Rekommenderad rutt
Göteborg
Resa direkt till Karlstad med tåg, buss
Karlstad
Se priser
Alternativa rutter
Göteborg
Resa med tåg, buss till Trollhättan
Trollhättan
Resa med tåg, buss till Karlstad
Karlstad
Se priser
Göteborg
Resa med buss, tåg till Grums
Grums
Resa med buss, tåg till Karlstad
Karlstad
Se priser

Hur tar man sig från Göteborg till Karlstad?

Planerar du att resa till Karlstad från Göteborg och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Göteborg till Karlstad, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Göteborg och Karlstad, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, VY, Swebus eller FlixBus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Göteborg och Karlstad har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Göteborg-Karlstad-resa.

För din resa från Göteborg till Karlstad har du flera transportalternativ.

Buss från Göteborg till Karlstad

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Göteborg till Karlstad, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Göteborg Karlstad

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Göteborg Karlstad idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Göteborg till Karlstad som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Göteborg Karlstad

Avgångsstad
Göteborg
Sverige
Staden som är destination
Karlstad
Sverige
Avstånd
207 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg och buss
Sök efter Göteborg Karlstad biljetter
Sök efter boende i Karlstad
Planera din resa från Göteborg till Karlstad enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Göteborg till Karlstad enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Göteborg och Karlstad som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, VY, Swebus eller FlixBus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Göteborg och Karlstad med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Göteborg och Karlstad

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Göteborg till Karlstad?
Priser Bussbiljetter från Göteborg till Karlstad är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Karlstad (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Göteborg och Karlstad, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Göteborg och Karlstad är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Komfort Bussar mellan Göteborg och Karlstad kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Göteborg till Karlstad är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Karlstad för att täcka den 207 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Göteborg till Karlstad?
Miljövänligt Tåget Göteborg-Karlstad anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Tillgänglighet Tågstationerna i Göteborg eller Karlstad ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Bekvämlighet Tåg mellan Göteborg och Karlstad erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Kostnad Göteborg-Karlstad-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Göteborg Karlstad-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Göteborg? Var anländer jag i Karlstad?

Bussstationer för avgång i Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta

Avgångsstationer i Göteborg

Göteborg Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Karlstad

Karlstad busstation
Karta

Ankomststationer i Karlstad

Karlstad Centralstation
Karta
Sök efter Göteborg Karlstad biljetter
Sök efter boende i Karlstad

3 tips för billigare resor mellan Göteborg och Karlstad

Har du bestämt dig för att resa från Göteborg till Karlstad och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Göteborg till Karlstad.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Göteborg till Karlstad, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Karlstad och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Göteborg till Karlstad. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Karlstad kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 3. Undvik rusningstider
    Biljetter Göteborg-Karlstad är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Karlstad under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.

Buss Göteborg Karlstad

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Göteborg-Karlstad extra kostnader.

Längden på bussresan mellan Göteborg och Karlstad varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Karlstad för ditt resedatum.

Frekvensen av avgångarna till Göteborg från Karlstad varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Karlstad, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Bussar mellan Göteborg och Karlstad har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

De flesta bussar mellan Göteborg och Karlstad är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Göteborg-Karlstad. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Bussbolag Göteborg Karlstad

Swebus
Swebus
FlixBus
FlixBus
Sök efter bussbiljetter Göteborg Karlstad

Tåg Göteborg Karlstad

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Göteborg till Karlstad, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Göteborg till Karlstad beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Karlstad är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Göteborg till Karlstad. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Göteborg och Karlstad.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Göteborg och Karlstad rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Göteborg till Karlstad. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Göteborg till Karlstad minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbolag från Göteborg till Karlstad

SJ
SJ
VY
VY
Sök efter tågbiljetter Göteborg Karlstad
Göteborg till Karlstad - Billiga buss, tåg | Vivanoda

Turistguide för resan från Göteborg till Karlstad

Vad man ska se och göra i Karlstad?

Karlstads huvudattraktion är utan tvekan den magnifika Vänern, som ligger precis utanför dörren. Med sitt kristallklara vatten och många öar erbjuder sjön ett förtrollande landskap att utforska. Vattensporter är mycket populära här, oavsett om det gäller simning, fiske eller bara en avkopplande kryssning på sjön.

Själva staden är charmig med sina gator kantade av eleganta trähus och sina många gröna parker. Stadskärnan bjuder på en livlig atmosfär med sina många kaféer, restauranger och butiker. Missa inte den lokala marknaden, där du kan prova läckra regionala produkter som rökt fisk och färska bär.

När det gäller lokala transporter har Karlstad ett utmärkt bussnät, vilket gör det enkelt att ta sig runt i staden och det omgivande området. Du kan också hyra en cykel för att utforska området i din egen takt. För dem som föredrar att köra bil finns det också möjlighet att hyra bil.

Karlstad är ett måste för den som älskar natur och svensk kultur. Med sin majestätiska sjö och skandinaviska charm kommer denna stad garanterat att få dig på fall.

Sök efter Göteborg Karlstad biljetter
Sök efter boende i Karlstad

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid