Venedig
Resa direkt till Porec med färja, samåkning, buss
Porec
Se priser

Hur tar man sig från Venedig till Porec med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Venedig till Porec? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Venedig till Porec är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Venedig till Porec, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Venedig till Porec så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Venezia Lines, Atlas Kompas, Commodore Cruises , Liberty Lines eller Trieste Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Venedig Porec som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Commodore Cruises , Atlas Kompas eller Venezia Lines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Venedig till Porec behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Venedig till Porec

Avgångshamn
Venedig
Italien
Veneto
Ankomsthamn
Porec
Kroatien
Istrien
Avstånd
101 km
Färjerederier
Venezia Lines, Atlas Kompas, Commodore Cruises , Liberty Lines, Trieste Lines
Frekvens av överfarter
13 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
2 timmar 50 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Venedig Porec: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Venedig till Porec kan du hitta biljetter från 856 kr för en person om du reser utan bil till 1064 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Venedig till Porec är 937 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Venedig till Porec är 3 timmar 24 minuter. De långsammaste färjorna tar 4 timmar 30 minuter att nå Porec, medan de snabbaste båtarna anländer till Porec på 3 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Venedig kl 16:30. Den sista båten till Porec avgår från hamnen i Venedig kl 17:00.

Genomsnittspris för en Venedig till Porec färjeöverfart
937 kr
Prisintervall för färjor Venedig Porec (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
856 kr - 1064 kr
Genomsnittlig överfartstid Venedig Porec
3 timmar 24 minuter
Avgångstid för första färjan till Porec
16:30
Tid då sista färjan avgår till Porec
17:00
Ankomsttid för första färjan till Porec
20:00
Ankomsttid för sista färjan till Porec
21:30

Varför ta en färja från Venedig till Porec?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Venedig till Porec vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Porec. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Venedig till Porec är ett idealiskt sätt att resa.

Att ta sig tid blir ett nöje
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Att segla i mindre än 40 km/h ombord på en Commodore Cruises , Atlas Kompas eller Venezia Lines-färja för de 101 km mellan Venedig och Porec blir ett avkopplande stopp. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Du kanske till och med tycker att din överfart Venedig-Porec är lite för kort!
Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Om man jämför hastigheten är planet definitivt det snabbaste sättet att ta sig från Venedig till Porec. Men det är inte alltid trevligt att vara fastbunden i sitt säte i långa timmar. Under överfarten Venedig-Porec på Venezia Lines, Atlas Kompas eller Commodore Cruises -färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. En helt annan upplevelse än att flyga!
För att njuta av den otroliga havsutsikten
Varje gång vi åker på semester vid kusten letar vi efter den bästa havsutsikten. Du får en 360-graders utsikt över havet från hamnen i Venedig till Porec, oavsett om du äter lunch eller kopplar av i någon av fartygets lounger. Överallt ger stora fönster dig en extraordinär utsikt över det azurblå havet för att du ska få ut det mesta av dess lugnande kraft.

Vilka bolag trafikerar mellan Venedig och Porec?

Om du vill resa mellan Venedig och Porec med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Commodore Cruises , Atlas Kompas eller Venezia Lines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Commodore Cruises  Venedig Porec
Commodore Cruises
Commodore Cruises är ett färjerederi med säte i Monaco som erbjuder kryssningar över Medelhavet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Venedig-Porec och boka en biljett från Commodore Cruises mellan Venedig och Porec. Mer information om Commodore Cruises
Atlas Kompas Venedig Porec
Atlas Kompas
Atlas Kompas bedriver färjetrafik till Italien och Kroatien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Venedig och Porec. På Vivanoda kan du jämföra priser för Venedig-Porec och boka en biljett från Atlas Kompas mellan Venedig och Porec. Atlas Kompas kör 6 överfarter i veckan till Porec från Venedig och restiden är 3 timmar 30 minuter. Mer information om Atlas Kompas
3 timmar 30 minuter
6 överfarter i veckan
Venezia Lines Venedig Porec
Venezia Lines
Venezia Lines är ett färjerederi baserat i Italien som erbjuder färjetrafik mellan Venedig och de grekiska öarna. På Vivanoda kan du jämföra priser för Venedig-Porec och boka en biljett från Venezia Lines mellan Venedig och Porec. Venezia Lines kör 7 överfarter i veckan till Porec från Venedig och restiden är 2 timmar 50 minuter. Mer information om Venezia Lines
2 timmar 50 minuter
7 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Venedig? Var anländer båtarna i Porec?

Avgångshamn i Venedig

Commodore Cruises , Atlas Kompas eller Venezia Liness färjor till Porec avgår från följande hamnar i Venedig:

Venezia Tronchetto
Karta

Ankomsthamn i Porec

Venezia Lines, Atlas Kompas eller Commodore Cruises fartyg anländer till Porec från följande hamnar:

Porec
Karta
Andra alternativa avgångar från Venedig till Porec
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Venedig till Porec tar det minst 2 timmar 50 minuter att täcka de 101 km mellan Venedig och Porec.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Venedig och Porec på vintern) och färjerederiet (Commodore Cruises , Atlas Kompas och Venezia Lines). Det finns för närvarande 13 överfarter i veckan mellan Venedig och Porec.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Venedig och Porec: Commodore Cruises , Atlas Kompas och Venezia Lines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Venezia Lines, Atlas Kompas, Commodore Cruises , Liberty Lines, Trieste Lines.

Innan du bokar, jämför priserna på Venezia Lines, Atlas Kompas, Commodore Cruises , Liberty Lines, Trieste Lines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Venedig Porec kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Venedig och Porec reser du 101 km.

För att åka med båt från Venedig till Porec kan du hitta priser från 856 kr för det lägsta, till 1064 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 937 kr.

Den första färjan avgår från Venedig kl 16:30 till Porec.

Den sista färjan till Porec avgår vanligtvis från Venedig kl 17:00.

Hur är en färjeöverfart från Venedig till Porec?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Venedig till Porec ser ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Venezia Lines, Atlas Kompas, Commodore Cruises , Liberty Lines eller Trieste Lines, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Venedig till avstigning i Porec. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Venedig och Porec.

Ombordstigning i Venedig

Innan din färjeresa med Venedig Porec börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Venedigs hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Venedig inom den tidsgräns som Commodore Cruises , Atlas Kompas eller Venezia Lines har fastställt. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Venedig - Porec / I Venedig visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Venezia Lines, Atlas Kompas eller Commodore Cruises -bokföringen vid Venedig färjeterminal. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Porec / Informationsmeddelanden sänds i Venedig färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. Med bil följer du Commodore Cruises , Atlas Kompas eller Venezia Liness personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på fartyget mellan Venedig och Porec

Ombord på Venezia Lines, Atlas Kompas eller Commodore Cruises -fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Porec är i sikte, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Porec:

  • Färjan går in i Porec Harbour / Du får återvända till fartygets garage när färjan har lagt till. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Porecs hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Porec Harbour.
  • Lämna fartyget och Porec är ditt / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. I Porec kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen lämnar du hamnen och Porec väntar på dig!
Färja Venedig Porec - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Venedig till Porec

Vad kan man besöka och göra i Porec?

Porecs främsta attraktion är utan tvekan den gamla stadsdelen, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Strosa genom de pittoreska gatorna och beundra de magnifika exemplen på romansk, venetiansk och gotisk arkitektur. Passa på att besöka den berömda Euphrasian-basilikan, ett mästerverk av bysantinsk konst från 600-talet.

Förutom sitt rika kulturarv har Porec också några fantastiska stränder. Huvudstranden, som heter Zelena Laguna, är perfekt för att koppla av och njuta av den kroatiska solen. Det finns också många små, avskilda vikar längs kusten, där du kan simma i kristallklart vatten.

För att utforska området runt Porec kan du hyra en cykel och ta cykelvägarna som slingrar sig genom den omgivande landsbygden. På så sätt kan du upptäcka Istriens magnifika landskap med olivlundar, vingårdar och pittoreska byar.

Om du inte vill trampa kan du också ta båten till ön Saint-Nicolas, som ligger precis mittemot staden. Ön har vackra stränder och gott om möjligheter till dykning och vattensporter.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid