Rekommenderad rutt
Oskarshamn
Resa direkt till Visby med färja
Visby
Se priser
Alternativa rutter
Oskarshamn
Resa med buss till Västervik
Västervik
Resa med färja till Visby
Visby
Se priser

Hur tar man sig från Oskarshamn till Visby med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Oskarshamn till Visby? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Oskarshamn till Visby är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Oskarshamn till Visby, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Oskarshamn till Visby så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Destination Gotland. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Oskarshamn Visby som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Destination Gotland-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Oskarshamn till Visby behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Oskarshamn till Visby

Avgångshamn
Oskarshamn
Sverige
Ankomsthamn
Visby
Sverige
Gotland
Avstånd
118 km
Färjerederier
Destination Gotland
Frekvens av överfarter
3 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
2 timmar 55 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Oskarshamn Visby: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Oskarshamn till Visby kan du hitta biljetter från 301 kr för en person om du reser utan bil till 1538 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Oskarshamn till Visby är 833 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Oskarshamn till Visby är 3 timmar 4 minuter. De långsammaste färjorna tar 3 timmar 10 minuter att nå Visby, medan de snabbaste båtarna anländer till Visby på 2 timmar 55 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Oskarshamn kl 11:50. Den sista båten till Visby avgår från hamnen i Oskarshamn kl 21:05.

Genomsnittspris för en Oskarshamn till Visby färjeöverfart
833 kr
Prisintervall för färjor Oskarshamn Visby (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
301 kr - 1538 kr
Genomsnittlig överfartstid Oskarshamn Visby
3 timmar 4 minuter
Avgångstid för första färjan till Visby
11:50
Tid då sista färjan avgår till Visby
21:05
Ankomsttid för första färjan till Visby
00:10
Ankomsttid för sista färjan till Visby
23:05

Varför ta en färja från Oskarshamn till Visby?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Oskarshamn till Visby vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Visby. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Oskarshamn till Visby är ett idealiskt sätt att resa.

Njut av den friska havsluften
Havets hälsofördelar är sedan länge bevisade. I Oskarshamn kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Destination Gotland-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Visby full av energi.
Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Generellt sett är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Visby eller någon annanstans. Problemet är att man sitter fast i sitt säte i flera timmar. Under överfarten Oskarshamn-Visby på Destination Gotland-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Tjänsterna och frihetsgraden under en flygning är radikalt annorlunda!
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Med tåg, buss eller flyg tillämpas ofta ett överskott på ett gratis bagage och varje ytterligare bagage genererar en extra kostnad. När du går ombord på en Destination Gotland-färja i Oskarshamn får du dock ta med dig så mycket bagage som du vill, så länge det finns i ditt fordon. Om du reser som fotgängare kan villkoren vara mer restriktiva eftersom du måste bära ditt bagage med dig tills du anländer till Visby. Det är dock tillrådligt att fråga besättningen på Destination Gotland, eftersom det ofta finns bagageförvaringsskåp där passagerarna kan förvara sitt bagage under överfarten.

Vilka bolag trafikerar mellan Oskarshamn och Visby?

Om du vill resa mellan Oskarshamn och Visby med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Destination Gotland som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Destination Gotland Oskarshamn Visby
Destination Gotland
Destination Gotland bedriver färjetrafik till Sverige, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Oskarshamn och Visby. På Vivanoda kan du jämföra priser för Oskarshamn-Visby och boka en biljett från Destination Gotland mellan Oskarshamn och Visby. Destination Gotland kör 3 överfarter per dag till Visby från Oskarshamn och restiden är 2 timmar 55 minuter. Mer information om Destination Gotland
2 timmar 55 minuter
3 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Oskarshamn? Var anländer båtarna i Visby?

Avgångshamn i Oskarshamn

Destination Gotlands färjor till Visby avgår från följande hamnar i Oskarshamn:

Oskarshamn
Karta

Ankomsthamn i Visby

Destination Gotland fartyg anländer till Visby från följande hamnar:

Visby
Karta
Andra alternativa avgångar från Oskarshamn till Visby
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Oskarshamn till Visby tar det minst 2 timmar 55 minuter att täcka de 118 km mellan Oskarshamn och Visby.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Oskarshamn och Visby på vintern) och färjerederiet (Destination Gotland). Det finns för närvarande 3 överfarter per dag mellan Oskarshamn och Visby.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Oskarshamn och Visby: Destination Gotland.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Destination Gotland.

Innan du bokar, jämför priserna på Destination Gotland på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Oskarshamn Visby kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Oskarshamn och Visby reser du 118 km.

För att åka med båt från Oskarshamn till Visby kan du hitta priser från 301 kr för det lägsta, till 1538 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 833 kr.

Den första färjan avgår från Oskarshamn kl 11:50 till Visby.

Den sista färjan till Visby avgår vanligtvis från Oskarshamn kl 21:05.

Din erfarenhet av färjeöverfart från Oskarshamn till Visby

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Oskarshamn till Visby ser ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Destination Gotland, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Oskarshamn till avstigning i Visby. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Oskarshamn och Visby.

Redo för ombordstigning i Oskarshamn

Innan din färjeresa med Oskarshamn Visby börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Oskarshamn / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med Destination Gotland) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Oskarshamn. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Oskarshamn - Visby / I Oskarshamn visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Destination Gotland-bokföringen vid Oskarshamn färjeterminal. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Visby / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Oskarshamn som uppmanar dig att gå ombord. Om du reser med bil kommer Destination Gotland-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Överfart från Oskarshamn till Visby: ombord på fartyget...

På Destination Gotland-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Visby är i sikte, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Visby:

  • Färjan går in i Visby Harbour / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Visbys hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Oskarshamn till Visby i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Visby.
  • Lämna fartyget och utforska Visby / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. I Visby kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen lämnar du hamnen och Visby väntar på dig!
Färja Oskarshamn Visby - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Oskarshamn till Visby

Vad kan man besöka och göra i Visby?

Visbys huvudattraktion är utan tvekan dess vallar, med anor från 1200-talet. Den är en av de bäst bevarade i Europa, och en promenad längs vallarna bjuder på hisnande vyer över staden. Innanför befästningarna finns charmiga kullerstensgator med pastellfärgade medeltida hus. Stadskärnan är full av livliga torg, restauranger, lokala hantverksbutiker och museer som ger en glimt av stadens rika historia.

Det bästa sättet att ta sig runt i Visby är till fots. Staden är kompakt och lätt att ta sig fram till fots, vilket gör att besökarna kan njuta av den medeltida atmosfären. Man kan också hyra cyklar för att utforska omgivningarna, inklusive de vackra vita sandstränderna i närheten.

För resenärer som anländer från utlandet erbjuder Visby flygplats direktflyg från ett antal europeiska städer. Det är också möjligt att ta en färja från det svenska fastlandet. Väl framme i Visby är kollektivtrafiken effektiv och det är lätt att ta sig runt, med bussar som trafikerar alla stadens huvudattraktioner.

Visby är ett måste för den historieintresserade, men här finns också en livlig atmosfär och ett rikt kulturliv. Oavsett anledningen till ditt besök kommer du garanterat att förföras av den medeltida charmen i denna extraordinära stad.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid