Färja till Visby

Behöver du ta dig till Visby med färja? Letar du efter information och färjebiljetter till Visby? Vivanoda hjälper dig att hitta de bästa erbjudandena på färjor till Visby från alla 5 hamnar, inklusive Rostock, Nynäshamn, Västervik och Oskarshamn. Det finns totalt 4 färjerutter som trafikeras av Hansa Destinations och Destination Gotland.

Destination Gotland och Hansa Destinations-linjerna till Visby har en frekvens på cirka 9 överfarter per dag.

Statistik för Visbys färjehamn

Länder
Tyskland
Sverige
Antal överfarter
9 överfarter per dag
Antal hamnar
5
Antal färjeförbindelser
4
Antal färjerederier
2
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Tips för billigare och bättre färjeresor till Visby

Du gör rätt val när du väljer färja till Visby. Detta transportmedel har obestridliga fördelar: bekvämt, avkopplande, ekonomiskt... Här är några tips för att spara pengar på din färjeöverfart till Visby och resa under de bästa förutsättningarna:

Undvik säsongstoppar
Att åka till Visby under högsäsong kan vara mycket dyrt, med priser som är dubbelt eller till och med tredubbelt så höga som under andra perioder. Upplevelsen ombord förändras också när det är mycket folk.
Undvik att boka i sista minuten
Det är aldrig en bra idé att vänta för länge med att boka. Priserna för Hansa Destinations eller Destination Gotland ökar ofta med tiden.
Hitta rabatter på färjor från Destination Gotland och Hansa Destinations
Det är vanligt att färjerederierna (Hansa Destinations och Destination Gotland) erbjuder kampanjerbjudanden beroende på typ av resa (tur och retur), antal passagerare, bokningsperiod osv.

Alla färjeövergångar till Visby hamn

Finns det något bättre sätt att börja din resa till Visby än med en färjeöverfart? Hansa Destinations och Destination Gotlands färjor till Visby erbjuder ett bekvämt och prisvärt alternativ för resenärer som vill slippa de långa köerna och tråkiga ombordstigningsprocedurerna på flygplatserna. Dessutom kan du ta med dig din bil eller motorcykel ombord, så att du kan utforska Visby och dess omgivningar i full frihet så snart du anländer.

Med ett brett utbud av färjerederier och rutter från Rostock, Nynäshamn, Västervik eller Oskarshamn till Visby kan du använda vår prisjämförelseplattform för att hitta de bästa erbjudandena på färjor till Visby för din budget och dina preferenser. Allt du behöver göra är att söka!

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Var ligger färjeterminalen i Visby?

Visby
Visby ligger 1.2 km från Visbys centrum.
Karta

Vanliga frågor om färjor till Visby

För att resa till Visby med färja kan du avgå från 5 hamnar i 2 länder: Rostock, Nynäshamn, Västervik och Oskarshamn.

Färjetrafiken till Visby trafikeras av 2 färjerederier: Hansa Destinations och Destination Gotland.

Färjetiderna till Visby kan variera avsevärt beroende på årstid och färjerederi (Hansa Destinations eller Destination Gotland). Vi rekommenderar starkt att du söker efter tidtabeller på Vivanoda.

Det beror på vilken rutt du vill ta. Den kortaste överfarten på sträckan Oskarshamn - Visby tar 2 timmar 55 minuter, medan den längsta överfarten från Nynäshamn - Visby tar nästan 3 timmar 20 minuter.

Priset på en färja till Visby varierar kraftigt beroende på om du reser med bil, till fots eller med cykel och vilken tid på året du väljer. Vivanoda hjälper dig att hitta de bästa erbjudandena från Hansa Destinations och Destination Gotland till Visby.

Visby färja - Priser och överfarter till Visby färjeterminal

Färja till Visby: reseguide

Vad att se och göra i Visby?

Visbys huvudattraktion är utan tvekan dess vallar, med anor från 1200-talet. Den är en av de bäst bevarade i Europa, och en promenad längs vallarna bjuder på hisnande vyer över staden. Innanför befästningarna finns charmiga kullerstensgator med pastellfärgade medeltida hus. Stadskärnan är full av livliga torg, restauranger, lokala hantverksbutiker och museer som ger en glimt av stadens rika historia.

Det bästa sättet att ta sig runt i Visby är till fots. Staden är kompakt och lätt att ta sig fram till fots, vilket gör att besökarna kan njuta av den medeltida atmosfären. Man kan också hyra cyklar för att utforska omgivningarna, inklusive de vackra vita sandstränderna i närheten.

För resenärer som anländer från utlandet erbjuder Visby flygplats direktflyg från ett antal europeiska städer. Det är också möjligt att ta en färja från det svenska fastlandet. Väl framme i Visby är kollektivtrafiken effektiv och det är lätt att ta sig runt, med bussar som trafikerar alla stadens huvudattraktioner.

När ta färjan till Visby?

Den bästa tiden att besöka Gotland är på sommaren, från juni till augusti. Under denna period har ön behagliga temperaturer på mellan 15°C och 25°C i genomsnitt. Dagarna är långa, med upp till 18 soltimmar per dag, vilket ger dig gott om tid att utforska öns många attraktioner. De varma, milda temperaturerna gör det också möjligt att simma i Östersjöns vatten.

Å andra sidan är den sämsta tiden att besöka Gotland på vintern, från december till februari. Temperaturerna sjunker avsevärt och ligger i genomsnitt mellan -4°C och 2°C. Väderförhållandena kan vara svåra, med starka vindar och ofta snöfall. De flesta turistattraktioner är stängda under denna period, och det kan vara svårt att ta sig runt ön på grund av snöiga eller isiga vägar.

Upptäck landet från Visby hamn

Hamnar och överfarter
Det mest populära färjerederiet för att resa till Sverige är Stena Line, som erbjuder överfarter från flera hamnar i norra Europa. De mest frekventa avgångarna går från hamnen i Kiel i Tyskland till Göteborg, Sveriges näst största stad. Denna överfart tar cirka 14 timmar och trafikeras dagligen. Andra överfarter erbjuds också från andra hamnar i Tyskland, Danmark och Polen.

Tjänster ombord
Stena Lines färjor erbjuder moderna och bekväma faciliteter för passagerarna, med bekväma hytter, restauranger, barer, butiker och fritidsområden. Vissa färjor har även spa-anläggningar, biografer och lekrum för barn. Passagerarna kan njuta av spektakulära vyer över havet från fartygens ytterdäck.

Upptäck regionen från Visby

Hamnarna i Nynäshamn och Oskarshamn är de viktigaste avgångsplatserna för färjor till Gotland. Om du reser från Stockholm är Nynäshamn det bästa valet eftersom det bara är en timmes bilresa bort. Destination Gotlands färjor avgår regelbundet från båda hamnarna och erbjuder flexibla och prisvärda resealternativ.

När du väl är ombord kan du njuta av den panoramiska utsikten över Östersjön medan du kopplar av i de bekväma gemensamma utrymmena. Om du reser på sommaren kan du också njuta av uteserveringarna för att njuta av solen och havsluften.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

None

None
None
None