Göteborg
Resa direkt till Frederikshavn med färja
Frederikshavn
Se priser

Hur tar man sig från Göteborg till Frederikshavn med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Göteborg till Frederikshavn? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Göteborg till Frederikshavn är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Göteborg till Frederikshavn, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Göteborg till Frederikshavn så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Stena Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Göteborg Frederikshavn som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Stena Line-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Göteborg till Frederikshavn behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Göteborg till Frederikshavn

Avgångshamn
Göteborg
Sverige
Ankomsthamn
Frederikshavn
Danmark
Avstånd
91 km
Färjerederier
Stena Line
Frekvens av överfarter
7 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
3 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Göteborg Frederikshavn: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Göteborg till Frederikshavn kan du hitta biljetter från 197 kr för en person om du reser utan bil till 1885 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Göteborg till Frederikshavn är 786 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Göteborg till Frederikshavn är 3 timmar 25 minuter. De långsammaste färjorna tar 3 timmar 45 minuter att nå Frederikshavn, medan de snabbaste båtarna anländer till Frederikshavn på 3 timmar 15 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Göteborg kl 07:30. Den sista båten till Frederikshavn avgår från hamnen i Göteborg kl 15:45.

Genomsnittspris för en Göteborg till Frederikshavn färjeöverfart
786 kr
Prisintervall för färjor Göteborg Frederikshavn (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
197 kr - 1885 kr
Genomsnittlig överfartstid Göteborg Frederikshavn
3 timmar 25 minuter
Avgångstid för första färjan till Frederikshavn
07:30
Tid då sista färjan avgår till Frederikshavn
15:45
Ankomsttid för första färjan till Frederikshavn
10:50
Ankomsttid för sista färjan till Frederikshavn
19:00

Varför ta en färja från Göteborg till Frederikshavn?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Göteborg till Frederikshavn vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Frederikshavn. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Göteborg till Frederikshavn är ett idealiskt sätt att resa.

Njut av en mycket uppmärksam personal
Under hela resan från Göteborg till Frederikshavn kommer en professionell och hjälpsam besättning att finnas till hands för att hjälpa dig. De kommer att orientera dig på fartyget, guida dig till din hytt, servera dig i restaurangen och svara på dina frågor. En informationsdisk finns nästan alltid på fartygets huvuddäck.
Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Generellt sett är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Frederikshavn eller någon annanstans. Problemet är att man sitter fast i sitt säte i flera timmar. Under överfarten Göteborg-Frederikshavn på Stena Line-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Ett flyg kommer aldrig att ge dig så många tjänster under resan.
Att äntligen ta sig tid att resa
Det är välkänt att vi lever i ett samhälle där allt måste gå fort, snabbare och snabbare. Ändå kommer du att njuta av att sätta segel från Göteborg på en Stena Line-färja som färdas de 91 km till Frederikshavn i mindre än 40 km/h. Alla fartyg är utrustade med lounger, restauranger, promenaddäck och ibland mycket mer... Det är inte omöjligt att du kommer att känna att du anlände till Frederikshavn för snabbt, eftersom upplevelsen är så trevlig!

Vilka bolag trafikerar mellan Göteborg och Frederikshavn?

Om du vill resa mellan Göteborg och Frederikshavn med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Stena Line som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Stena Line Göteborg Frederikshavn
Stena Line
Stena Line är ett svenskbaserat färjerederi som erbjuder passagerar- och fordonstrafik mellan hamnar i Västeuropa, bland annat mellan hamnarna Harwich i Storbritannien och Hook of Holland i Nederländerna, mellan Hull och Rotterdam samt mellan Liverpool och Belfast i Nordirland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Göteborg-Frederikshavn och boka en biljett från Stena Line mellan Göteborg och Frederikshavn. Stena Line kör 7 överfarter per dag till Frederikshavn från Göteborg och restiden är 3 timmar 20 minuter. Mer information om Stena Line
3 timmar 20 minuter
7 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Göteborg? Var anländer båtarna i Frederikshavn?

Avgångshamn i Göteborg

Stena Lines färjor till Frederikshavn avgår från följande hamnar i Göteborg:

Gothenburg Elof Lindälvs Gata
Karta

Ankomsthamn i Frederikshavn

Stena Line fartyg anländer till Frederikshavn från följande hamnar:

Frederikshavn
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Göteborg till Frederikshavn tar det minst 3 timmar 20 minuter att täcka de 91 km mellan Göteborg och Frederikshavn.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Göteborg och Frederikshavn på vintern) och färjerederiet (Stena Line). Det finns för närvarande 7 överfarter per dag mellan Göteborg och Frederikshavn.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Göteborg och Frederikshavn: Stena Line.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Stena Line.

Innan du bokar, jämför priserna på Stena Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Göteborg Frederikshavn kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Göteborg och Frederikshavn reser du 91 km.

För att åka med båt från Göteborg till Frederikshavn kan du hitta priser från 197 kr för det lägsta, till 1885 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 786 kr.

Den första färjan avgår från Göteborg kl 07:30 till Frederikshavn.

Den sista färjan till Frederikshavn avgår vanligtvis från Göteborg kl 15:45.

Din erfarenhet av färjeöverfart från Göteborg till Frederikshavn

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Göteborg och Frederikshavn kan se ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Göteborg till avstigning i Frederikshavn, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Stena Line sjöfartsvärld. Du hittar också praktisk information om Göteborg och Frederikshavn.

Avresa från Göteborg med färja

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Göteborg Frederikshavn börjar:

  • Presentation i hamnen i Göteborg / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med Stena Line) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Göteborg. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Göteborg - Frederikshavn / I Göteborg visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Stena Line-bokföringen vid Göteborg färjeterminal. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Frederikshavn / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Göteborg som uppmanar dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från Stena Line att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Ombord på fartyget mellan Göteborg och Frederikshavn

På Stena Line-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Frederikshavn är i sikte, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Frederikshavn:

  • Färjan går in i Frederikshavn Harbour / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Frederikshavn Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Under tiden råder vi dig att njuta av ankomsten till Frederikshavn från ytterdäcket.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Frederikshavn Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Frederikshavn / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. Tullpersonalen i Frederikshavns hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen lämnar du hamnen och Frederikshavn väntar på dig!
Färja Göteborg Frederikshavn - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Göteborg till Frederikshavn

Vad kan man besöka och göra i Frederikshavn?

En av stadens mest populära attraktioner är vattenparken Palmestranden, som erbjuder en mängd olika vattenaktiviteter för hela familjen. Med sina rutschkanor, vågbassänger och flera pooler är denna park ett riktigt paradis för vattenälskare. Du kan också koppla av på den närliggande stranden, där du kan njuta av solen och simma i Nordsjöns klara vatten.

Om du är intresserad av historia får du inte missa ett besök på Bangsbo Museum, som ligger i parken med samma namn. Museet berättar om Fredrikshamns historia genom sina fängslande utställningar, bland annat en samling vikingaartefakter och föremål med anknytning till fiske och navigation. Parken i sig är också en trevlig plats att promenera på, med sina fridfulla trädgårdar och sitt magnifika slott.

Om du vill utforska området runt Fredrikshamn kan du ta färjan till Hirtshals skärgård, känd för sina vackra sandstränder och lugna atmosfär. Du kan också besöka Rubjerg Knude fyr, cirka 30 minuters bilresa från Frederikshavn. Den ikoniska fyren ligger på toppen av en sanddyn och erbjuder en spektakulär utsikt över Nordsjön.

För att ta dig runt i Frederikshavn kan du använda kollektivtrafiken, till exempel bussar och tåg, som trafikerar staden och det omgivande området. Det är också mycket populärt att hyra cykel, så att du kan utforska staden i din egen takt. Om du vill resa till närliggande öar finns det flera färjebolag som trafikerar hamnen i Frederikshavn.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid