Färja till Ystad

Behöver du ta dig till Ystad med färja? Letar du efter information och färjebiljetter till Ystad? Vivanoda hjälper dig att hitta de bästa erbjudandena på färjor till Ystad från alla 3 hamnar, inklusive Swinoujscie och Ronne. Det finns totalt 2 färjerutter som trafikeras av Polferries, Unity Line och BornholmerFærgen.

BornholmerFærgen, Unity Line och Polferries-linjerna till Ystad har en frekvens på cirka 5 överfarter per dag.

Statistik för Ystads färjehamn

Länder
Polen
Sverige
Danmark
Antal överfarter
5 överfarter per dag
Antal hamnar
3
Antal färjeförbindelser
2
Antal färjerederier
3
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Tips för billigare och bättre färjeresor till Ystad

Du gör rätt val när du väljer färja till Ystad. Detta transportmedel har obestridliga fördelar: bekvämt, avkopplande, ekonomiskt... Här är några tips för att spara pengar på din färjeöverfart till Ystad och resa under de bästa förutsättningarna:

Glöm inte att ta med dig alla nödvändiga personliga tillhörigheter ombord.
Under överfarten är det förbjudet att komma in i garaget. Om du går ombord i Ronne eller Swinoujscie ska du förbereda alla saker du kan behöva (mediciner, leksaker...).
Bekämpa sjösjukan för att komma fram till Ystad i god form
Överfarten kan vara en källa till obehag om du är benägen att bli sjösjuk. I det här fallet finns det förstås mediciner, men du kan också ta en promenad på däck eller sitta vid ett fönster för att titta på horisonten och mildra effekterna.
Undvik högsäsong
Att åka till Ystad under högsäsong kan vara mycket dyrt, med priser som är dubbelt eller till och med tredubbelt så höga som under andra perioder. Upplevelsen ombord förändras också när det är mycket folk.

Alla färjeövergångar till Ystad hamn

Finns det något bättre sätt att börja din resa till Ystad än med en färjeöverfart? Polferries, Unity Line och BornholmerFærgens färjor till Ystad erbjuder ett bekvämt och prisvärt alternativ för resenärer som vill slippa de långa köerna och tråkiga ombordstigningsprocedurerna på flygplatserna. Dessutom kan du ta med dig din bil eller motorcykel ombord, så att du kan utforska Ystad och dess omgivningar i full frihet så snart du anländer.

Med ett brett utbud av färjerederier och rutter från Swinoujscie eller Ronne till Ystad kan du använda vår prisjämförelseplattform för att hitta de bästa erbjudandena på färjor till Ystad för din budget och dina preferenser. Allt du behöver göra är att söka!

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Var ligger färjeterminalen i Ystad?

Ystad
Ystad ligger 0.7 km från Ystads centrum.
Karta

Vanliga frågor om färjor till Ystad

För att resa till Ystad med färja kan du avgå från 3 hamnar i 2 länder: Swinoujscie och Ronne.

Färjetrafiken till Ystad trafikeras av 3 färjerederier: Polferries, Unity Line och BornholmerFærgen.

Färjetiderna till Ystad kan variera avsevärt beroende på årstid och färjerederi (Polferries, Unity Line eller BornholmerFærgen). Vi rekommenderar starkt att du söker efter tidtabeller på Vivanoda.

Det beror på vilken rutt du vill ta. Den kortaste överfarten på sträckan Swinoujscie - Ystad tar 6 timmar 30 minuter, medan den längsta överfarten från Swinoujscie - Ystad tar nästan 7 timmar 20 minuter.

Priset på en färja till Ystad varierar kraftigt beroende på om du reser med bil, till fots eller med cykel och vilken tid på året du väljer. Vivanoda hjälper dig att hitta de bästa erbjudandena från Polferries, Unity Line och BornholmerFærgen till Ystad.

Ystad färja - Priser och överfarter till Ystad färjeterminal

Färja till Ystad: reseguide

Vad att se och göra i Ystad?

Ystad är en charmig stad på Sveriges sydöstra kust. Med sina kullerstensgator, färgglada hus och fridfulla atmosfär är Ystad en idealisk plats för en avkopplande semester. Staden är känd för sitt historiska arv och sin naturskönhet, och det finns många sevärdheter att besöka och upptäcka.

En av Ystads mest ikoniska attraktioner är Gamla stan, med sin välbevarade medeltida arkitektur. Ta en promenad genom de smala gatorna och beundra 1500-talshusen, och besök sedan St Mary's Church, en magnifik gotisk byggnad från 1200-talet. Historiefantaster kommer också att uppskatta det regionala historiska museet, som har utställningar om regionens historia.

Ystad är också känt som platsen för den svenske författaren Henning Mankells kriminalromaner med den berömde detektiven Kurt Wallander. Litteraturälskare kan besöka Wallander-museet, som berättar om den fascinerande världen i dessa bästsäljande romaner. Om du är ett fan av TV-serien kan du till och med delta i en guidad tur på inspelningsplatserna.

Området runt Ystad erbjuder också gott om möjligheter till utflykter. I närheten av staden ligger naturreservatet Ystad Sandskog, där du kan vandra genom de vackra skogarna, titta på fåglarna och njuta av naturens lugn. För strandälskare erbjuder regionens fina sandstränder, som Ystad Saltsjöbad, en idealisk plats att koppla av och simma under sommarmånaderna.

När det gäller transport är Ystad väl anslutet. Staden har en järnvägsstation, där du kan ta tåg till andra svenska städer som Malmö och Köpenhamn i Danmark. För att utforska omgivningarna kan du hyra en bil eller resa med buss.

Ystad är ett perfekt resmål för den som vill ha en avkopplande och kulturell resa. Med sitt historiska arv, vackra naturlandskap och bekväma transportförbindelser erbjuder denna charmiga svenska stad en oförglömlig upplevelse för alla sina besökare.

När ta färjan till Ystad?

Sommaren, från juni till augusti, är den bästa tiden att resa i Sverige om du letar efter milda temperaturer och gott om solsken. Medeltemperaturen ligger mellan 20°C och 25°C, med längre dagar och kortare nätter. Det här är den perfekta tiden att utforska Sveriges magnifika skärgårdar, njuta av stränderna, vandra eller campa.

Vår och höst, från mars till maj och september till november, erbjuder mildare temperaturer, men kan åtföljas av regn. Medeltemperaturen varierar mellan 10°C och 15°C, med soliga dagar och svalare nätter. Det här är en bra tid att upptäcka naturen när den återföds eller pryds av magnifika höstfärger, men det är nödvändigt att ta med skydd mot regn.

Upptäck landet från Ystad hamn

Hamnar och överfarter
Det mest populära färjerederiet för att resa till Sverige är Stena Line, som erbjuder överfarter från flera hamnar i norra Europa. De mest frekventa avgångarna går från hamnen i Kiel i Tyskland till Göteborg, Sveriges näst största stad. Denna överfart tar cirka 14 timmar och trafikeras dagligen. Andra överfarter erbjuds också från andra hamnar i Tyskland, Danmark och Polen.

Tjänster ombord
Stena Lines färjor erbjuder moderna och bekväma faciliteter för passagerarna, med bekväma hytter, restauranger, barer, butiker och fritidsområden. Vissa färjor har även spa-anläggningar, biografer och lekrum för barn. Passagerarna kan njuta av spektakulära vyer över havet från fartygens ytterdäck.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

None

None
None
None