Rodby
Resa direkt till Puttgarden med färja, tåg
Puttgarden
Se priser

Hur tar man sig från Rodby till Puttgarden med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Rodby till Puttgarden? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Rodby till Puttgarden är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Rodby till Puttgarden, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Rodby till Puttgarden så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Scandlines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Rodby Puttgarden som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Scandlines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Rodby till Puttgarden behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Rodby till Puttgarden

Avgångshamn
Rodby
Danmark
Ankomsthamn
Puttgarden
Tyskland
Avstånd
25 km
Färjerederier
Scandlines
Frekvens av överfarter
46 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
50 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Rodby Puttgarden: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Rodby till Puttgarden kan du hitta biljetter från 590 kr för en person om du reser utan bil till 1203 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Rodby till Puttgarden är 890 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Rodby till Puttgarden är 45 minuter. De långsammaste färjorna tar 45 minuter att nå Puttgarden, medan de snabbaste båtarna anländer till Puttgarden på 45 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Rodby kl 06:45. Den sista båten till Puttgarden avgår från hamnen i Rodby kl 09:15.

Genomsnittspris för en Rodby till Puttgarden färjeöverfart
890 kr
Prisintervall för färjor Rodby Puttgarden (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
590 kr - 1203 kr
Genomsnittlig överfartstid Rodby Puttgarden
45 minuter
Avgångstid för första färjan till Puttgarden
06:45
Tid då sista färjan avgår till Puttgarden
09:15
Ankomsttid för första färjan till Puttgarden
07:30
Ankomsttid för sista färjan till Puttgarden
10:00

Varför ta en färja från Rodby till Puttgarden?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Rodby till Puttgarden vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Puttgarden. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Rodby till Puttgarden är ett idealiskt sätt att resa.

För att få lite havsluft
Hälsofördelarna med havsluft är många. I Rodby kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Scandlines-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Puttgarden full av energi.
Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
På tåg, buss eller flyg är det ofta mycket komplicerat och ibland omöjligt att resa med denna besvärliga följeslagare: din cykel. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du reser från Rodby till Puttgarden i lugn och ro, utan att behöva vara rädd för att din motorcykel ska skadas. Du stiger på din cykel i Puttgarden för att gå av båten.
Du får mycket mer vila än i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Färjeresan Rodby Puttgarden är precis tvärtom. Färjor som drivs av Scandlines är utformade med områden som är avsedda för avkoppling eller underhållning: lounger eller hytter, solarium utomhus, barer och restauranger... Du anländer till Puttgarden utan stress och helt avslappnad.

Vilka bolag trafikerar mellan Rodby och Puttgarden?

Om du vill resa mellan Rodby och Puttgarden med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Scandlines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Scandlines Rodby Puttgarden
Scandlines
Scandlines grundades 1998 och har sitt säte i Danmark. Det erbjuder överfarter mellan Danmark och Tyskland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Rodby-Puttgarden och boka en biljett från Scandlines mellan Rodby och Puttgarden. Scandlines kör 46 överfarter per dag till Puttgarden från Rodby och restiden är 50 minuter. Mer information om Scandlines
50 minuter
46 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Rodby? Var anländer båtarna i Puttgarden?

Avgångshamn i Rodby

Scandliness färjor till Puttgarden avgår från följande hamnar i Rodby:

Rodby
Karta

Ankomsthamn i Puttgarden

Scandlines fartyg anländer till Puttgarden från följande hamnar:

Puttgarten
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Rodby till Puttgarden tar det minst 50 minuter att täcka de 25 km mellan Rodby och Puttgarden.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Rodby och Puttgarden på vintern) och färjerederiet (Scandlines). Det finns för närvarande 46 överfarter per dag mellan Rodby och Puttgarden.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Rodby och Puttgarden: Scandlines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Scandlines.

Innan du bokar, jämför priserna på Scandlines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Rodby Puttgarden kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Rodby och Puttgarden reser du 25 km.

För att åka med båt från Rodby till Puttgarden kan du hitta priser från 590 kr för det lägsta, till 1203 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 890 kr.

Den första färjan avgår från Rodby kl 06:45 till Puttgarden.

Den sista färjan till Puttgarden avgår vanligtvis från Rodby kl 09:15.

Hur är en färjeöverfart från Rodby till Puttgarden?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Rodby och Puttgarden kan se ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Rodby Puttgarden-kryssning ombord på Scandlines har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Rodby till avstigning i Puttgarden. Du hittar också praktisk information om Rodby och Puttgarden.

Ombordstigning i Rodby

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Rodby Puttgarden börjar:

  • Presentationstid i Rodbys hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Rodby inom den tidsgräns som Scandlines har fastställt. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning på överfarten Rodby - Puttgarden / Gå till Scandlines-diskarna i Rodby färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Puttgarden / Från färjeterminalen i Rodby uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du Scandliness personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Livet ombord på färjan mellan Rodby och Puttgarden

På Scandlines-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Färjan närmar sig Puttgarden, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Puttgarden:

  • Närmar sig Puttgardens hamn / Du får återvända till fartygets garage när färjan har lagt till. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Puttgardens hamn från ytterdäcken.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Puttgarden Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Puttgarden / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Det går ännu snabbare som fotgängare. I Puttgarden kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen börjar din vistelse i Puttgarden på allvar!
Färja Rodby Puttgarden - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Rodby till Puttgarden

Vad kan man besöka och göra i Puttgarden?

En av Puttgardens främsta sevärdheter är Fehmarnsundbrücke, en imponerande hängbro som förbinder ön Fehmarn med fastlandet. Bron erbjuder en spektakulär utsikt över Östersjön och är en utmärkt plats för att ta fina foton. Historieintresserade kommer att älska ett besök på Puttgardens slott, en medeltida fästning med anor från 1200-talet. Resterna av detta slott ger en fascinerande inblick i regionens turbulenta historia.

För dem som gillar friluftsliv erbjuder området runt Puttgarden en mängd vandrings- och cykelmöjligheter. Ön Fehmarn genomkorsas av ett nätverk av välutvecklade cykelvägar, vilket gör det till en idealisk plats för att utforska naturen och njuta av fantastiska vyer. Naturälskare kan också besöka det närliggande naturreservatet Wallnau, där man kan se många flyttfåglar.

När det gäller lokaltrafiken är Puttgarden väl försörjt med kollektivtrafik. Bussar går mellan staden och andra delar av ön, vilket gör det enkelt för besökare att ta sig runt. Dessutom är Puttgarden station avgångsplats för färjor som förbinder ön med den danska staden Rødby. Denna färja är inte bara bekväm för dem som vill utforska Danmark, utan erbjuder också en unik upplevelse att korsa Östersjön.

Puttgarden är därför ett perfekt resmål för dem som vill koppla av på vackra stränder, samtidigt som de har möjlighet att upptäcka historiska platser och njuta av den omgivande naturen.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid