Venedig
Resa direkt till Rovinj med färja, buss, samåkning
Rovinj
Se priser

Hur tar man sig från Venedig till Rovinj med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Venedig till Rovinj? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Venedig till Rovinj är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Venedig till Rovinj, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Venedig till Rovinj så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Venezia Lines, Atlas Kompas, Commodore Cruises , Liberty Lines eller Trieste Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Venedig Rovinj som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Venezia Lines, Commodore Cruises eller Atlas Kompas-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Venedig till Rovinj behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Venedig till Rovinj

Avgångshamn
Venedig
Italien
Veneto
Ankomsthamn
Rovinj
Kroatien
Istrien
Avstånd
109 km
Färjerederier
Venezia Lines, Atlas Kompas, Commodore Cruises , Liberty Lines, Trieste Lines
Frekvens av överfarter
10 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
2 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Venedig Rovinj: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Venedig till Rovinj kan du hitta biljetter från 879 kr för en person om du reser utan bil till 1064 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Venedig till Rovinj är 983 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Venedig till Rovinj är 3 timmar 25 minuter. De långsammaste färjorna tar 5 timmar 30 minuter att nå Rovinj, medan de snabbaste båtarna anländer till Rovinj på 3 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Venedig kl 17:00.

Genomsnittspris för en Venedig till Rovinj färjeöverfart
983 kr
Prisintervall för färjor Venedig Rovinj (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
879 kr - 1064 kr
Genomsnittlig överfartstid Venedig Rovinj
3 timmar 25 minuter
Avgångstid för första färjan till Rovinj
17:00
Ankomsttid för första färjan till Rovinj
20:00
Ankomsttid för sista färjan till Rovinj
22:30

Varför ta en färja från Venedig till Rovinj?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Venedig till Rovinj vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Rovinj. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Venedig till Rovinj är ett idealiskt sätt att resa.

För bekvämligheten i en hytt
Även om det är frivilligt att boka en hytt på överfarten från Venedig till Rovinj är det en bekvämlighet som man bör njuta av. Utrustade med kojer, privata badrum och ibland till och med porthål eller balkonger är hytterna inte olik riktiga hotellrum. Även om deras användning är tydligast vid en överfart med övernattning är det fullt möjligt att boka en under dagen.
Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Som en allmän regel är en resa från Venedig till Rovinj mycket snabbare med flyg. Men det är inte alltid trevligt att vara fastbunden i sitt säte i långa timmar. Under överfarten Venedig-Rovinj på Atlas Kompas, Commodore Cruises eller Venezia Lines-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Du kommer aldrig att ha så mycket frihet och underhållning under en flygning!
Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
På tåg, buss eller flyg är det ofta mycket komplicerat och ibland omöjligt att resa med denna besvärliga följeslagare: din cykel. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du lämnar den där under hela överfarten Venedig-Rovinj i full säkerhet och utan att vara rädd för att den ska skadas. Du hittar den när du går i land vid ankomsten till Rovinj.

Vilka bolag trafikerar mellan Venedig och Rovinj?

Om du vill resa mellan Venedig och Rovinj med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Venezia Lines, Commodore Cruises eller Atlas Kompas som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Venezia Lines Venedig Rovinj
Venezia Lines
Venezia Lines är ett färjerederi baserat i Italien som erbjuder färjetrafik mellan Venedig och de grekiska öarna. På Vivanoda kan du jämföra priser för Venedig-Rovinj och boka en biljett från Venezia Lines mellan Venedig och Rovinj. Venezia Lines kör 7 överfarter i veckan till Rovinj från Venedig och restiden är 3 timmar 50 minuter. Mer information om Venezia Lines
3 timmar 50 minuter
7 överfarter i veckan
Commodore Cruises  Venedig Rovinj
Commodore Cruises
Commodore Cruises är ett färjerederi med säte i Monaco som erbjuder kryssningar över Medelhavet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Venedig-Rovinj och boka en biljett från Commodore Cruises mellan Venedig och Rovinj. Mer information om Commodore Cruises
Atlas Kompas Venedig Rovinj
Atlas Kompas
Atlas Kompas bedriver färjetrafik till Italien och Kroatien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Venedig och Rovinj. På Vivanoda kan du jämföra priser för Venedig-Rovinj och boka en biljett från Atlas Kompas mellan Venedig och Rovinj. Atlas Kompas kör 3 överfarter i veckan till Rovinj från Venedig och restiden är 2 timmar 30 minuter. Mer information om Atlas Kompas
2 timmar 30 minuter
3 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Venedig? Var anländer båtarna i Rovinj?

Avgångshamn i Venedig

Venezia Lines, Commodore Cruises eller Atlas Kompass färjor till Rovinj avgår från följande hamnar i Venedig:

Venezia Tronchetto
Karta

Ankomsthamn i Rovinj

Atlas Kompas, Commodore Cruises eller Venezia Lines fartyg anländer till Rovinj från följande hamnar:

Rovinj
Karta
Andra alternativa avgångar från Venedig till Rovinj
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Venedig till Rovinj tar det minst 2 timmar 30 minuter att täcka de 109 km mellan Venedig och Rovinj.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Venedig och Rovinj på vintern) och färjerederiet (Venezia Lines, Commodore Cruises och Atlas Kompas). Det finns för närvarande 10 överfarter i veckan mellan Venedig och Rovinj.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Venedig och Rovinj: Venezia Lines, Commodore Cruises och Atlas Kompas.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Venezia Lines, Atlas Kompas, Commodore Cruises , Liberty Lines, Trieste Lines.

Innan du bokar, jämför priserna på Venezia Lines, Atlas Kompas, Commodore Cruises , Liberty Lines, Trieste Lines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Venedig Rovinj kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Venedig och Rovinj reser du 109 km.

För att åka med båt från Venedig till Rovinj kan du hitta priser från 879 kr för det lägsta, till 1064 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 983 kr.

Den första färjan avgår från Venedig kl 17:00 till Rovinj.

Upplev en färjeöverfart från Venedig till Rovinj

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Venedig och Rovinj kan se ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Venedig till avstigning i Rovinj, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Venezia Lines, Atlas Kompas, Commodore Cruises , Liberty Lines och Trieste Lines sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Venedig och Rovinj.

Avresa från Venedig med färja

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Venedig Rovinj börjar:

  • Presentationstid i Venedigs hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Venedig inom den tidsgräns som Venezia Lines, Commodore Cruises eller Atlas Kompas har fastställt. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Venedig - Rovinj / Gå till Atlas Kompas, Commodore Cruises eller Venezia Lines-diskarna i Venedig färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Rovinj / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Venedig som uppmanar dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från Venezia Lines, Commodore Cruises eller Atlas Kompas att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Livet ombord på färjan mellan Venedig och Rovinj

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Venezia Lines, Commodore Cruises eller Atlas Kompas-fartyget som de vill. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Rovinj är i sikte, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Rovinj:

  • Närmar sig Rovinjs hamn / Du får återvända till fartygets garage när färjan har lagt till. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Rovinjs hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Rovinj Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Rovinj / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. I Rovinj kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen börjar din vistelse i Rovinj på allvar!
Färja Venedig Rovinj - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Venedig till Rovinj

Vad kan man besöka och göra i Rovinj?

Det som gör Rovinj unikt är den medeltida gamla stadsdelen som ligger på en smal halvö. De smala, slingrande kullerstensgatorna, kantade av färgglada hus med fönsterluckor av trä, skapar en romantisk och autentisk atmosfär. Strosa genom de smala gatorna, upptäck lugna torg och beundra panoramautsikten från den gamla stadsmuren.

En av Rovinjs huvudattraktioner är S:ta Eufemias katedral, som dominerar staden från sitt majestätiska torn. Katedralen är från 1700-talet och rymmer relikerna från Rovinjs skyddshelgon. Från toppen av tornet har man en fantastisk utsikt över staden och de omgivande öarna.

Det bästa sättet att ta sig runt i Rovinj är till fots. Stadens kompakta storlek gör det lätt att ta sig runt och dra full nytta av dess charm. Men om du vill utforska det omgivande området kan du hyra en cykel eller ta en taxi. Vattentaxi är också mycket populärt för resor till närliggande öar, som Red Island eller Saint-Cathérine Island.

Rovinj är också känt för sina pittoreska stränder. Vissa ligger i själva staden, som stranden Lone Bay, medan andra är tillgängliga med båt, som stranden Katarina. Med sitt kristallklara vatten och doftande tallskogar erbjuder Rovinj besökare en idyllisk miljö där man kan koppla av och simma.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid