Rodby
Resa direkt till Puttgarden med färja, tåg
Puttgarden
Se priser

Hur tar man sig från Rodby till Puttgarden med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Rodby till Puttgarden? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Rodby till Puttgarden är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Rodby till Puttgarden, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Rodby till Puttgarden så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Scandlines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Rodby Puttgarden som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Scandlines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Rodby till Puttgarden behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Rodby till Puttgarden

Avgångshamn
Rodby
Danmark
Ankomsthamn
Puttgarden
Tyskland
Avstånd
25 km
Färjerederier
Scandlines
Frekvens av överfarter
46 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
50 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Varför ta en färja från Rodby till Puttgarden?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Rodby till Puttgarden vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Puttgarden. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Rodby till Puttgarden är ett idealiskt sätt att resa.

För att få lite havsluft
Hälsofördelarna med havsluft är många. I Rodby kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Scandlines-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Puttgarden full av energi.
Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
På tåg, buss eller flyg är det ofta mycket komplicerat och ibland omöjligt att resa med denna besvärliga följeslagare: din cykel. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du reser från Rodby till Puttgarden i lugn och ro, utan att behöva vara rädd för att din motorcykel ska skadas. Du stiger på din cykel i Puttgarden för att gå av båten.
Du får mycket mer vila än i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Färjeresan Rodby Puttgarden är precis tvärtom. Färjor som drivs av Scandlines är utformade med områden som är avsedda för avkoppling eller underhållning: lounger eller hytter, solarium utomhus, barer och restauranger... Du anländer till Puttgarden utan stress och helt avslappnad.

Var avgår färjorna från i Rodby? Var anländer båtarna i Puttgarden?

Avgångshamn i Rodby

Scandliness färjor till Puttgarden avgår från följande hamnar i Rodby:

Rodby
Karta

Ankomsthamn i Puttgarden

Scandlines fartyg anländer till Puttgarden från följande hamnar:

Puttgarten
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Vilka bolag trafikerar mellan Rodby och Puttgarden?

Om du vill resa mellan Rodby och Puttgarden med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Scandlines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Scandlines Rodby Puttgarden
Scandlines
Scandlines grundades 1998 och har sitt säte i Danmark. Det erbjuder överfarter mellan Danmark och Tyskland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Rodby-Puttgarden och boka en biljett från Scandlines mellan Rodby och Puttgarden. Scandlines kör 46 överfarter per dag till Puttgarden från Rodby och restiden är 50 minuter. Mer information om Scandlines
50 minuter
46 överfarter per dag

FAQ

Om du tar en färja från Rodby till Puttgarden tar det minst 50 minuter att täcka de 25 km mellan Rodby och Puttgarden.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Rodby och Puttgarden på vintern) och färjerederiet (Scandlines). Det finns för närvarande 46 överfarter per dag mellan Rodby och Puttgarden.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Rodby och Puttgarden: Scandlines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Scandlines.

Innan du bokar, jämför priserna på Scandlines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Rodby Puttgarden kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Rodby och Puttgarden reser du 25 km.

Hur är en färjeöverfart från Rodby till Puttgarden?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Rodby och Puttgarden kan se ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Rodby Puttgarden-kryssning ombord på Scandlines har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Rodby till avstigning i Puttgarden. Du hittar också praktisk information om Rodby och Puttgarden.

Ombordstigning i Rodby

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Rodby Puttgarden börjar:

  • Presentationstid i Rodbys hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Rodby inom den tidsgräns som Scandlines har fastställt. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning på överfarten Rodby - Puttgarden / Gå till Scandlines-diskarna i Rodby färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Puttgarden / Från färjeterminalen i Rodby uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du Scandliness personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.
Livet ombord på färjan mellan Rodby och Puttgarden

På Scandlines-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Färjan närmar sig Puttgarden, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Puttgarden:

  • Närmar sig Puttgardens hamn / Du får återvända till fartygets garage när färjan har lagt till. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Puttgardens hamn från ytterdäcken.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Puttgarden Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Puttgarden / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Det går ännu snabbare som fotgängare. I Puttgarden kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen börjar din vistelse i Puttgarden på allvar!
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid