Färja till Hirtshals

Behöver du ta dig till Hirtshals med färja? Letar du efter information och färjebiljetter till Hirtshals? Vivanoda hjälper dig att hitta de bästa erbjudandena på färjor till Hirtshals från alla 8 hamnar, inklusive Torshavn, Bergen, Kristiansand, Stavanger, Larvik, Langesund och Seydisfjordur. Det finns totalt 7 färjerutter som trafikeras av Smyril Line, Fjord Line och Color Line.

Color Line, Fjord Line och Smyril Line-linjerna till Hirtshals har en frekvens på cirka 10 överfarter per dag.

Den längsta överfarten är cirka 18 timmar på rutten Bergen - Hirtshals (409 km bort) och den snabbaste på rutten Kristiansand - Hirtshals (131 km bort) med en längd på 2 timmar 20 minuter.

Statistik för Hirtshalss färjehamn

Länder
Färöarna
Danmark
Norge
Island
Antal överfarter
10 överfarter per dag
Antal hamnar
8
Antal färjeförbindelser
7
Antal färjerederier
3
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Rekommenderade färjerutter till Hirtshals

Här är de snabbaste och längsta populära färjerutorna till Hirtshals och de med högst frekvens av överfarter.

Tips för billigare och bättre färjeresor till Hirtshals

Du gör rätt val när du väljer färja till Hirtshals. Detta transportmedel har obestridliga fördelar: bekvämt, avkopplande, ekonomiskt... Här är några tips för att spara pengar på din färjeöverfart till Hirtshals och resa under de bästa förutsättningarna:

Kom inte för sent ombord i Hirtshals.
Efter en viss tid är tillträdet till fartyget inte längre garanterat. Se till att du anländer till hamnen i Torshavn, Bergen, Kristiansand, Stavanger, Larvik eller Langesund inom den tidsgräns som fastställts av Smyril Line, Fjord Line och Color Line.
Undvik att boka i sista minuten
Precis som för andra transportsätt tenderar priserna för Color Line, Fjord Line och Smyril Line att stiga när ditt avresedatum närmar sig. Om du bokar tidigt får du vanligtvis de bästa priserna och säkerställer plats.
Missa inte fantastiska erbjudanden från Smyril Line, Fjord Line och Color Line
Färjerederiet (Color Line, Fjord Line och Smyril Line) kan regelbundet erbjuda kampanjpriser och andra intressanta rabatter för resor till Hirtshals. Du kanske kan dra nytta av dessa, så missa inte detta."

Alla färjeövergångar till Hirtshals hamn

Finns det något bättre sätt att börja din resa till Hirtshals än med en färjeöverfart? Smyril Line, Fjord Line och Color Lines färjor till Hirtshals erbjuder ett bekvämt och prisvärt alternativ för resenärer som vill slippa de långa köerna och tråkiga ombordstigningsprocedurerna på flygplatserna. Dessutom kan du ta med dig din bil eller motorcykel ombord, så att du kan utforska Hirtshals och dess omgivningar i full frihet så snart du anländer.

Med ett brett utbud av färjerederier och rutter från Torshavn, Bergen, Kristiansand, Stavanger, Larvik eller Langesund till Hirtshals kan du använda vår prisjämförelseplattform för att hitta de bästa erbjudandena på färjor till Hirtshals för din budget och dina preferenser. Allt du behöver göra är att söka!

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Var ligger färjeterminalen i Hirtshals?

Hirtshals
Hirtshals ligger 0.8 km från Hirtshalss centrum.
Karta

Vanliga frågor om färjor till Hirtshals

För att resa till Hirtshals med färja kan du avgå från 8 hamnar i 3 länder: Torshavn, Bergen, Kristiansand, Stavanger, Larvik, Langesund och Seydisfjordur.

Färjetrafiken till Hirtshals trafikeras av 3 färjerederier: Smyril Line, Fjord Line och Color Line.

Färjetiderna till Hirtshals kan variera avsevärt beroende på årstid och färjerederi (Smyril Line, Fjord Line eller Color Line). Vi rekommenderar starkt att du söker efter tidtabeller på Vivanoda.

Det beror på vilken rutt du vill ta. Den kortaste överfarten på sträckan Kristiansand - Hirtshals tar 2 timmar 20 minuter, medan den längsta överfarten från Bergen - Hirtshals tar nästan 18 timmar.

Priset på en färja till Hirtshals varierar kraftigt beroende på om du reser med bil, till fots eller med cykel och vilken tid på året du väljer. Vivanoda hjälper dig att hitta de bästa erbjudandena från Smyril Line, Fjord Line och Color Line till Hirtshals.

Hirtshals färja - Priser och överfarter till Hirtshals färjeterminal

Färja till Hirtshals: reseguide

Vad att se och göra i Hirtshals?

Hirtshals ligger i nordvästra Danmark och är en charmig kuststad som är väl värd ett besök. Staden är främst känd för sin hamn, som är en av de största i landet, men här finns också många intressanta turistattraktioner och magnifika naturscenerier.

En av Hirtshals huvudattraktioner är Hirtshals fyr. Den byggdes 1863 och står stolt på 35 meters höjd med en hisnande utsikt över Nordsjön. Besökare kan klättra uppför trapporna till fyrens topp och njuta av panoramautsikten över kusten och det omgivande området.

Ett annat måste är Hirtshals fyrmuseum. Här finns en samling historiska föremål och fotografier med anknytning till regionens sjöfartshistoria. Besökarna kan också lära sig mer om navigering i Nordsjön och beundra modellfartyg.

Om du vill koppla av och njuta av solen är Hirtshals strand den rätta platsen. Med sin fina sand och klara vatten är det den perfekta platsen för att simma, sola eller bara promenera längs stranden.

För den som älskar det marina livet är Nordsjöcentret ett måste. Här finns flera akvarier där du kan se en mängd olika marina arter, från exotiska fiskar till maneter och hajar. En unik upplevelse som kommer att glädja både unga och gamla.

När det gäller transport i Hirtshals är det lätt att ta sig runt i staden med cykel eller till fots. Stadskärnan är relativt kompakt, vilket gör det enkelt att utforska de olika turistattraktionerna till fots. Det finns också väl underhållna cykelvägar för att utforska det omgivande området.

Om du vill ta dig runt snabbare eller besöka platser längre bort finns det bussar och taxibilar. Hirtshals har också tågförbindelser med andra städer i Danmark, vilket gör det till en idealisk bas för att utforska regionen.

Hirtshals är ett attraktivt resmål för dem som älskar havet, maritim historia och natur. Tveka inte att lägga till denna charmiga kuststad på din lista över destinationer att besöka i Danmark.

När ta färjan till Hirtshals?

Den bästa tiden att besöka Danmark är i allmänhet på sommaren, från juni till augusti. Under denna period är dagarna långa, temperaturerna behagliga och landskapet frodigt. Medeltemperaturen varierar mellan 15 och 25 grader Celsius, vilket är perfekt för att utforska Danmarks charmiga städer, som Köpenhamn, Århus och Odense. Det är också den perfekta tiden att njuta av de vita sandstränderna vid den danska kusten och utomhusaktiviteter som cykling och sommarfestivaler.

Å andra sidan är den sämsta tiden att resa i Danmark i allmänhet vinter, från december till februari. Medeltemperaturen är kall, mellan -1 och 5 grader Celsius, och dagarna är korta. Men om du är ett vintersportfan är det här den perfekta tiden att besöka Danmark. Du kan utnyttja landets skidorter, åka skridskor på frusna sjöar och njuta av julmarknadernas charm.

Upptäck landet från Hirtshals hamn

Hamnar
Danmark har många hamnar som betjänar olika delar av landet. De mest populära hamnarna för färjeresor är Köpenhamn, Frederikshavn, Hirtshals och Esbjerg. Köpenhamn är en populär hamn för kryssningar till Östersjön, medan Frederikshavn och Hirtshals är transithamnar för resor till Norge och Sverige. Esbjerg är den viktigaste hamnen för färjor till England.

Destinationer
De viktigaste färjedestinationerna i Danmark är Norge, Sverige, Tyskland, England och Island. Vissa överfarter är säsongsbetonade, så det är viktigt att kontrollera tidtabeller och tillgänglighet innan du bokar din biljett.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

None

None
None
None