Helsingborg
Resa direkt till Helsingor med färja
Helsingor
Se priser

Hur tar man sig från Helsingborg till Helsingor med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Helsingborg till Helsingor? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Helsingborg till Helsingor är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Helsingborg till Helsingor, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Helsingborg till Helsingor så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Scandlines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Helsingborg Helsingor som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Scandlines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Helsingborg till Helsingor behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Helsingborg till Helsingor

Avgångshamn
Helsingborg
Sverige
Ankomsthamn
Helsingor
Danmark
Avstånd
5 km
Färjerederier
Scandlines
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Varför ta en färja från Helsingborg till Helsingor?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Helsingborg till Helsingor vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Helsingor. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Helsingborg till Helsingor är ett idealiskt sätt att resa.

Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Som en allmän regel är en resa från Helsingborg till Helsingor mycket snabbare med flyg. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. Under överfarten Helsingborg-Helsingor på Scandlines-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Ett flyg kommer aldrig att ge dig så många tjänster under resan.
För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Om du har barn finns det inget bättre sätt att resa från Helsingborg till Helsingor som familj än med färja. Allt är enklare. Så snart du lämnar Helsingborg kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Ombord på färjan till Helsingor flyger tiden förbi snabbare än man tror och denna maritima upplevelse mellan Helsingborg och Helsingor kommer att förbli oförglömlig för dina barn under lång tid.
För att få lite havsluft
Hälsofördelarna med havsluft är många. Under överfarten Helsingborg-Helsingor kan du gå ut på Scandlines-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Helsingor full av energi.

Vilka bolag trafikerar mellan Helsingborg och Helsingor?

Om du vill resa mellan Helsingborg och Helsingor med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Scandlines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Scandlines Helsingborg Helsingor
Scandlines
Scandlines grundades 1998 och har sitt säte i Danmark. Det erbjuder överfarter mellan Danmark och Tyskland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Helsingborg-Helsingor och boka en biljett från Scandlines mellan Helsingborg och Helsingor. Mer information om Scandlines

Var avgår färjorna från i Helsingborg? Var anländer båtarna i Helsingor?

Avgångshamn i Helsingborg

Scandliness färjor till Helsingor avgår från följande hamnar i Helsingborg:

Helsingborg
Karta

Ankomsthamn i Helsingor

Scandlines fartyg anländer till Helsingor från följande hamnar:

Helsingor
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Helsingborg och Helsingor: Scandlines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Scandlines.

Innan du bokar, jämför priserna på Scandlines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Helsingborg Helsingor kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Helsingborg och Helsingor reser du 5 km.

Hur är färjeöverfarten från Helsingborg till Helsingor?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Helsingborg och Helsingor kan se ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Scandlines, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Helsingborg till avstigning i Helsingor. Du hittar också praktisk information om Helsingborg och Helsingor.

Ombordstigning i Helsingborg

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Helsingborg Helsingor med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Presentationstid i Helsingborgs hamn / Du bör anlända till hamnen i Helsingborg i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Scandlines-bolag. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Helsingborg - Helsingor / Vid färjeterminalen i Helsingborg letar du efter Scandlines-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Helsingor / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Helsingborg som uppmanar dig att gå ombord. Med bil följer du Scandliness personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Livet ombord på färjan mellan Helsingborg och Helsingor

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Scandlines-fartyget som de vill. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Helsingor är i sikte, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Helsingor:

  • Helsingor Harbour är i sikte / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Helsingor Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Helsingors hamn från ytterdäcken.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Helsingor Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Helsingor / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Helsingor. Äntligen har din semester i Helsingor börjat på allvar!
Färja Helsingborg Helsingor - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Helsingborg till Helsingor

Vad kan man besöka och göra i Helsingor?

Helsingörs huvudattraktion är utan tvekan Kronborgs slott, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det magnifika renässansslottet ligger på spetsen av halvön och är känt för att ha inspirerat Shakespeare till pjäsen "Hamlet". Besökare kan utforska de rikt dekorerade rummen, promenera genom trädgårdarna och till och med gå på utomhusteaterföreställningar under sommarsäsongen.

När du promenerar på Helsingörs gator kommer du att charmas av det medeltida kvarteret med sina korsvirkeshus, små butiker och mysiga kaféer. Huvudgatan, Stengade, är idealisk för shopping och provsmakning av de lokala kulinariska läckerheterna. Passa på att prova köttbullar och smørrebrød på någon av de många restaurangerna.

För att njuta av den naturliga skönheten i Helsingörs omgivningar kan du besöka Hornbæk strand, bara några kilometer bort. Denna vackra vita sandstrand är idealisk för avkoppling, simning och även vattensporter som vindsurfing och kitesurfing. Naturälskare kan också besöka naturreservatet Rågeleje Strand, som är hem för en mängd olika flyttfåglar.

När det gäller lokala transporter är Helsingör en kompakt stad som lätt kan utforskas till fots. Kronborgs slott ligger på gångavstånd från stadskärnan, liksom de många historiska platserna och butikerna. Om du föredrar ett snabbare transportsätt finns det också lokala bussar som enkelt tar dig runt i staden och det omgivande området.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid