Varberg
Resa direkt till Grena med färja
Grena
Se priser

Hur tar man sig från Varberg till Grena med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Varberg till Grena? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Varberg till Grena är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Varberg till Grena, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Varberg till Grena så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Stena Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Varberg Grena som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Stena Line-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Varberg till Grena behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Varberg till Grena

Avgångshamn
Varberg
Sverige
Ankomsthamn
Grena
Danmark
Avstånd
113 km
Färjerederier
Stena Line
Frekvens av överfarter
14 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
4 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Varför ta en färja från Varberg till Grena?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Varberg till Grena vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Grena. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Varberg till Grena är ett idealiskt sätt att resa.

För att få lite havsluft
Det råder inte längre något tvivel om att havsluften har många hälsofördelar. Under överfarten Varberg-Grena kan du gå ut på Stena Line-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. Den friska havsluften och vågorna som gungar färjan kommer att lugna dig omedelbart. Du kommer att anlända till Grena och känna dig helt zen och energisk.
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Med tåg, buss eller flyg tillämpas ofta ett överskott på ett gratis bagage och varje ytterligare bagage genererar en extra kostnad. När du går ombord på en Stena Line-färja i Varberg får du dock ta med dig så mycket bagage som du vill, så länge det finns i ditt fordon. Om du reser utan bil kommer du att vara begränsad i dina rörelser under hela resan till Grena. Många fartyg erbjuder dock bagageförvaring för fotgängare. Kontrollera med Stena Line.
Att ta sig tid blir ett nöje
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Att segla i mindre än 40 km/h ombord på en Stena Line-färja för de 113 km mellan Varberg och Grena blir ett avkopplande stopp. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Du kanske till och med tycker att din överfart Varberg-Grena är lite för kort!

Vilka bolag trafikerar mellan Varberg och Grena?

Om du vill resa mellan Varberg och Grena med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Stena Line som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Stena Line Varberg Grena
Stena Line
Stena Line är ett svenskbaserat färjerederi som erbjuder passagerar- och fordonstrafik mellan hamnar i Västeuropa, bland annat mellan hamnarna Harwich i Storbritannien och Hook of Holland i Nederländerna, mellan Hull och Rotterdam samt mellan Liverpool och Belfast i Nordirland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Varberg-Grena och boka en biljett från Stena Line mellan Varberg och Grena. Stena Line kör 14 överfarter i veckan till Grena från Varberg och restiden är 4 timmar 20 minuter. Mer information om Stena Line
4 timmar 20 minuter
14 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Varberg? Var anländer båtarna i Grena?

Avgångshamn i Varberg

Stena Lines färjor till Grena avgår från följande hamnar i Varberg:

Varberg
Karta

Ankomsthamn i Grena

Stena Line fartyg anländer till Grena från följande hamnar:

Grena
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Varberg till Grena tar det minst 4 timmar 20 minuter att täcka de 113 km mellan Varberg och Grena.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Varberg och Grena på vintern) och färjerederiet (Stena Line). Det finns för närvarande 14 överfarter i veckan mellan Varberg och Grena.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Varberg och Grena: Stena Line.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Stena Line.

Innan du bokar, jämför priserna på Stena Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Varberg Grena kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Varberg och Grena reser du 113 km.

Hur är en färjeöverfart från Varberg till Grena?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Varberg till Grena ser ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Stena Line, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Varberg till avstigning i Grena. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Varberg och Grena.

Ombordstigning i Varberg

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Varberg Grena med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Varbergs hamn / Du bör anlända till hamnen i Varberg i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Stena Line-bolag. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Varberg - Grena / Vid färjeterminalen i Varberg letar du efter Stena Line-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Grena / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Varberg som uppmanar dig att gå ombord. Med bil följer du Stena Lines personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på fartyget mellan Varberg och Grena

På Stena Line-fartygen finns det något för alla. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjans ankomst till Grena

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Grena:

  • Grena Harbour är i sikte / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Grenas hamn.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Grena Harbour.
  • Lämna fartyget och Grena är ditt / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. I Grena kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen har din semester i Grena börjat på allvar!
Färja Varberg Grena - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Varberg till Grena

Vad kan man besöka och göra i Grena?

En av Grenas huvudattraktioner är det imponerande slottet Grena Slot. Det välbevarade slottet byggdes på 1500-talet och ger en fascinerande inblick i regionens historia. Besökare kan utforska de utsmyckade rummen, beundra de magnifika trädgårdarna och lära sig mer om slottets tidigare ägare.

En annan sevärdhet som du inte får missa är Grena Sjöfartsmuseum. Museet ligger i ett före detta skeppsvarv och presenterar regionens sjöfartshistoria och belyser havets betydelse för Grenas handel och kultur. Besökarna kan beundra många historiska båtar, interaktiva utställningar och lära sig mer om navigationens historia.

För naturälskare erbjuder Grena några magnifika sandstränder, perfekta för att koppla av och njuta av den danska solen. Särskilt stranden Grenen är en populär plats där besökare kan beundra det unika fenomenet att Nordsjön och Kattegatt möts. Det är ett spektakulärt naturskådespel som man inte får missa.

När det gäller lokala transporter har Grena ett effektivt bussnät som förbinder staden med det omgivande området. Besökare kan också hyra cyklar för att utforska området på ett miljövänligt sätt och dra nytta av de många väl underhållna cykelvägarna.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid