Med båt till Gotland

För att nå Gotland med båt kan du avgå från 2 länder: Tyskland och Sverige. Färjorna från de 2 företag (Hansa Destinations eller Destination Gotland) som trafikerar överfarter till Gotland anlöper 5 hamnar: Rostock, Visby, Nynäshamn, Västervik och Oskarshamn.

Med ett nätverk av 4 färjerederier är det lätt att nå Gotland och hitta den perfekta överfarten. Färjerederierna Hansa Destinations och Destination Gotland erbjuder upp till 9 överfarter per dag. Hitta alla priser och bästa erbjudanden för Gotland på vår Vivanoda sökmotor.

Färjor till Gotland i siffror

Länder
Tyskland
Sverige
Antal överfarter
9 överfarter per dag
Antal hamnar
5
Antal färjeförbindelser
4
Antal färjerederier
2
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Mest populära färjerutter till Gotland

För att resa till Gotland med färja erbjuder färjerederierna Destination Gotland och Hansa Destinations dagliga överfarter från Oskarshamn, Västervik, Nynäshamn, Visby eller Rostock.

Sök efter färjor
Sök och boka boende
Färja till Gotland - Jämför priser och boka online

Färja Gotland: Reseguide

Färja Gotland: Vad att se och göra?

Ön Gotland, som ligger i Östersjön, är ett populärt resmål för resenärer som söker lugn och äkthet. Med sina oförstörda naturlandskap och charmiga byar erbjuder ön en unik upplevelse för resenärer som älskar natur och kultur. Om du planerar en resa till ön är färjan ett idealiskt sätt att ta sig dit.

Hamnarna i Nynäshamn och Oskarshamn är de viktigaste avgångsplatserna för färjor till Gotland. Om du reser från Stockholm är Nynäshamn det bästa valet eftersom det bara är en timmes bilresa bort. Destination Gotlands färjor avgår regelbundet från båda hamnarna och erbjuder flexibla och prisvärda resealternativ.

När du väl är ombord kan du njuta av den panoramiska utsikten över Östersjön medan du kopplar av i de bekväma gemensamma utrymmena. Om du reser på sommaren kan du också njuta av uteserveringarna för att njuta av solen och havsluften.

När du anländer till ön Gotland kommer du att upptäcka en rik vikingahistoria, välbevarad medeltida arkitektur och många sevärdheter. Den gamla staden Visby, som ingår i Unescos världsarvslista, är ett måste med sina fästningsmurar från 1200-talet och kullerstensgator. Visborgs slott och Gotlands medeltida kyrkor är också platser av kulturellt intresse.

Utanför staden kan du njuta av öns orörda naturlandskap, bland annat naturreservatet Grogarnsberget och sandstränderna i Sudersand och Tofta. För de mer äventyrliga kan du också hyra cyklar eller gå med på en vandringstur för att utforska ön i din egen takt.

Att resa med färja till Gotland är en unik upplevelse på Östersjön, där historia och natur möts för att erbjuda en oförglömlig reseupplevelse. Glöm inte att boka din biljett i förväg för att dra nytta av de låga priserna.

Gotland: Hur man förflyttar sig?

Gotland har ett antal transportalternativ som hjälper dig att enkelt ta dig från en stad till en annan. Oavsett om du är en utländsk turist som utforskar ön eller bara är på besök i några dagar, här är några av de bästa sätten att ta sig runt på Gotland:

1. Den lokala bussen

Gotlands bussnät är välorganiserat och erbjuder många förbindelser mellan de olika städerna på ön. Det största bussbolaget är Gotlands Kollektivtrafik. Bussarna är bekväma, reguljära och erbjuder hisnande panoramautsikt över Gotlands pittoreska landskap. Se till att kontrollera tidtabellen i förväg för att planera din resa.

2. Hyrbil

För total flexibilitet är hyrbil ett utmärkt alternativ. Det finns flera biluthyrningsföretag på ön, bland annat Avis, Europcar och Hertz. På så sätt kan du utforska Gotland i din egen takt och stanna till vid varje plats som fångar ditt öga. Glöm inte att kontrollera de lokala körreglerna och hastighetsbegränsningarna innan du ger dig ut på vägarna.

3. Cykling

Gotland är en perfekt ö för cykelentusiaster. Det flacka landskapet och de många cykelvägarna gör det till ett riktigt cyklistparadis. Du kan hyra en cykel i många av öns städer, inklusive huvudstaden Visby. Det är ett miljövänligt och trevligt sätt att resa på, och du kan upptäcka öns alla skrymslen och vrår i din egen takt.

4. Färja

Om du vill ta dig från en stad till en annan med panoramautsikt över havet är färjan ett alternativ att överväga. Färjor förbinder Gotlands kuststäder som Nynäshamn, Oskarshamn och Västervik med ön. Destination Gotland är det största färjerederiet som trafikerar dessa rutter. Det är också ett utmärkt sätt att njuta av Östersjöns naturliga skönhet.

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din resa till Gotland kommer här några fler tips:

  • Ta reda på tidtabellerna för bussar, färjor och hyrbilar i förväg för att undvika överraskningar.
  • Om du bestämmer dig för att hyra bil eller cykla, se till att du tar med dig en karta eller använder en GPS för att underlätta navigeringen.
  • Tveka inte att fråga lokalbefolkningen eller personalen på turistbyrån om mer information om rutter och platser att besöka när du är ute och reser.

Gotland: När ska man besöka?

Om du planerar en resa till Gotland, en ö i Sverige, är det viktigt att förstå klimatvariationerna under året så att du kan välja den perfekta tidpunkten för din resa.

Den bästa tiden att besöka Gotland är på sommaren, från juni till augusti. Under denna period har ön behagliga temperaturer på mellan 15°C och 25°C i genomsnitt. Dagarna är långa, med upp till 18 soltimmar per dag, vilket ger dig gott om tid att utforska öns många attraktioner. De varma, milda temperaturerna gör det också möjligt att simma i Östersjöns vatten.

Å andra sidan är den sämsta tiden att besöka Gotland på vintern, från december till februari. Temperaturerna sjunker avsevärt och ligger i genomsnitt mellan -4°C och 2°C. Väderförhållandena kan vara svåra, med starka vindar och ofta snöfall. De flesta turistattraktioner är stängda under denna period, och det kan vara svårt att ta sig runt ön på grund av snöiga eller isiga vägar.

De andra årstiderna, vår och höst, erbjuder ett mildare klimat än vintern, men temperaturerna är i allmänhet svala. Den regnigaste tiden på året är hösten, från oktober till november, medan våren erbjuder mildare temperaturer och blomsterfyllda landskap.

Om du vill få ut det mesta av din resa till Gotland bör du planera ditt besök under sommarmånaderna. Om du däremot föredrar svalare temperaturer och vintriga landskap kan du välja att besöka ön under vintermånaderna. Det slutliga beslutet kommer därför att bero på dina preferenser när det gäller klimat och aktiviteter på ön.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Viktigaste anlöpningshamnar för en färjeöverfart till Gotland

Andra färjedestinationer från Gotland

None

None
None
None