Rekommenderad rutt
Malmö
Resa direkt till Lübeck med tåg, färja, buss
Lübeck
Se priser
Alternativa rutter
Malmö
Resa med tåg, buss till Köpenhamn
Köpenhamn
Resa med tåg, buss till Lübeck
Lübeck
Se priser
Malmö
Resa med buss till Hamburg
Hamburg
Resa med buss, tåg, samåkning till Lübeck
Lübeck
Se priser

Hur tar man sig från Malmö till Travemünde med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Malmö till Travemünde? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Malmö till Travemünde är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Malmö till Travemünde, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Malmö till Travemünde så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Finnlines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Malmö Travemünde som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Finnlines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Malmö till Travemünde behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Malmö till Travemünde

Avgångshamn
Malmö
Sverige
Ankomsthamn
Lübeck
Tyskland
Schleswig-Holstein
Avstånd
243 km
Färjerederier
Finnlines
Frekvens av överfarter
3 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
8 timmar 50 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Malmö Travemünde: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Malmö till Travemünde kan du hitta biljetter från 208 kr för en person om du reser utan bil till 4753 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Malmö till Travemünde är 1411 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Malmö till Travemünde är 9 timmar 7 minuter. De långsammaste färjorna tar 10 timmar att nå Travemünde, medan de snabbaste båtarna anländer till Travemünde på 8 timmar 45 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Malmö kl 10:00. Den sista båten till Travemünde avgår från hamnen i Malmö kl 22:30.

Genomsnittspris för en Malmö till Travemünde färjeöverfart
1411 kr
Prisintervall för färjor Malmö Travemünde (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
208 kr - 4753 kr
Genomsnittlig överfartstid Malmö Travemünde
9 timmar 7 minuter
Avgångstid för första färjan till Travemünde
10:00
Tid då sista färjan avgår till Travemünde
22:30
Ankomsttid för första färjan till Travemünde
00:15
Ankomsttid för sista färjan till Travemünde
23:00

Varför ta en färja från Malmö till Travemünde?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Malmö till Travemünde vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Travemünde. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Malmö till Travemünde är ett idealiskt sätt att resa.

För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi befinner oss vid kusten letar vi ofta efter platser som erbjuder den bästa havsutsikten. Under överfarten från Malmö till Travemünde, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Finnlines-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Överallt ger stora fönster dig en extraordinär utsikt över det azurblå havet för att du ska få ut det mesta av dess lugnande kraft.
Att ta sig tid blir ett nöje
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Ändå kommer du att njuta av att sätta segel från Malmö på en Finnlines-färja som färdas de 243 km till Travemünde i mindre än 40 km/h. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Du kanske till och med tycker att din överfart Malmö-Travemünde är lite för kort!
Det är inget problem att transportera din cykel
På tåg, buss eller flyg är det ofta mycket komplicerat och ibland omöjligt att resa med denna besvärliga följeslagare: din cykel. På en färja har du dock inte detta problem: din cykel lastas direkt i fartygets enorma garage. Du reser från Malmö till Travemünde i lugn och ro, utan att behöva vara rädd för att din motorcykel ska skadas. Du stiger på din cykel i Travemünde för att gå av båten.

Vilka bolag trafikerar mellan Malmö och Travemünde?

Om du vill resa mellan Malmö och Travemünde med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Finnlines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Finnlines Malmö Travemünde
Finnlines
Finnlines grundades 1948 och har sitt säte i Finland. Företaget trafikerar Finland, Tyskland, Sverige och Polen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Malmö-Travemünde och boka en biljett från Finnlines mellan Malmö och Travemünde. Finnlines kör 3 överfarter per dag till Travemünde från Malmö och restiden är 8 timmar 50 minuter. Mer information om Finnlines
8 timmar 50 minuter
3 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Malmö? Var anländer båtarna i Travemünde?

Avgångshamn i Malmö

Finnliness färjor till Travemünde avgår från följande hamnar i Malmö:

Malmo
Karta

Ankomsthamn i Travemünde

Finnlines fartyg anländer till Travemünde från följande hamnar:

Lübeck Travemünde
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Malmö till Travemünde tar det minst 8 timmar 50 minuter att täcka de 243 km mellan Malmö och Travemünde.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Malmö och Travemünde på vintern) och färjerederiet (Finnlines). Det finns för närvarande 3 överfarter per dag mellan Malmö och Travemünde.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Malmö och Travemünde: Finnlines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Finnlines.

Innan du bokar, jämför priserna på Finnlines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Malmö Travemünde kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Malmö och Travemünde reser du 243 km.

För att åka med båt från Malmö till Travemünde kan du hitta priser från 208 kr för det lägsta, till 4753 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1411 kr.

Den första färjan avgår från Malmö kl 10:00 till Travemünde.

Den sista färjan till Travemünde avgår vanligtvis från Malmö kl 22:30.

Hur är en färjeöverfart från Malmö till Travemünde?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Malmö till Travemünde ser ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Malmö till avstigning i Travemünde, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Finnlines sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Malmö och Travemünde.

Ombordstigning i Malmö

Innan din färjeresa med Malmö Travemünde börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Malmös hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Malmö inom den tidsgräns som Finnlines har fastställt. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Malmö - Travemünde / Vid färjeterminalen i Malmö letar du efter Finnlines-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Travemünde / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Malmö som uppmanar dig att gå ombord. Med bil följer du Finnliness personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på fartyget mellan Malmö och Travemünde

Ombord på Finnlines-fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Färjans ankomst till Travemünde

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Travemünde:

  • Travemünde Harbour är i sikte / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Travemündes hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Travemünde Harbour.
  • Lämna fartyget och Travemünde är ditt / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Travemünde. Äntligen har din semester i Travemünde börjat på allvar!
Färja Malmö Travemünde - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Malmö till Travemünde

Vad kan man besöka och göra i Travemünde?

En av Lübecks största attraktioner är dess historiska centrum, som omges av välbevarade stadsmurar. När du promenerar genom de kullerstensbelagda gatorna kommer du att upptäcka magnifika byggnader i rött tegel, korsvirkeshus och imponerande kyrkor. Den berömda kyrkan St Mary, med sitt 125 meter höga torn, erbjuder en spektakulär panoramautsikt över staden.

Holstentor är utan tvekan Lübecks landmärke. Det är en imponerande medeltida port som fungerade som stadens huvudingång. Idag finns här stadens historiska museum, där du kan lära dig mer om Lübecks historia.

Lübeck är också känt för sina utsökta marsipankakor. Butiken Niederegger är ett måste för alla som älskar denna specialitet. Här finns ett brett utbud av marsipanprodukter samt hembakade kakor och choklad.

Lübeck är väl försörjt med regionaltåg och bussar. När du väl är här kan du enkelt ta dig runt till fots eller med cykel. Lübeck har också ett lokalt bussystem, vilket gör det till ett bekvämt sätt att ta sig runt i staden och dess omgivningar.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid