Dover
Resa direkt till Calais med färja, samåkning, buss
Calais
Se priser

Hur tar man sig från Dover till Calais med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Dover till Calais? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Dover till Calais är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Dover till Calais, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Dover till Calais så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som DFDS Seaways, P&O Ferries eller Norfolk Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Dover Calais som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Norfolk Line, P&O Ferries eller DFDS Seaways-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Dover till Calais behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Dover till Calais

Avgångshamn
Dover
Storbritannien
England
Ankomsthamn
Calais
Frankrike
Nord-Pas de Calais
Avstånd
42 km
Färjerederier
DFDS Seaways, P&O Ferries, Norfolk Line
Frekvens av överfarter
38 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
1 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Varför ta en färja från Dover till Calais?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Dover till Calais vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Calais. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Dover till Calais är ett idealiskt sätt att resa.

Att ta sig tid blir ett nöje
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Att segla i mindre än 40 km/h ombord på en Norfolk Line, P&O Ferries eller DFDS Seaways-färja för de 42 km mellan Dover och Calais blir ett avkopplande stopp. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Du kanske till och med ångrar att du anlände till Calais så snabbt!
För bekvämligheten i en hytt
Även om det är frivilligt att boka en hytt på överfarten från Dover till Calais är det en bekvämlighet som man bör njuta av. Precis som riktiga hotellrum erbjuder de resenärerna sängar, badrum och, i vissa sviter, porthål och balkonger. Även på en dagsöverfart är det fortfarande möjligt att njuta av avskildheten i en hytt och det är mycket bekvämare än att sitta i en salong.
Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Generellt sett är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Calais eller någon annanstans. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. Under överfarten Dover-Calais på DFDS Seaways, P&O Ferries eller Norfolk Line-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Tjänsterna och frihetsgraden under en flygning är radikalt annorlunda!

Var avgår färjorna från i Dover? Var anländer båtarna i Calais?

Avgångshamn i Dover

Norfolk Line, P&O Ferries eller DFDS Seawayss färjor till Calais avgår från följande hamnar i Dover:

Dover Ferry Terminal
Karta

Ankomsthamn i Calais

DFDS Seaways, P&O Ferries eller Norfolk Line fartyg anländer till Calais från följande hamnar:

Calais Terminal Est Car Ferry
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Vilka bolag trafikerar mellan Dover och Calais?

Om du vill resa mellan Dover och Calais med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Norfolk Line, P&O Ferries eller DFDS Seaways som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Norfolk Line Dover Calais
Norfolk Line
Norfolk Line är ett passagerarrederi som 2010 förvärvades av DFDS Seaways. På Vivanoda kan du jämföra priser för Dover-Calais och boka en biljett från Norfolk Line mellan Dover och Calais. Mer information om Norfolk Line
P&O Ferries Dover Calais
P&O Ferries
P&O Ferries är ett engelskt företag med säte i Dover. Det är listat på Vivanoda som är en jämförelseguide som gör att du kan hitta en billig P&O Ferries Dover Calais-överfart. På Vivanoda kan du jämföra priser för Dover-Calais och boka en biljett från P&O Ferries mellan Dover och Calais. P&O Ferries kör 23 överfarter per dag till Calais från Dover och restiden är 1 timmar 30 minuter. Mer information om P&O Ferries
1 timmar 30 minuter
23 överfarter per dag
DFDS Seaways Dover Calais
DFDS Seaways
DFDS Seaways är ett färjerederi med säte i Köpenhamn, Danmark, som tillhandahåller passagerar- och fordonsförbindelser mellan hamnar i norra Europa, inklusive hamnarna i Dover, Antwerpen och Calais till Storbritannien, men även mellan hamnarna i Oslo och Köpenhamn, mellan hamnar i Norge och Sverige och andra hamnar i Europa. På Vivanoda kan du jämföra priser för Dover-Calais och boka en biljett från DFDS Seaways mellan Dover och Calais. DFDS Seaways kör 15 överfarter per dag till Calais från Dover och restiden är 1 timmar 30 minuter. Mer information om DFDS Seaways
1 timmar 30 minuter
15 överfarter per dag

FAQ

Om du tar en färja från Dover till Calais tar det minst 1 timmar 30 minuter att täcka de 42 km mellan Dover och Calais.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Dover och Calais på vintern) och färjerederiet (Norfolk Line, P&O Ferries och DFDS Seaways). Det finns för närvarande 38 överfarter per dag mellan Dover och Calais.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Dover och Calais: Norfolk Line, P&O Ferries och DFDS Seaways.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av DFDS Seaways, P&O Ferries, Norfolk Line.

Innan du bokar, jämför priserna på DFDS Seaways, P&O Ferries, Norfolk Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Dover Calais kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Dover och Calais reser du 42 km.

Hur är färjeöverfarten från Dover till Calais?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Dover till Calais ser ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med DFDS Seaways, P&O Ferries eller Norfolk Line, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Dover till avstigning i Calais. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Dover och Calais.

Redo för ombordstigning i Dover

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Dover Calais med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Dover / Du bör anlända till hamnen i Dover i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt DFDS Seaways, P&O Ferries eller Norfolk Line-bolag. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Dover - Calais / Gå till DFDS Seaways, P&O Ferries eller Norfolk Line-diskarna i Dover färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Calais / Informationsmeddelanden sänds i Dover färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. Om du reser med bil kommer DFDS Seaways, P&O Ferries eller Norfolk Line-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.
Livet ombord på färjan mellan Dover och Calais

På Norfolk Line, P&O Ferries eller DFDS Seaways-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Calais är i sikte, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Calais:

  • Närmar sig Calaiss hamn / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Calaiss hamn.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Calais Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Calais / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. I Calais kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen börjar din vistelse i Calais på allvar!
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid