Kapellskär
Resa direkt till Mariehamn med färja
Mariehamn
Se priser

Hur tar man sig från Kapellskär till Mariehamn med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Kapellskär till Mariehamn? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Kapellskär till Mariehamn är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Kapellskär till Mariehamn, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Kapellskär till Mariehamn så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Viking Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Kapellskär Mariehamn som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Viking Line-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Kapellskär till Mariehamn behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Kapellskär till Mariehamn

Avgångshamn
Kapellskär
Sverige
Ankomsthamn
Mariehamn
Finland
Åland
Avstånd
64 km
Färjerederier
Viking Line
Frekvens av överfarter
3 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
2 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Varför ta en färja från Kapellskär till Mariehamn?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Kapellskär till Mariehamn vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Mariehamn. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Kapellskär till Mariehamn är ett idealiskt sätt att resa.

Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
Att resa med tåg, flyg eller buss med din cykel blir ofta en mardröm eftersom den är så besvärlig att bära. På en färja har du dock inte detta problem: din cykel lastas direkt i fartygets enorma garage. Du lämnar den där under hela överfarten Kapellskär-Mariehamn i full säkerhet och utan att vara rädd för att den ska skadas. Du stiger på din cykel i Mariehamn för att gå av båten.
För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Att resa med färja är helt enkelt det idealiska sättet att resa mellan Kapellskär och Mariehamn när du är med din familj och särskilt med barn. Allt är enklare. Så snart du lämnar Kapellskär kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Ombord på färjan till Mariehamn flyger tiden förbi snabbare än man tror och denna maritima upplevelse mellan Kapellskär och Mariehamn kommer att förbli oförglömlig för dina barn under lång tid.
Att ta sig tid blir ett nöje
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Ändå kommer du att njuta av att sätta segel från Kapellskär på en Viking Line-färja som färdas de 64 km till Mariehamn i mindre än 40 km/h. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Du kanske till och med tycker att din överfart Kapellskär-Mariehamn är lite för kort!

Vilka bolag trafikerar mellan Kapellskär och Mariehamn?

Om du vill resa mellan Kapellskär och Mariehamn med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Viking Line som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Viking Line Kapellskär Mariehamn
Viking Line
Viking Line, som grundades 1959, är ett finskbaserat färjerederi som trafikerar mellan Finland, Sverige och Estland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Kapellskär-Mariehamn och boka en biljett från Viking Line mellan Kapellskär och Mariehamn. Viking Line kör 3 överfarter per dag till Mariehamn från Kapellskär och restiden är 2 timmar 20 minuter. Mer information om Viking Line
2 timmar 20 minuter
3 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Kapellskär? Var anländer båtarna i Mariehamn?

Avgångshamn i Kapellskär

Viking Lines färjor till Mariehamn avgår från följande hamnar i Kapellskär:

Kapellskar
Karta

Ankomsthamn i Mariehamn

Viking Line fartyg anländer till Mariehamn från följande hamnar:

Mariehamn
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Kapellskär till Mariehamn tar det minst 2 timmar 20 minuter att täcka de 64 km mellan Kapellskär och Mariehamn.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Kapellskär och Mariehamn på vintern) och färjerederiet (Viking Line). Det finns för närvarande 3 överfarter per dag mellan Kapellskär och Mariehamn.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Kapellskär och Mariehamn: Viking Line.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Viking Line.

Innan du bokar, jämför priserna på Viking Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Kapellskär Mariehamn kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Kapellskär och Mariehamn reser du 64 km.

Hur är en färjeöverfart från Kapellskär till Mariehamn?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Kapellskär till Mariehamn ser ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Kapellskär till avstigning i Mariehamn, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Viking Line sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Kapellskär och Mariehamn.

Ombordstigning i Kapellskär

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Kapellskär Mariehamn med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Kapellskär / Du bör anlända till hamnen i Kapellskär i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Viking Line-bolag. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Kapellskär - Mariehamn / Vid färjeterminalen i Kapellskär letar du efter Viking Line-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Mariehamn / Informationsmeddelanden sänds i Kapellskär färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. Med bil följer du Viking Lines personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Livet ombord på färjan mellan Kapellskär och Mariehamn

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Viking Line-fartyget som de vill. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjans ankomst till Mariehamn

Här finns lite information för avstigning i Mariehamn:

  • Mariehamn Harbour är i sikte / Du kommer inte att kunna nå garaget förrän besättningen bjuder in dig. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Mariehamns hamn.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Mariehamn Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Mariehamn / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. I Mariehamn kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen har din semester i Mariehamn börjat på allvar!
Färja Kapellskär Mariehamn - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Kapellskär till Mariehamn

Vad kan man besöka och göra i Mariehamn?

Ett av Mariehamns måste är Ålands sjöfartsmuseum, som berättar om regionens sjöfartshistoria. Museet har en imponerande samling av historiska båtar och artefakter, och erbjuder även en guidad rundtur i museet ombord på en ångbåt. Om du vill fortsätta din kulturella upptäcktsfärd kan du besöka Ålands museum, som presenterar skärgårdens historia och kultur genom interaktiva utställningar.

För en avkopplande stund kan du besöka Lilla Holmens park i centrala staden. Parken har en magnifik havsutsikt och många gångstigar, perfekt för att njuta av den naturliga omgivningen. Och glöm inte att ta en promenad längs Avenue Torggatan, Mariehamns huvudgata, där du hittar massor av kaféer, butiker och restauranger.

Om du vill utforska området runt Mariehamn finns det flera båtturer tillgängliga. Ta en tur till den närliggande ön Märket, där det finns en unik fyr. En annan populär utflykt är till Kökars skärgård, där du kan ta en färja för att upptäcka spektakulära kustlandskap och charmiga fiskebyar.

När det gäller lokaltrafiken har Mariehamn ett väl utbyggt bussnät som täcker hela staden och dess omgivningar på ett utmärkt sätt. Du kan också hyra cyklar för att enkelt ta dig runt i staden. För att nå Mariehamn från fastlandet kan du ta en färja från Sverige eller Finland. Mariehamns flygplats erbjuder också regelbundna flygningar till olika destinationer i Finland och Sverige.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid