Rekommenderad rutt
Kristiansand
Resa direkt till Hirtshals med färja
Hirtshals
Se priser
Alternativa rutter
Kristiansand
Resa med tåg, flyg, färja till Stavanger
Stavanger
Resa med färja till Hirtshals
Hirtshals
Se priser

Hur tar man sig från Kristiansand till Hirtshals med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Kristiansand till Hirtshals? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Kristiansand till Hirtshals är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Kristiansand till Hirtshals, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Kristiansand till Hirtshals så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Fjord Line eller Color Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Kristiansand Hirtshals som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Color Line eller Fjord Line-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Kristiansand till Hirtshals behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Kristiansand till Hirtshals

Avgångshamn
Kristiansand
Norge
Ankomsthamn
Hirtshals
Danmark
Avstånd
131 km
Färjerederier
Fjord Line, Color Line
Frekvens av överfarter
5 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
2 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Kristiansand Hirtshals: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Kristiansand till Hirtshals kan du hitta biljetter från 335 kr för en person om du reser utan bil till 2232 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Kristiansand till Hirtshals är 1018 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Kristiansand till Hirtshals är 3 timmar 15 minuter. De långsammaste färjorna tar 3 timmar 55 minuter att nå Hirtshals, medan de snabbaste båtarna anländer till Hirtshals på 2 timmar 25 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Kristiansand kl 07:00. Den sista båten till Hirtshals avgår från hamnen i Kristiansand kl 16:30.

Genomsnittspris för en Kristiansand till Hirtshals färjeöverfart
1018 kr
Prisintervall för färjor Kristiansand Hirtshals (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
335 kr - 2232 kr
Genomsnittlig överfartstid Kristiansand Hirtshals
3 timmar 15 minuter
Avgångstid för första färjan till Hirtshals
07:00
Tid då sista färjan avgår till Hirtshals
16:30
Ankomsttid för första färjan till Hirtshals
09:25
Ankomsttid för sista färjan till Hirtshals
19:45

Varför ta en färja från Kristiansand till Hirtshals?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Kristiansand till Hirtshals vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Hirtshals. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Kristiansand till Hirtshals är ett idealiskt sätt att resa.

Ta med dig obegränsat med bagage
Med tåg, buss eller flyg tillämpas ofta ett överskott på ett gratis bagage och varje ytterligare bagage genererar en extra kostnad. För överfarten Kristiansand-Hirtshals krävs inget tillägg så länge allt ditt bagage finns i din bil. Om du reser utan bil kommer du att vara begränsad i dina rörelser under hela resan till Hirtshals. Det är dock tillrådligt att fråga besättningen på Color Line eller Fjord Line, eftersom det ofta finns bagageförvaringsskåp där passagerarna kan förvara sitt bagage under överfarten.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi åker på semester vid havet söker vi i allmänhet efter havsutsikt så mycket som möjligt (på restaurangen, på hotellet, på en vandring...). Du får en 360-graders utsikt över havet från hamnen i Kristiansand till Hirtshals, oavsett om du äter lunch eller kopplar av i någon av fartygets lounger. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.
Färjor är idealiska för familjer!
Om du har barn finns det inget bättre sätt att resa från Kristiansand till Hirtshals som familj än med färja. Allt är enklare. Så snart du lämnar Kristiansand kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Dina barn kommer att minnas färjeutflykten från Kristiansand till Hirtshals länge.

Vilka bolag trafikerar mellan Kristiansand och Hirtshals?

Om du vill resa mellan Kristiansand och Hirtshals med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Color Line eller Fjord Line som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Color Line Kristiansand Hirtshals
Color Line
Color Line är ett norskt färjerederi med säte i Oslo som trafikerar mellan Norge och Sverige. På Vivanoda kan du jämföra priser för Kristiansand-Hirtshals och boka en biljett från Color Line mellan Kristiansand och Hirtshals. Color Line kör 14 överfarter i veckan till Hirtshals från Kristiansand och restiden är 3 timmar 20 minuter. Mer information om Color Line
3 timmar 20 minuter
14 överfarter i veckan
Fjord Line Kristiansand Hirtshals
Fjord Line
Fjord Line grundades 1993 och har sitt säte i Norge. Det erbjuder överfarter mellan Norge, Danmark och Tyskland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Kristiansand-Hirtshals och boka en biljett från Fjord Line mellan Kristiansand och Hirtshals. Fjord Line kör 3 överfarter per dag till Hirtshals från Kristiansand och restiden är 2 timmar 20 minuter. Mer information om Fjord Line
2 timmar 20 minuter
3 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Kristiansand? Var anländer båtarna i Hirtshals?

Avgångshamn i Kristiansand

Color Line eller Fjord Lines färjor till Hirtshals avgår från följande hamnar i Kristiansand:

Kristiansand
Karta

Ankomsthamn i Hirtshals

Fjord Line eller Color Line fartyg anländer till Hirtshals från följande hamnar:

Hirtshals
Karta
Andra alternativa avgångar från Kristiansand till Hirtshals
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Kristiansand till Hirtshals tar det minst 2 timmar 20 minuter att täcka de 131 km mellan Kristiansand och Hirtshals.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Kristiansand och Hirtshals på vintern) och färjerederiet (Color Line och Fjord Line). Det finns för närvarande 5 överfarter per dag mellan Kristiansand och Hirtshals.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Kristiansand och Hirtshals: Color Line och Fjord Line.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Fjord Line, Color Line.

Innan du bokar, jämför priserna på Fjord Line, Color Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Kristiansand Hirtshals kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Kristiansand och Hirtshals reser du 131 km.

För att åka med båt från Kristiansand till Hirtshals kan du hitta priser från 335 kr för det lägsta, till 2232 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1018 kr.

Den första färjan avgår från Kristiansand kl 07:00 till Hirtshals.

Den sista färjan till Hirtshals avgår vanligtvis från Kristiansand kl 16:30.

Hur är färjeöverfarten från Kristiansand till Hirtshals?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Kristiansand och Hirtshals kan se ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Fjord Line eller Color Line, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Kristiansand till avstigning i Hirtshals. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Kristiansand och Hirtshals.

Ombordstigning i Kristiansand

Innan din färjeresa med Kristiansand Hirtshals börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Kristiansands hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Kristiansand inom den tidsgräns som Color Line eller Fjord Line har fastställt. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Kristiansand - Hirtshals / Gå till Fjord Line eller Color Line-diskarna i Kristiansand färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Hirtshals / Informationsmeddelanden sänds i Kristiansand färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. Med bil följer du Color Line eller Fjord Lines personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på fartyget mellan Kristiansand och Hirtshals

På Fjord Line eller Color Line-fartygen finns det något för alla. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Färjans ankomst till Hirtshals

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Hirtshals:

  • Närmar sig Hirtshalss hamn / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Hirtshalss hamn från båtens däck.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Hirtshals Harbour.
  • Lämna fartyget och Hirtshals är ditt / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. Tullpersonalen i Hirtshalss hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen börjar din vistelse i Hirtshals på allvar!
Färja Kristiansand Hirtshals - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Kristiansand till Hirtshals

Vad kan man besöka och göra i Hirtshals?

En av Hirtshals huvudattraktioner är Hirtshals fyr. Den byggdes 1863 och står stolt på 35 meters höjd med en hisnande utsikt över Nordsjön. Besökare kan klättra uppför trapporna till fyrens topp och njuta av panoramautsikten över kusten och det omgivande området.

Ett annat måste är Hirtshals fyrmuseum. Här finns en samling historiska föremål och fotografier med anknytning till regionens sjöfartshistoria. Besökarna kan också lära sig mer om navigering i Nordsjön och beundra modellfartyg.

Om du vill koppla av och njuta av solen är Hirtshals strand den rätta platsen. Med sin fina sand och klara vatten är det den perfekta platsen för att simma, sola eller bara promenera längs stranden.

För den som älskar det marina livet är Nordsjöcentret ett måste. Här finns flera akvarier där du kan se en mängd olika marina arter, från exotiska fiskar till maneter och hajar. En unik upplevelse som kommer att glädja både unga och gamla.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid