskland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Trelleborg-Rostock och boka en biljett från Scandlines mellan Trelleborg och Rostock. Mer information om Scandlines
Stena Line Trelleborg Rostock
Stena Line
Stena Line är ett svenskbaserat färjerederi som erbjuder passagerar- och fordonstrafik mellan hamnar i Västeuropa, bland annat mellan hamnarna Harwich i Storbritannien och Hook of Holland i Nederländerna, mellan Hull och Rotterdam samt mellan Liverpool och Belfast i Nordirland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Trelleborg-Rostock och boka en biljett från Stena Line mellan Trelleborg och Rostock. Stena Line kör 3 överfarter per dag till Rostock från Trelleborg och restiden är 6 timmar. Mer information om Stena Line
6 timmar
3 överfarter per dag
TT-Line Trelleborg Rostock
TT-Line
TT-Line bedriver färjetrafik till Sverige och Tyskland, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Trelleborg och Rostock. På Vivanoda kan du jämföra priser för Trelleborg-Rostock och boka en biljett från TT-Line mellan Trelleborg och Rostock. TT-Line kör 3 överfarter per dag till Rostock från Trelleborg och restiden är 5 timmar 30 minuter. Mer information om TT-Line
5 timmar 30 minuter
3 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Trelleborg? Var anländer båtarna i Rostock?

Avgångshamn i Trelleborg

Scandlines, Stena Line eller TT-Lines färjor till Rostock avgår från följande hamnar i Trelleborg:

Trelleborg
Karta

Ankomsthamn i Rostock

TT-Line, Stena Line eller Scandlines fartyg anländer till Rostock från följande hamnar:

Rostack Seehafen
Karta
Andra alternativa avgångar från Trelleborg till Rostock
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Trelleborg till Rostock tar det minst 5 timmar 30 minuter att täcka de 157 km mellan Trelleborg och Rostock.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Trelleborg och Rostock på vintern) och färjerederiet (Scandlines, Stena Line och TT-Line). Det finns för närvarande 6 överfarter per dag mellan Trelleborg och Rostock.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Trelleborg och Rostock: Scandlines, Stena Line och TT-Line.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Scandlines, Stena Line, TT-Line.

Innan du bokar, jämför priserna på Scandlines, Stena Line, TT-Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Trelleborg Rostock kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Trelleborg och Rostock reser du 157 km.

För att åka med båt från Trelleborg till Rostock kan du hitta priser från 335 kr för det lägsta, till 2047 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 798 kr.

Den första färjan avgår från Trelleborg kl 07:15 till Rostock.

Den sista färjan till Rostock avgår vanligtvis från Trelleborg kl 23:55.

Hur är en färjeöverfart från Trelleborg till Rostock?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Trelleborg och Rostock kan se ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Trelleborg Rostock-kryssning ombord på Scandlines, Stena Line eller TT-Line har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Trelleborg till avstigning i Rostock. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Trelleborg och Rostock.

Avresa från Trelleborg med färja

Innan din färjeresa med Trelleborg Rostock börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Trelleborg / Du bör anlända till hamnen i Trelleborg i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt TT-Line, Stena Line eller Scandlines-bolag. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Trelleborg - Rostock / Gå till TT-Line, Stena Line eller Scandlines-diskarna i Trelleborg färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Rostock / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Trelleborg som uppmanar dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från Scandlines, Stena Line eller TT-Line att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Ombord på färjan från Trelleborg till Rostock

På TT-Line, Stena Line eller Scandlines-fartygen finns det något för alla. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjans ankomst till Rostock

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Rostock:

  • Närmar sig Rostocks hamn / Besättningen kommer inte att ge dig tillträde till garaget för att hämta ditt fordon förrän båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Rostocks hamn.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Trelleborg till Rostock i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Rostock.
  • Lämna fartyget och Rostock är ditt / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Rostock. Äntligen börjar din vistelse i Rostock på allvar!
Färja Trelleborg Rostock - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Trelleborg till Rostock

Vad kan man besöka och göra i Rostock?

En av Rostocks främsta attraktioner är utan tvekan dess magnifika historiska centrum. Marknadstorget, med sina gotiska byggnader och vackra rådhus, är en riktig pärla. Mariakyrkan, med sin berömda astronomiska klocka, är också ett måste. Besökare kan också utforska de smala gatorna i fiskarkvarteren, där pittoreska traditionella hus har bevarats.

För att ta sig runt i staden har besökarna ett välutvecklat kollektivtrafiknät till sitt förfogande. Bussar och spårvagnar är mycket frekventa och ger enkel tillgång till stadens olika distrikt. För en mer autentisk upplevelse kan du också hyra en cykel och upptäcka Rostock i din egen takt. Staden har många cykelvägar, vilket gör det till ett trevligt och miljövänligt sätt att ta sig runt.

Förutom sitt historiska arv erbjuder Rostock också några magnifika stränder där besökare kan koppla av och njuta av solen. Badorten Warnemünde är en av de mest populära i regionen, med sin charmiga fyr och många strandkaféer. Vattensportentusiaster kommer också att bli glada över de seglings- och surfmöjligheter som erbjuds av Östersjön.

Slutligen är Rostock också känt för sitt berömda universitet, vilket gör det till en dynamisk och livlig stad. Besökare kan njuta av de många kulturevenemang som festivaler, konserter och utställningar som äger rum under hela året.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid