Rekommenderad rutt
Göteborg
Resa direkt till Uppsala med buss, tåg
Uppsala
Se priser
Alternativa rutter
Göteborg
Resa med buss till Norrköping
Norrköping
Resa med tåg, buss till Uppsala
Uppsala
Se priser

Hur tar man sig från Göteborg till Uppsala?

Planerar du att resa till Uppsala från Göteborg och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Göteborg till Uppsala, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Göteborg och Uppsala, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, Swebus, FlixBus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Göteborg och Uppsala har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Göteborg-Uppsala-resa.

För din resa från Göteborg till Uppsala har du flera transportalternativ.

Buss från Göteborg till Uppsala

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Göteborg till Uppsala, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Göteborg Uppsala

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Göteborg Uppsala idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Göteborg till Uppsala som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Göteborg Uppsala

Avgångsstad
Göteborg
Sverige
Staden som är destination
Uppsala
Sverige
Avstånd
405 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss och tåg
Sök efter Göteborg Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala
Planera din resa från Göteborg till Uppsala enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Göteborg till Uppsala enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Göteborg och Uppsala som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, Swebus, FlixBus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Göteborg och Uppsala med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Göteborg och Uppsala

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Göteborg till Uppsala?
Landskap Tågen mellan Göteborg och Uppsala erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Tillgänglighet Tågstationerna i Göteborg eller Uppsala ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Hastighet Tåg från Göteborg till Uppsala är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Flexibilitet Tågtiderna för Göteborg Uppsala-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Kostnad Göteborg-Uppsala-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Göteborg till Uppsala?
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Göteborg och Uppsala är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Göteborg till Uppsala är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Uppsala (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Göteborg och Uppsala, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Restid Bussar från Göteborg till Uppsala är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Uppsala för att täcka den 405 km långa sträckan.
Komfort Bussar mellan Göteborg och Uppsala kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.

Var ska man börja från i Göteborg? Var anländer jag i Uppsala?

Bussstationer för avgång i Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta
Gothenburg
Karta
Liseberg station
Karta
Landvetter flygplats
Karta

Avgångsstationer i Göteborg

Göteborg Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Uppsala

Uppsala Stationsgatan
Karta
Uppsala Business Park
Karta
Uppsala Ekonomikum
Karta
Uppsala Studentstaden
Karta
Uppsala Flogsta väg 55
Karta

Ankomststationer i Uppsala

Uppsala Centralstation
Karta
Sök efter Göteborg Uppsala biljetter
Sök efter boende i Uppsala

3 tips för billigare resor mellan Göteborg och Uppsala

Har du bestämt dig för att resa från Göteborg till Uppsala och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Göteborg till Uppsala.

  • 1. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Göteborg till Uppsala. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Uppsala.
  • 2. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Göteborg och Uppsala med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Uppsala.
  • 3. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Göteborg till Uppsala. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Uppsala kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.

Buss Göteborg Uppsala

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Göteborg-Uppsala. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Längden på bussresan mellan Göteborg och Uppsala varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Uppsala för ditt resedatum.

Bussar mellan Göteborg och Uppsala har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

De flesta bussar mellan Göteborg och Uppsala är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Göteborg-Uppsala, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Bussarna Göteborg-Uppsala är i allmänhet utrustade med luftkonditionering för att hålla passagerarna bekväma, särskilt på sommaren när temperaturen är hög.

Bussbolag Göteborg Uppsala

Swebus
Swebus
FlixBus
FlixBus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Göteborg Uppsala

Tåg Göteborg Uppsala

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Göteborg till Uppsala. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Göteborg till Uppsala beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Uppsala är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Göteborg till Uppsala. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Göteborg och Uppsala.

Tågen mellan Göteborg och Uppsala är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Göteborg till Uppsala minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Biljetter för sträckan Göteborg-Uppsala kan hämtas på stationen, skrivas ut hemma eller direkt från din mobiltelefon. Det är också möjligt att hämta biljetter via en självbetjäningskiosk på vissa stationer.

Tågbolag från Göteborg till Uppsala

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Göteborg Uppsala
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid