Rekommenderad rutt
Göteborg
Resa med flyg, buss till Köpenhamn
Köpenhamn
Resa med buss till Helsingborg
Helsingborg
Se priser
Alternativa rutter
Göteborg
Resa direkt till Helsingborg med buss
Helsingborg
Se priser

Hur tar man sig från Göteborg till Helsingborg?

Planerar du att resa till Helsingborg från Göteborg och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Göteborg till Helsingborg, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Göteborg och Helsingborg, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (FlixBus, Swebus, Eurolines, Air Serbia eller SAS - Scandinavian Airlines) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Göteborg och Helsingborg har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Göteborg-Helsingborg-resa.

För din resa från Göteborg till Helsingborg har du flera transportalternativ.

Buss från Göteborg till Helsingborg

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Göteborg till Helsingborg, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Flyg Göteborg Helsingborg

Många flygningar förbinder Göteborg med Helsingborg varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Helsingborg på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Göteborg till Helsingborg som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Göteborg Helsingborg

Avgångsstad
Göteborg
Sverige
Staden som är destination
Helsingborg
Sverige
Avstånd
188 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss
Sök efter Göteborg Helsingborg biljetter
Sök efter boende i Helsingborg
Planera din resa från Göteborg till Helsingborg enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Göteborg till Helsingborg enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Göteborg och Helsingborg som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som FlixBus, Swebus, Eurolines, Air Serbia eller SAS - Scandinavian Airlines för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Göteborg och Helsingborg med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Göteborg och Helsingborg

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Göteborg till Helsingborg?
Priser Bussbiljetter från Göteborg till Helsingborg är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Helsingborg (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Göteborg och Helsingborg, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Göteborg och Helsingborg är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Komfort Bussar mellan Göteborg och Helsingborg kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Göteborg till Helsingborg är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Helsingborg för att täcka den 188 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att flyga från Göteborg till Helsingborg?
Hastighet Att flyga mellan Göteborg och Helsingborg är det snabbaste sättet att resa de 188 km mellan Göteborg och Helsingborg.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Göteborg till Helsingborg, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Priser Flygbiljetter från Göteborg till Helsingborg kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Säkerhetskontroller Resenärer till Helsingborg måste ofta anlända tidigt till Göteborgs flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Nackdelar med miljön Flyg till Göteborg Helsingborg har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.

Var ska man börja från i Göteborg? Var anländer jag i Helsingborg?

Bussstationer för avgång i Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta
Liseberg station
Karta
Gothenburg
Karta

Avgångsflygplatser i Göteborg

Landvetter
Karta

Bussstationer för ankomst till Helsingborg

Helsingborg Centralstation
Karta
Helsingborg
Karta
Sök efter Göteborg Helsingborg biljetter
Sök efter boende i Helsingborg

3 tips för billigare resor mellan Göteborg och Helsingborg

Har du bestämt dig för att resa från Göteborg till Helsingborg och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Göteborg till Helsingborg.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Göteborg till Helsingborg, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Helsingborg och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Göteborg till Helsingborg. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Helsingborg.
  • 3. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Göteborg och Helsingborg med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Helsingborg.

Buss Göteborg Helsingborg

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Göteborg-Helsingborg varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Göteborg till Helsingborg på Vivanoda.

De flesta bussar mellan Göteborg och Helsingborg är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Göteborg-Helsingborg, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Göteborg-Helsingborg extra kostnader.

Bussar mellan Göteborg och Helsingborg har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Göteborg-Helsingborg. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Bussbolag Göteborg Helsingborg

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
Eurolines
Eurolines
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Göteborg Helsingborg

Flyg Göteborg Helsingborg

Flygbolag Göteborg Helsingborg

Air Serbia
Air Serbia
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Sök efter flyg Göteborg Helsingborg
Göteborg till Helsingborg - Billiga buss, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Göteborg till Helsingborg

Vad man ska se och göra i Helsingborg?

Helsingborg har också flera parker och trädgårdar, till exempel Slottshagens park med tropiska växthus, dammar och skulpturer. Kärnanparken är en annan trevlig plats att promenera på, med ett medeltida torn från 1200-talet.

För att ta sig runt i staden är buss och tåg populära alternativ, med regelbundna förbindelser till större destinationer. För en mer unik upplevelse är det möjligt att korsa Öresundssundet till Danmark med färja.

Helsingborg är också känt för sina stränder, till exempel Tropical Beach, där resenärer kan koppla av på den vita sanden och njuta av solen. Slutligen, för en lokal kulinarisk upplevelse bör besökare inte missa de utsökta lokala räkorna, nyfångade från Kattegatthavet.

Sök efter Göteborg Helsingborg biljetter
Sök efter boende i Helsingborg

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid