Resa till Polen med färja

Att resa till Polen med färja är ett utmärkt val! Polen trafikeras av 5 rederier (Polferries, Finnlines, Stena Line, Unity Line eller TT-Line). Dessa företag trafikerar 6 färjerutter till Polen och betjänar hamnarna i Nynäshamn, Gdansk, Helsingfors, Gdynia, Karlskrona, Malmö, Swinoujscie och Ystad.

För att vara säker på att hitta en billig färjebiljett till Polen rekommenderar vi att du använder vår sökmotor som jämför erbjudanden, priser och tillgänglighet hos Polferries, Finnlines, Stena Line och Unity Line.

Med en total frekvens på över 12 överfarter per dag, beroende på årstid, från 3 länder (Sverige, Polen och Finland) har du många alternativ för att planera din färjeöverfart till Polen.

Den snabbaste överfarten tar 5 timmar 50 minuter (Trelleborg - Swinoujscie) med en sträcka på 177 km och den längsta 18 timmar (Nynäshamn - Gdansk) med en sträcka på 508 km.

Färja till Polen i siffror

Länder
Sverige
Polen
Finland
Antal överfarter
12 överfarter per dag
Antal hamnar
9
Antal färjeförbindelser
6
Antal färjerederier
5
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Viktiga färjeöverfarter till Polen

Sök i Vivanoda efter de snabbaste, längsta eller mest frekventa färjorna till Polen. Jämför erbjudanden från Polferries, Finnlines, Stena Line, Unity Line och TT-Line och boka din biljett till Polen.

Mest populära färjerutter till Polen

Letar du efter en färja till Polen? Upptäck de populäraste rutterna som låter dig segla mellan olika delar av landet och utomlands. Oavsett om du vill nå öar, historiska hamnar eller pittoreska stränder är färjor ett praktiskt och bekvämt sätt att resa i Polen.

Populära färjerutter i Polen inkluderar destinationer som Nynäshamn, Gdansk, Helsingfors, Gdynia, Karlskrona, Malmö, Swinoujscie och Ystad och många andra. Moderna färjor i Polen erbjuder fantastiska faciliteter och tjänster, från bekväma hytter till restauranger ombord och aktiviteter för hela familjen.

Använd vårt prisjämförelseverktyg för att hitta de bästa erbjudandena på färjebiljetter till Polen och planera din resa. Med vårt lättanvända sökverktyg kan du hitta erbjudanden och tidtabeller från flera färjerederier, inklusive Polferries, Finnlines, Stena Line, Unity Line eller TT-Line. Det finns garanterat ett erbjudande som passar dina behov och din budget bäst. Sök i alla 6 färjerutter!

Båt till Polen från Sverige

Nynäshamn Sverige
Gdansk Polen
Från 879 kr
 • Polferries Nynäshamn Gdansk
  Polferries
  7 överfarter i veckan
  18 timmar
  508 km
Karlskrona Sverige
Gdynia Polen
Från 451 kr
 • Stena Line Karlskrona Gdynia
  Stena Line
  4 överfarter per dag
  10 timmar 20 minuter
  263 km
Malmö Sverige
Swinoujscie Polen
 • Finnlines Malmö Swinoujscie
  Finnlines
  205 km
Ystad Sverige
Swinoujscie Polen
Från 463 kr
 • Polferries Ystad Swinoujscie
  Polferries
  3 överfarter per dag
  6 timmar 10 minuter
  171 km
 • Unity Line Ystad Swinoujscie
  Unity Line
  14 överfarter i veckan
  6 timmar 30 minuter
  171 km
Trelleborg Sverige
Swinoujscie Polen
Från 555 kr
 • TT-Line Trelleborg Swinoujscie
  TT-Line
  9 överfarter i veckan
  5 timmar 50 minuter
  177 km
 • Unity Line Trelleborg Swinoujscie
  Unity Line
  177 km

Båt till Polen från Finland

Helsingfors Finland
Gdynia Polen
 • Finnlines Helsingfors Gdynia
  Finnlines
  737 km
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Vanliga frågor om att resa med färja till Polen

Sök helt enkelt efter färjor till Polen på Vivanoda bland de 6 linjer vi erbjuder och jämför priser. Slutligen väljer du önskad färjeöverfart och bokar den.

Det finns 5 färjerederier som trafikerar till Polen: Polferries, Finnlines, Stena Line, Unity Line och TT-Line ...

Nynäshamn-Gdansk, Helsingfors-Gdynia, Karlskrona-Gdynia och Malmö-Swinoujscie är de mest populära färjerutorna för resenärer.

Färja till Polen - Jämför priser på överfarter och boka

Färjeresa till Polen

Polen: Besök landet efter din färjeresa

Att resa med färja i Polen är en unik upplevelse som ger resenärerna chansen att upptäcka de naturliga, historiska och kulturella skönheterna i detta fascinerande land. Med sina många hamnar är Polen en idealisk destination för alla som älskar maritima äventyr.

En av huvudattraktionerna på en färjeresa till Polen är hamnen i Gdansk, som ligger vid Östersjön. Denna historiska hamn har spelat en nyckelroll under hela Polens historia och är den perfekta utgångspunkten för att utforska staden Gdansk. Besökare kan vandra på kullerstensgatorna i den gamla staden och beundra den imponerande arkitekturen i de historiska byggnaderna. Hamnen i Gdansk erbjuder också färjeförbindelser till Sverige, vilket ger besökare chansen att upptäcka två länder på en resa.

Hamnen i Gdynia, som också ligger vid Östersjön, är en annan viktig port för färjeresor i Polen. Den har goda förbindelser med staden Gdansk och erbjuder regelbundna förbindelser till Sverige och Finland. Resenärer kan därför kombinera sin färjeresa med ett besök i de nordiska länderna, vilket ger ytterligare en dimension till deras reseupplevelse.

För den som vill utforska Polens kustområden är hamnen i Świnoujście vid Östersjön ett perfekt val. Här finns en rad olika färjor till Sverige som gör det möjligt för resenärer att upptäcka den vackra polska kusten och samtidigt njuta av den kulturella mångfalden i detta grannland.

Hamnen i Szczecin, vid floden Oder, är en annan viktig påstigningsplats för färjeresor i Polen. Denna historiska hamn erbjuder regelbundna förbindelser till Sverige och Danmark, vilket gör det möjligt för resenärer att upptäcka de skandinaviska länderna samtidigt som de upptäcker charmen i denna polska region. Szczecin är också en dynamisk och välkomnande stad som erbjuder en uppsjö av kulturella och historiska sevärdheter att upptäcka.

Slutligen är hamnen i Świnoujście, som ligger vid Polens norra spets, en annan populär avgångsplats för färjeresor. Denna hamn erbjuder förbindelser till Sverige, vilket gör det möjligt för resenärer att upptäcka den kulturella mångfalden i denna gränsregion. Resenärer kan njuta av Östersjöns sandstränder och utforska regionens charmiga kuststäder.

När du reser med färja i Polen är det viktigt att ta hänsyn till färjans tidtabeller och priser. Det är tillrådligt att boka biljetter i förväg, särskilt under turistperioderna, för att undvika besvikelser.

Polen: När är bästa tiden att resa?

Om du gillar varma temperaturer och soliga dagar är sommaren den bästa tiden att besöka Polen. Från juni till augusti ligger temperaturen i genomsnitt mellan 20 och 25°C, med högre toppar som ibland når 30°C. Dagarna är långa, vilket ger dig mer tid att utforska sevärdheterna, de pittoreska städerna och njuta av utomhusaktiviteter. Klimatet kan dock vara oförutsägbart, med perioder av regn och behov av att ta med lämplig utrustning.

På våren (mars till maj) och hösten (september till november) är det mildare temperaturer i Polen, perfekt för vandring, cykling och naturupplevelser. Medeltemperaturen ligger på 10 till 15°C, men det kan vara stora variationer mellan olika regioner. Det är också en mindre turisttät tid på året, så du kan undvika folkmassorna och dra nytta av reducerade biljettpriser.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Alla hamnar med färjeförbindelser i Polen

Alla länder med färjeförbindelse till Polen

None

None
None
None