Gedser
Resa direkt till Rostock med färja
Rostock
Se priser

Hur tar man sig från Gedser till Rostock med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Gedser till Rostock? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Gedser till Rostock är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Gedser till Rostock, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Gedser till Rostock så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Scandlines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Gedser Rostock som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Scandlines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Gedser till Rostock behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Gedser till Rostock

Avgångshamn
Gedser
Danmark
Ankomsthamn
Rostock
Tyskland
Mecklenburg-Vorpommern
Avstånd
56 km
Färjerederier
Scandlines
Frekvens av överfarter
10 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
1 timmar 50 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Gedser Rostock: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Gedser till Rostock kan du hitta biljetter från 798 kr för en person om du reser utan bil till 1596 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Gedser till Rostock är 1203 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Gedser till Rostock är 1 timmar 56 minuter. De långsammaste färjorna tar 2 timmar att nå Rostock, medan de snabbaste båtarna anländer till Rostock på 1 timmar 45 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Gedser kl 03:00. Den sista båten till Rostock avgår från hamnen i Gedser kl 13:30.

Genomsnittspris för en Gedser till Rostock färjeöverfart
1203 kr
Prisintervall för färjor Gedser Rostock (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
798 kr - 1596 kr
Genomsnittlig överfartstid Gedser Rostock
1 timmar 56 minuter
Avgångstid för första färjan till Rostock
03:00
Tid då sista färjan avgår till Rostock
13:30
Ankomsttid för första färjan till Rostock
05:00
Ankomsttid för sista färjan till Rostock
15:30

Varför ta en färja från Gedser till Rostock?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Gedser till Rostock vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Rostock. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Gedser till Rostock är ett idealiskt sätt att resa.

Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Generellt sett är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Rostock eller någon annanstans. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. Under färjeturen Gedser Rostock med Scandlines finns det otaliga möjligheter att njuta av restauranger och barer, eller att promenera och sola på ett strandpromenaddäck... Ett flyg kommer aldrig att ge dig så många tjänster under resan.
För att få lite havsluft
Havets hälsofördelar är sedan länge bevisade. Under överfarten Gedser-Rostock kan du gå ut på Scandlines-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. Den friska havsluften och vågorna som gungar färjan kommer att lugna dig omedelbart. Du kommer att anlända till Rostock och känna dig helt zen och energisk.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi åker på semester vid havet söker vi i allmänhet efter havsutsikt så mycket som möjligt (på restaurangen, på hotellet, på en vandring...). Under överfarten från Gedser till Rostock, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Scandlines-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.

Vilka bolag trafikerar mellan Gedser och Rostock?

Om du vill resa mellan Gedser och Rostock med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Scandlines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Scandlines Gedser Rostock
Scandlines
Scandlines grundades 1998 och har sitt säte i Danmark. Det erbjuder överfarter mellan Danmark och Tyskland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Gedser-Rostock och boka en biljett från Scandlines mellan Gedser och Rostock. Scandlines kör 10 överfarter per dag till Rostock från Gedser och restiden är 1 timmar 50 minuter. Mer information om Scandlines
1 timmar 50 minuter
10 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Gedser? Var anländer båtarna i Rostock?

Avgångshamn i Gedser

Scandliness färjor till Rostock avgår från följande hamnar i Gedser:

Gedser
Karta

Ankomsthamn i Rostock

Scandlines fartyg anländer till Rostock från följande hamnar:

Rostack Seehafen
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Gedser till Rostock tar det minst 1 timmar 50 minuter att täcka de 56 km mellan Gedser och Rostock.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Gedser och Rostock på vintern) och färjerederiet (Scandlines). Det finns för närvarande 10 överfarter per dag mellan Gedser och Rostock.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Gedser och Rostock: Scandlines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Scandlines.

Innan du bokar, jämför priserna på Scandlines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Gedser Rostock kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Gedser och Rostock reser du 56 km.

För att åka med båt från Gedser till Rostock kan du hitta priser från 798 kr för det lägsta, till 1596 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1203 kr.

Den första färjan avgår från Gedser kl 03:00 till Rostock.

Den sista färjan till Rostock avgår vanligtvis från Gedser kl 13:30.

Hur är en färjeöverfart från Gedser till Rostock?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Gedser till Rostock ser ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Gedser Rostock-kryssning ombord på Scandlines har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Gedser till avstigning i Rostock. Du hittar också praktisk information om Gedser och Rostock.

Avresa från Gedser med färja

Innan din färjeresa med Gedser Rostock börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Gedser / Du bör anlända till hamnen i Gedser i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Scandlines-bolag. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Gedser - Rostock / Gå till Scandlines-diskarna i Gedser färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Rostock / Från färjeterminalen i Gedser uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. I ditt fordon kommer personal från Scandlines att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Ombord på fartyget mellan Gedser och Rostock

På Scandlines-fartygen finns det något för alla. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjans ankomst till Rostock

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Rostock:

  • Närmar sig Rostocks hamn / Du kommer inte att kunna nå garaget förrän besättningen bjuder in dig. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Rostocks hamn från ytterdäcken.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Rostock Harbour.
  • Lämna fartyget och Rostock är ditt / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Rostock. Äntligen börjar din vistelse i Rostock på allvar!
Färja Gedser Rostock - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Gedser till Rostock

Vad kan man besöka och göra i Rostock?

En av Rostocks främsta attraktioner är utan tvekan dess magnifika historiska centrum. Marknadstorget, med sina gotiska byggnader och vackra rådhus, är en riktig pärla. Mariakyrkan, med sin berömda astronomiska klocka, är också ett måste. Besökare kan också utforska de smala gatorna i fiskarkvarteren, där pittoreska traditionella hus har bevarats.

För att ta sig runt i staden har besökarna ett välutvecklat kollektivtrafiknät till sitt förfogande. Bussar och spårvagnar är mycket frekventa och ger enkel tillgång till stadens olika distrikt. För en mer autentisk upplevelse kan du också hyra en cykel och upptäcka Rostock i din egen takt. Staden har många cykelvägar, vilket gör det till ett trevligt och miljövänligt sätt att ta sig runt.

Förutom sitt historiska arv erbjuder Rostock också några magnifika stränder där besökare kan koppla av och njuta av solen. Badorten Warnemünde är en av de mest populära i regionen, med sin charmiga fyr och många strandkaféer. Vattensportentusiaster kommer också att bli glada över de seglings- och surfmöjligheter som erbjuds av Östersjön.

Slutligen är Rostock också känt för sitt berömda universitet, vilket gör det till en dynamisk och livlig stad. Besökare kan njuta av de många kulturevenemang som festivaler, konserter och utställningar som äger rum under hela året.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid